3 καλλιτέχνιδες στο φθινοπωρινό Snehta Residency

Υπό την καθοδήγηση της Ελένης Ρήγα, οι Iza Koczanowska, Minsun Kim και Ruby Reding συνεργάζονται με την ομάδα του Snehta για τη δημιουργία ενός έργου που θα παρουσιαστεί στα τέλη του Νοέμβρη.

Snehta Residency Φθινόπωρο 22

Η νέα season για το Snehta Residency ξεκινά με την συνεργασία με τρεις φιλόδοξες και πολλά υποσχόμενες γυναίκες καλλιτέχνιδες,  Iza Koczanowska, Minsun Kim και Ruby Reding. Οι φιλοξενούμενες καλλιτέχνιδες θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με την ομάδα του Snehta και την επιμελήτρια αυτής της περιόδου Ελένη Ρήγα, για τρεις μήνες καταλήγοντας στην παρουσίαση του έργου τους στα τέλη Νοεμβρίου.

Η Iza Koczanowska είναι διαμεσική καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια χώρου (space designer). Τα έργα της κινούνται μεταξύ των πεδίων του performance, της φωτογραφίας, των εγκαταστάσεων, ψηφιακής τέχνης, καθώς και της τέχνης χώρου (space art). Αντικείμενο της έρευνάς της είναι η επιρροή του χώρου στη συμπεριφορά των ζωντανών οργανισμών, η διαδικασία προσαρμογής αυτών σε νέους χώρους, καθώς και σχετικές δυσλειτουργίες που προκύπτουν σε μία εποχή κλιματικής αλλαγής και τεχνολογικής επιτάχυνσης. Τα έργα της είναι συχνά εκθέσεις περιβαλλόντων εμβυθιση, ψηφιακά περιβάλλοντα ή αποδόσεις αντικειμένων από ένα αντι-ουτοπικό αποκαλυπτικό-φαντασιακό κόσμο ακολουθώντας μία φόρμα σκίτσου, κολάζ με αισθητικά στοιχεία, η οποία είναι συχνά εφήμερη.

Η Minsun Kim είναι καλλιτέχνιδα από την Κορέα με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη κλωστουφαντουργική τέχνη και textiles. Ολοκλήρωσε το προπτυχιακό της στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια το μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art του Λονδίνου. Εμπνεόμενη από αφηρημένα θέματα και τη διαδικασία ανάπτυξής τους μέσα από περισσότερη έρευνα και σχέδιο, δημιουργεί τα πρώτα πρωτότυπα δείγματα.  Επιδιώκει να εκφράσει την υφαντουργία μέσα από διαμορφωτικούς πειραματισμούς που απομακρύνονται από τα επίπεδα υφάσματα, τα περισσότερα έργα της στοχεύουν να αποκαλύψουν τα χαρακτηριστικά της χειροτεχνίας και της μαλακής γλυπτικής (soft sculptures) που ενυπάρχουν στα υφάσματα. Τα έργα της Minsun συνεπώς στοχεύουν στο να αναδείξουν χειροτεχνικά και γλυπτικά τα έμφυτα χαρακτηριστικά του υφάσματος (textile).

Η Ruby Reding είναι εικαστικός και συγγραφέας με βάση το Λονδίνο. Μέσω του πρόσφατου έργου της δημιουργεί έναν συνδιασμό εναλλακτκής πληροφορίας, διαλόγους ενδυναίσθησης με τόπους, αντικείμενα, φυσικούς και αφύσικους ήχους, με χαρακτηριστικά μυστικισμού, διαστραβλωμένης χρονικότητας, υφές και τις ολισθήσεις της γλώσσας. Δουλεύοντας  παράλληλα με την γραφή, τη κινούμενη εικόνα και τη γλυπτική, τα έργα της Ruby λειτουργούν μέσα στην ιστορία της καλλιτεχνικής ταινίας και της ποίησης, ενώ επιδιώκει να δημιουργήσει περιβάλλοντα διασύνδεσης και εμβύθισης. Τα τελευταία δύο χρόνια πειραματίζεται με τη συνεργατική κινηματογράφηση και τους τρόπους συνεργασίας με άλλους καλλιτέχνες για τη δημιουργία ταινιών από ποιητικά κείμενα και έρευνες σε θέματα γύρω από την κλιματική κρίση, την αποικιακή και τη φεμινιστική ιστορία. Η Ruby αξιοποιεί τις εμπειρίες της από τη διαμονή της σε διαφορετικές χώρες για να εξετάσει πώς οι ξεχασμένες ιστορίες, η φωνητική των λέξεων και οι βιογραφίες χαμένων συγγραφέων χρωματίζουν διαφορετικά το περιβάλλον μας και δημιουργούν τομές στη γλώσσα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.