Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Το Φανταστικό μου Μουσείο Pablo Picasso Guernica

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος ξεκινάει τη νέα εικαστική σεζόν με την ατομική έκθεση του Στάθη Βατανίδη με τίτλο "Το φανταστικό μου Μουσείο" σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Μάνου Στεφανίδη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως 29 Οκτωβρίου.

Το φανταστικό μου Μουσείο Amedeo Modigliani Jeanne Hebuterne
Amedeo Modigliani Jeanne Hebuterne

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης. Μέσα από τη μακρά και πολυετή πορεία του στο χώρο της τέχνης επέλεξε σε αυτή την έκθεση να συνδιαλεχθεί με καλλιτέχνες που θαυμάζει και αγαπά, με ένα διαφορετικό και πολύ έξυπνο τρόπο. Οι επισκέπτες της έκθεσης κατά την περιήγηση τους θα παρατηρήσουν, να ξεπροβάλλουν μέσα από τα έργα οικείες φιγούρες και στοιχεία που μας παραπέμπουν σε γνωστά αριστουργήματα.

Το Φανταστικό μου Μουσείο Edouard Manet Le Dejeunner sur l herbe
Edouard Manet Le Dejeunner sur l herbe

Οι χαρτοπαίκτες του  Paul Cézanne, η Guernica του Pablo Picasso μία πισίνα του David Hockney, και όχι μόνο, μπλέκονται μέσα στο γνώριμο ζωγραφικό περιβάλλον του Στάθη Βατανίδη δημιουργώντας έτσι μία μοναδική έκθεση, ένα αφιέρωμα σε κλασσικά έργα που όλοι γνωρίζουμε μέσα από την Ιστορίας της Τέχνης. 

Εγκαίνια: 6/10 (6-10 μ.μ.)

Info: Τεχνοχώρος | 6-29/10 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 2.30 μ.μ. & 5.30-8.30 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ. - 5 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνοχώρος

Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη (στάση μετρό Ακρόπολη)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.