Ο Daniel Franc απαθανατίζει μυστικές πτυχές της φύσης

Η έκθεση «Invisible Worlds» έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Blank Wall Gallery.

Daniel Franc «Czech Republic» © Daniel Franc

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην γκαλερί Blank Wall, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης φωτογραφίας του Daniel Franc, "Invisible Worlds".

Ο Daniel Franc, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος φωτογράφος εναέριας καλλιτεχνικής φωτογραφίας από την Πράγα, μας ταξιδεύει με το drone του πάνω από τοπία, ποτάμια, δάση, θάλασσες, ακόμη και βιομηχανικές περιοχές πολλών χωρών, για να μας εκπλήξει με νέες ανακαλύψεις στον κόσμο που νομίζαμε ότι ξέραμε.

Daniel Franc Czech Republic
© Daniel Franc

Η ενασχόλησή του και η αγάπη του για τη φύση από μικρή ηλικία τον ώθησε στη φωτογραφία τοπίου. Από το 2017, δημιουργεί καλλιτεχνικές εναέριες φωτογραφίες που παρουσιάζουν τις κρυμμένες ομορφιές του κόσμου. Κάνει ένα βήμα πέρα από τη φωτογραφία τοπίου και εξερευνά τον κόσμο από ψηλά παίζοντας με τα σχήματα και τα χρώματα δείχνοντάς μας κάτι που δεν μπορούμε να δούμε μέσα από την προοπτική μας. Πολλές φορές οι φωτογραφίες του απεικονίζουν την επέμβαση του ανθρώπου στη φύση και τα αρνητικά της αποτελέσματα. Μιλάνε για τα συναισθήματα του καλλιτέχνη, που δεν μπορούν να εκφρασθούν με λέξεις, όμως είναι ορατά στις εικόνες που δημιουργεί.

Daniel Franc Czech Republic
© Daniel Franc

Για τον Daniel Franc πολλές φορές δε χρειάζονται πολλά λόγια για να ειπωθεί μία ιστορία. Προτιμά να αφήνει το θεατή να φτιάχνει τις δικές του ιστορίες με αφετηρία την εικόνα που βλέπει μπροστά του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φωτογραφίες του είναι άτιτλες. Θέλει ο θεατής να δώσει το δικό του τίτλο στην εικόνα που βλέπει μπροστά του. 

Czech Republic Daniel Franc
© Daniel Franc

Ο Daniel θα βρίσκεται στην Αθήνα για τα εγκαίνια της έκθεσης και θα κάνει δύο ομιλίες πάνω στη φωτογραφία με drone για όσους ενδιαφέρονται, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ.

Εγκαίνια: 9/9 (8 μ.μ.)

Info: Blank Wall Gallery | 9-2/9 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τρ., Τετ., Παρ.: 5.30-9.30 μ.μ., Σαβ.: 12.30-2.30 μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η εκδίκηση της ποίησης

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των ημερών έφεραν στο προσκήνιο τον υπαινικτικό αλλά διαπεραστικό τρόπο της ποίησης.

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.