Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης μας καλεί να δούμε "Πέρα από το Ορατό" στο νέο χώρο τέχνης του Santo Maris

Η έκθεση του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη θα είναι ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες στο Santo Maris Oia Luxury Suites and Spa Hotel, στη Σαντορίνη.

Santo Maris έκθεση

Το Santo Maris εγκαινιάζει ένα νέο χώρο τέχνης και προσκαλεί τους επισκέπτες της Σαντορίνης σε ένα διαφορετικό ταξίδι στις αισθήσεις. Η έκθεση τέχνης της σκιάς "Πέρα από το Ορατό" του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Τριαντάφυλλου Βαΐτση προσκαλεί "να δούμε αυτό που δεν φαίνεται" και θα είναι ανοιχτή προς όλους έως και τις 22 Οκτωβρίου.

Η τέχνη της σκιάς, όπως και η έκθεση "Πέρα από το Ορατό", επιβεβαιώνει πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Με έμπνευση τη συνύπαρξη του φωτός και του σκοταδιού, ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης πραγματεύεται φιλοσοφικές έννοιες, ιστορικά γεγονότα, αλλά και προσωπικές του στιγμές, παροτρύνοντας τον επισκέπτη προς την απόλαυση της ζωής.

Τα 16 γλυπτά σκιάς που φιλοξενούνται στην έκθεση είναι κατασκευασμένα κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά, συνδυάζοντας τη Shadow με τη Trash Art. Πρόκειται για άμορφα γλυπτά τα οποία όταν φωτίζονται από συγκεκριμένο σημείο παράγουν σκιές απόλυτα αντιληπτές. Η σκιά του ίδιου του γλυπτού έρχεται να το ερμηνεύσει αλλά και να συζητήσει μαζί του. Έτσι, τα γλυπτά μας φανερώνουν ή και κρύβουν μηνύματα και σκέψεις, μας υποδεικνύουν δρόμους και αποκαλύπτουν νέες διαστάσεις.

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης γεννήθηκε στο Σαραντάπορο της Λάρισας στις 16 Φεβρουαρίου 1976. Το 2008 ανακάλυψε την Trash Art (τέχνη από σκουπίδια). Γοητευμένος από αυτήν και αναζητώντας διάφορες τεχνικές προκειμένου να εμβαθύνει, ήρθε αντιμέτωπος με ένα "γλυπτό σκιάς" (Shadow Art). Έκτοτε ασχολείται με τη τέχνη της σκιάς, ενώ το 2014 δημιούργησε το "Σπίτι της Σκιάς" (The House of Shadow), στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Τα γλυπτά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και σε εκπομπές παγκόσμιας αναγνώρισης

Info: Santo Maris (302897502151) | έως και τις 22/10 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7-11 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.