Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης μας καλεί να δούμε "Πέρα από το Ορατό" στο νέο χώρο τέχνης του Santo Maris

Η έκθεση του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη θα είναι ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες στο Santo Maris Oia Luxury Suites and Spa Hotel, στη Σαντορίνη.

Santo Maris έκθεση

Το Santo Maris εγκαινιάζει ένα νέο χώρο τέχνης και προσκαλεί τους επισκέπτες της Σαντορίνης σε ένα διαφορετικό ταξίδι στις αισθήσεις. Η έκθεση τέχνης της σκιάς "Πέρα από το Ορατό" του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Τριαντάφυλλου Βαΐτση προσκαλεί "να δούμε αυτό που δεν φαίνεται" και θα είναι ανοιχτή προς όλους έως και τις 22 Οκτωβρίου.

Η τέχνη της σκιάς, όπως και η έκθεση "Πέρα από το Ορατό", επιβεβαιώνει πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν. Με έμπνευση τη συνύπαρξη του φωτός και του σκοταδιού, ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης πραγματεύεται φιλοσοφικές έννοιες, ιστορικά γεγονότα, αλλά και προσωπικές του στιγμές, παροτρύνοντας τον επισκέπτη προς την απόλαυση της ζωής.

Τα 16 γλυπτά σκιάς που φιλοξενούνται στην έκθεση είναι κατασκευασμένα κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά, συνδυάζοντας τη Shadow με τη Trash Art. Πρόκειται για άμορφα γλυπτά τα οποία όταν φωτίζονται από συγκεκριμένο σημείο παράγουν σκιές απόλυτα αντιληπτές. Η σκιά του ίδιου του γλυπτού έρχεται να το ερμηνεύσει αλλά και να συζητήσει μαζί του. Έτσι, τα γλυπτά μας φανερώνουν ή και κρύβουν μηνύματα και σκέψεις, μας υποδεικνύουν δρόμους και αποκαλύπτουν νέες διαστάσεις.

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης γεννήθηκε στο Σαραντάπορο της Λάρισας στις 16 Φεβρουαρίου 1976. Το 2008 ανακάλυψε την Trash Art (τέχνη από σκουπίδια). Γοητευμένος από αυτήν και αναζητώντας διάφορες τεχνικές προκειμένου να εμβαθύνει, ήρθε αντιμέτωπος με ένα "γλυπτό σκιάς" (Shadow Art). Έκτοτε ασχολείται με τη τέχνη της σκιάς, ενώ το 2014 δημιούργησε το "Σπίτι της Σκιάς" (The House of Shadow), στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Τα γλυπτά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και σε εκπομπές παγκόσμιας αναγνώρισης

Info: Santo Maris (302897502151) | έως και τις 22/10 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7-11 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.