Ο Daniel Franc απαθανατίζει μυστικές πτυχές της φύσης

Η έκθεση «Invisible Worlds» έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη Blank Wall Gallery.

Daniel Franc «Czech Republic» © Daniel Franc

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην γκαλερί Blank Wall, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης φωτογραφίας του Daniel Franc, "Invisible Worlds".

Ο Daniel Franc, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος φωτογράφος εναέριας καλλιτεχνικής φωτογραφίας από την Πράγα, μας ταξιδεύει με το drone του πάνω από τοπία, ποτάμια, δάση, θάλασσες, ακόμη και βιομηχανικές περιοχές πολλών χωρών, για να μας εκπλήξει με νέες ανακαλύψεις στον κόσμο που νομίζαμε ότι ξέραμε.

Daniel Franc Czech Republic
© Daniel Franc

Η ενασχόλησή του και η αγάπη του για τη φύση από μικρή ηλικία τον ώθησε στη φωτογραφία τοπίου. Από το 2017, δημιουργεί καλλιτεχνικές εναέριες φωτογραφίες που παρουσιάζουν τις κρυμμένες ομορφιές του κόσμου. Κάνει ένα βήμα πέρα από τη φωτογραφία τοπίου και εξερευνά τον κόσμο από ψηλά παίζοντας με τα σχήματα και τα χρώματα δείχνοντάς μας κάτι που δεν μπορούμε να δούμε μέσα από την προοπτική μας. Πολλές φορές οι φωτογραφίες του απεικονίζουν την επέμβαση του ανθρώπου στη φύση και τα αρνητικά της αποτελέσματα. Μιλάνε για τα συναισθήματα του καλλιτέχνη, που δεν μπορούν να εκφρασθούν με λέξεις, όμως είναι ορατά στις εικόνες που δημιουργεί.

Daniel Franc Czech Republic
© Daniel Franc

Για τον Daniel Franc πολλές φορές δε χρειάζονται πολλά λόγια για να ειπωθεί μία ιστορία. Προτιμά να αφήνει το θεατή να φτιάχνει τις δικές του ιστορίες με αφετηρία την εικόνα που βλέπει μπροστά του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φωτογραφίες του είναι άτιτλες. Θέλει ο θεατής να δώσει το δικό του τίτλο στην εικόνα που βλέπει μπροστά του. 

Czech Republic Daniel Franc
© Daniel Franc

Ο Daniel θα βρίσκεται στην Αθήνα για τα εγκαίνια της έκθεσης και θα κάνει δύο ομιλίες πάνω στη φωτογραφία με drone για όσους ενδιαφέρονται, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ.

Εγκαίνια: 9/9 (8 μ.μ.)

Info: Blank Wall Gallery | 9-2/9 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τρ., Τετ., Παρ.: 5.30-9.30 μ.μ., Σαβ.: 12.30-2.30 μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.