3 καλλιτέχνιδες στο φθινοπωρινό Snehta Residency

Υπό την καθοδήγηση της Ελένης Ρήγα, οι Iza Koczanowska, Minsun Kim και Ruby Reding συνεργάζονται με την ομάδα του Snehta για τη δημιουργία ενός έργου που θα παρουσιαστεί στα τέλη του Νοέμβρη.

Snehta Residency Φθινόπωρο 22

Η νέα season για το Snehta Residency ξεκινά με την συνεργασία με τρεις φιλόδοξες και πολλά υποσχόμενες γυναίκες καλλιτέχνιδες,  Iza Koczanowska, Minsun Kim και Ruby Reding. Οι φιλοξενούμενες καλλιτέχνιδες θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με την ομάδα του Snehta και την επιμελήτρια αυτής της περιόδου Ελένη Ρήγα, για τρεις μήνες καταλήγοντας στην παρουσίαση του έργου τους στα τέλη Νοεμβρίου.

Η Iza Koczanowska είναι διαμεσική καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια χώρου (space designer). Τα έργα της κινούνται μεταξύ των πεδίων του performance, της φωτογραφίας, των εγκαταστάσεων, ψηφιακής τέχνης, καθώς και της τέχνης χώρου (space art). Αντικείμενο της έρευνάς της είναι η επιρροή του χώρου στη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών, η διαδικασία προσαρμογής αυτών σε νέους χώρους, καθώς και σχετικές δυσλειτουργίες που προκύπτουν σε μία εποχή κλιματικής αλλαγής και τεχνολογικής επιτάχυνσης. Τα έργα της είναι συχνά εκθέσεις περιβαλλόντων εμβυθιση, ψηφιακά περιβάλλοντα ή αποδόσεις αντικειμένων από ένα αντι-ουτοπικό αποκαλυπτικό-φαντασιακό κόσμο ακολουθώντας μία φόρμα σκίτσου, κολάζ με αισθητικά στοιχεία, η οποία είναι συχνά εφήμερη.

Η Minsun Kim είναι καλλιτέχνιδα από την Κορέα με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη κλωστουφαντουργική τέχνη και textiles. Ολοκλήρωσε το προπτυχιακό της στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια το μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art του Λονδίνου. Εμπνεόμενη από αφηρημένα θέματα και τη διαδικασία ανάπτυξής τους μέσα από περισσότερη έρευνα και σχέδιο, δημιουργεί τα πρώτα πρωτότυπα δείγματα.  Επιδιώκει να εκφράσει την υφαντουργία μέσα από διαμορφωτικούς πειραματισμούς που απομακρύνονται από τα επίπεδα υφάσματα, τα περισσότερα έργα της στοχεύουν να αποκαλύψουν τα χαρακτηριστικά της χειροτεχνίας και της μαλακής γλυπτικής (soft sculptures) που ενυπάρχουν στα υφάσματα. Τα έργα της Minsun συνεπώς στοχεύουν στο να αναδείξουν χειροτεχνικά και γλυπτικά τα έμφυτα χαρακτηριστικά του υφάσματος (textile).

Η Ruby Reding είναι εικαστικός και συγγραφέας με βάση το Λονδίνο. Μέσω του πρόσφατου έργου της δημιουργεί έναν συνδιασμό εναλλακτκής πληροφορίας, διαλόγους ενδυναίσθησης με τόπους, αντικείμενα, φυσικούς και αφύσικους ήχους, με χαρακτηριστικά μυστικισμού, διαστραβλωμένης χρονικότητας, υφές και τις ολισθήσεις της γλώσσας. Δουλεύοντας  παράλληλα με την γραφή, τη κινούμενη εικόνα και τη γλυπτική, τα έργα της Ruby λειτουργούν μέσα στην ιστορία της καλλιτεχνικής ταινίας και της ποίησης, ενώ επιδιώκει να δημιουργήσει περιβάλλοντα διασύνδεσης και εμβύθισης. Τα τελευταία δύο χρόνια πειραματίζεται με τη συνεργατική κινηματογράφηση και τους τρόπους συνεργασίας με άλλους καλλιτέχνες για τη δημιουργία ταινιών από ποιητικά κείμενα και έρευνες σε θέματα γύρω από την κλιματική κρίση, την αποικιακή και τη φεμινιστική ιστορία. Η Ruby αξιοποιεί τις εμπειρίες της από τη διαμονή της σε διαφορετικές χώρες για να εξετάσει πώς οι ξεχασμένες ιστορίες, η φωνητική των λέξεων και οι βιογραφίες χαμένων συγγραφέων χρωματίζουν διαφορετικά το περιβάλλον μας και δημιουργούν τομές στη γλώσσα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει πρώτη φορά μέρος της συλλογής της για τη Μαρία Κάλλας

Οι επισκέπτριες και οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων για την Κάλλας -από μυθιστορηματικές βιογραφίες και μελέτες έως κόμικς και βιβλία μαγειρικής- σε πάρα πολλές γλώσσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/11/2023

Έκθεση - αφιέρωμα στον Michael Schmidt, έναν από τους πιο σημαντικούς μεταπολεμικούς φωτογράφους της Γερμανίας

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 163 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τόσο του ίδιου του Schmidt όσο και φωτογραφίες από ντοκουμέντα και υλικό από αρχεία και εφημερίδες, τα οποία ξαναφωτογράφισε.

Μαθαίνουμε για τη ζωή του Στάθη Λιβαθινού μέσα από το βιβλίο του που παρουσιάζεται στον Ιανό της Αθήνας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Διαβάσαμε το γκράφικ νόβελ του Soloup "Ζορμπάς. Πράσινη πέτρα ωραιοτάτη" του Νίκου Καζαντζάκη

Ο σεναριογράφος και σκιτσογράφος μεταφέρει στο χαρτί ένα από τα πιο επιτυχημένα, επιδραστικά και χαρακτηριστικά βιβλία του Καζαντζάκη.

Η ΕΒΕ παρουσιάζει ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για την εικαστική δραστηριότητα του Μάρκου Καμπάνη

Το δημιουργικό οδοιπορικό του ζωγράφου, από τις αρχές του 1990, όταν πρωτοπήγε στο Άγιον Όρος, μέχρι σήμερα εκφράζεται με ποικίλα μέσα, συνδέοντας τις πιο παραδοσιακές τεχνικές με τα σύγχρονα εικαστικά εργαλεία.

"Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης": Η Ρένα Παπασπύρου μετατρέπει τις απαιτήσεις της καθημερινότητας σε καλλιτεχνικό πεδίο δημιουργίας

Η έκθεση είναι η πρώτη μίας σειράς δράσεων που ανήκουν στο νέο πρόγραμμα του Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου με τίτλο "Ενδιάμεσος Χώρος".

Εικαστική έκθεση και θεματικό συνέδριο στο πλαίσιο του προγράμματος "Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση"

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πεδίου συζήτησης για την αντιμετώπιση της βίας, της κακοποίησης και του εκφοβισμού.