Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης μας καλεί να δούμε "Πέρα από το Ορατό" στο νέο χώρο τέχνης του Santo Maris

Η έκθεση του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη θα είναι ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες στο Santo Maris Oia Luxury Suites and Spa Hotel, στη Σαντορίνη.

Santo Maris έκθεση

Το Santo Maris εγκαινιάζει ένα νέο χώρο τέχνης και προσκαλεί τους επισκέπτες της Σαντορίνης σε ένα διαφορετικό ταξίδι στις αισθήσεις. Η έκθεση τέχνης της σκιάς "Πέρα από το Ορατό" του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Τριαντάφυλλου Βαΐτση προσκαλεί "να δούμε αυτό που δεν φαίνεται" και θα είναι ανοιχτή προς όλους έως και τις 22 Οκτωβρίου.

Η τέχνη της σκιάς, όπως και η έκθεση "Πέρα από το Ορατό", επιβεβαιώνει πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Με έμπνευση τη συνύπαρξη του φωτός και του σκοταδιού, ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης πραγματεύεται φιλοσοφικές έννοιες, ιστορικά γεγονότα, αλλά και προσωπικές του στιγμές, παροτρύνοντας τον επισκέπτη προς την απόλαυση της ζωής.

Τα 16 γλυπτά σκιάς που φιλοξενούνται στην έκθεση είναι κατασκευασμένα κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά, συνδυάζοντας τη Shadow με τη Trash Art. Πρόκειται για άμορφα γλυπτά τα οποία όταν φωτίζονται από συγκεκριμένο σημείο παράγουν σκιές απόλυτα αντιληπτές. Η σκιά του ίδιου του γλυπτού έρχεται να το ερμηνεύσει αλλά και να συζητήσει μαζί του. Έτσι, τα γλυπτά μας φανερώνουν ή και κρύβουν μηνύματα και σκέψεις, μας υποδεικνύουν δρόμους και αποκαλύπτουν νέες διαστάσεις.

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης γεννήθηκε στο Σαραντάπορο της Λάρισας στις 16 Φεβρουαρίου 1976. Το 2008 ανακάλυψε την Trash Art (τέχνη από σκουπίδια). Γοητευμένος από αυτήν και αναζητώντας διάφορες τεχνικές προκειμένου να εμβαθύνει, ήρθε αντιμέτωπος με ένα "γλυπτό σκιάς" (Shadow Art). Έκτοτε ασχολείται με τη τέχνη της σκιάς, ενώ το 2014 δημιούργησε το "Σπίτι της Σκιάς" (The House of Shadow), στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Τα γλυπτά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και σε εκπομπές παγκόσμιας αναγνώρισης

Info: Santo Maris (302897502151) | έως και τις 22/10 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7-11 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια ανοιχτή συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια στο Tavros

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης "…that creeps from the earth", η οποία αφορά τη σχέση του ανθρώπου με την πυρηνική ενέργεια και τις επιπτώσεις της σε περιβάλλον και κοινότητες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/02/2024

"Kifissos": Η Κατερίνα Μπότσαρη και ο Karl Heinz Jeron γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ φύσης και αστικού σχεδιασμού

Αυτή η οπτικοακουστική εγκατάσταση έχει σκοπό να ανοίξει μια συζήτηση καθώς και προσωπικό αναστοχασμό γύρω από την κατάσταση του κατοικημένου χώρου και τι αυτός αποκαλύπτει στην ανθρωπότητα.

Το "1984" του Τζορτζ Όργουελ εξερευνά μια ομάδα χαρακτών στο ETCH INK

Η έκθεση "Σχέδιο Απόδρασης 1984/2024" διοργανώνεται από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών.

Το Young Book Designers Award 2024 περιμένει τις προτάσεις σας

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 επιστρέφει και καλεί νέους σχεδιαστές βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.

"CUTE": Μια έκθεση στο Λονδίνο που εξερευνά την ακαταμάχητη άνοδο της γλυκύτητας

Απ’ τη διαχρονική Hello Kitty μέχρι τα σκοτεινά mixed-media παραμύθια, κι απ’ την οικολογία στον καπιταλισμό, το "Somerset House" του Λονδίνου διερευνά τη σύνθετη δύναμη της χαριτωμενιάς -και το πώς συνδέεται με τις σύγχρονες υπαρξιακές μας αναζητήσεις.

PCAI και ΕΜΣΤ διερευνούν την έννοια της ταυτότητας μέσα σε σύγχρονους κήπους-καταφύγια

Μια εκδήλωση με αφορμή την έκδοση "Sheltered Gardens", βασισμένη στην ομότιτλη έκθεση που το PCAI παρουσίασε το 2022 στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Η σειρά διαλέξεων "Γιώργος Γουναρόπουλος. Νέα δωρεά, νέες προσεγγίσεις" αναδεικνύει άγνωστες πτυχές του ζωγράφου και του έργου του

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου διαλέξεων, οι ελαιογραφίες και μία επιλογή από τα προσχέδια της νέας δωρεάς θα εκτίθενται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.