Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

Πατούλης Πολεμικό Μουσείο

Την ισχυρή πολιτική του βούληση να συνδράμει η Περιφέρεια στα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης κεντρικών χώρων του Πολεμικού Μουσείου, διατύπωσε ο Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Μουσείου Τ. Λιάσκο, στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι δύο Αντιπρόεδροι του ΔΣ του Μουσείου Ν. Χιώνης και Ι. Θεοδοσουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Λιάσκος ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τα έργα ανάπλασης που ήδη έχουν γίνει αλλά και σχεδιάζονται στους εξωτερικούς ανοικτούς χώρους του Μουσείου. Ωστόσο επικαλούμενος και την ευαισθησία αλλά και την έμφαση που δίνει ο Περιφερειάρχης σε έργα ανάδειξης χώρων πολιτισμού, με κύριο παράδειγμα τη ριζική ανακαίνιση της Πινακοθήκης από την Περιφέρεια, εστίασε στη σημασία αποκατάστασης των κύριων χώρων του Μουσείου, με πρώτο το αμφιθέατρο και ζήτησε την υποστήριξή του. Όπως μάλιστα του τόνισε έχουν ήδη ολοκληρωθεί κάποιες προμελέτες για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στο χώρο του Μουσείου.

Πατούλης Πολεμικό Μουσείο

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης και αφού υπογράμμισε την ιστορική και πολιτιστική σημασία του Μουσείου για την Αττική, του διαμήνυσε την πρόθεσή του να συνδράμει η Περιφέρεια, σε συνεργασία και με το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, στα έργα ανακαίνισης και ανάδειξης, των οποίων, όπως ανέφερε, θα δρομολογηθεί ή ένταξη στο νέο Επιχειρησιακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2021-2027", το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στο προσεχές διάστημα. Επισημαίνεται πως ήδη έχουν δοθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, πόροι που ξεπερνούν τα 5.5 εκ. ευρώ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ψηφιοποίησης στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: "Η Περιφέρεια Αττικής έχει αποδείξει ότι επενδύει στην ανάδειξη εμβληματικών χώρων πολιτισμού της Αττικής μας. Θα συνδράμουμε στα έργα ανάπλασης του Πολεμικού Μουσείου με πόρους από το νέο ΈΣΠΑ, τα οποία σε συνδυασμό και με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και ψηφιοποίησης που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα μεταμορφώσουν ένα από τα χαρακτηριστικότερα Μουσεία της Αττικής, σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού. Με τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού, όπως είναι η Πινακοθήκη, το Ωδείο Αθηνών, το παλαιό Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και ο περιβάλλων αρχαιολογικός χώρος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώνουμε εμβληματικά τοπόσημα της Αττικής μας δημιουργώντας μία πολιτιστική διαδρομή, αντάξια της ιστορίας και του πολιτιστικού αποτυπώματος της Αττικής μας".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πολεμικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μαρία Λάλου: "Στο διαδίκτυο πλέον βιώνουμε μία περιοριστική, σκηνοθετημένη πραγματικότητα"

Η πολυσχιδής καλλιτέχνιδα μιλάει για την ιδέα πίσω από το πρόγραμμα "Μηχανισμούς της Θέασης", το οποίο εξερευνά με πολλούς τρόπους την έννοια της παρακολούθησης και την περίπλοκη σχέση που έχουμε αναπτύξει με την ψηφιακή πραγματικότητα.

"Άσμα Ασμάτων": Η Ελένη Μωραΐτη υμνεί τον έρωτα, την αγάπη και τα βαθύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος

Πρόκειται κατά βάση για έργα μεγάλων διαστάσεων σε καμβά, καθώς επίσης δίπτυχα και τρίπτυχα σε ξύλο, που λειτουργούν που αποκαλύπτουν και οπτικοποιούν κόσμους συναισθημάτων και ταυτόχρονα την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι "Αιθέριοι κόσμοι" της Τατιάνα Τολστάγια στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, καθηγήτρια Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μεταφράστρια του βιβλίου και Αναστασία Χατζηγιαννίδη, σλαβολόγος και διδάκτορας Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν νέο κύκλο εκθέσεων

Ο θεματικός κύκλος του ΕΜΣΤ "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;" συνεχίζεται με έξι νέα πρότζεκτ από γυναίκες δημιουργούς.

"Broken Mirror": Δέκα καλλιτέχνες, εννέα ζωγράφοι και ένας γλύπτης, στέκονται απέναντι στον σπασμένο καθρέφτη

Οι καλλιτέχνες διερευνούν τα όρια τόσο του προσωπικού τους κόσμου όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει, ενός κόσμου απειλητικού, που αλλάζει συνεχώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οι εκδόσεις Ίκαρος καλωσορίζουν τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό με την βραβευμένη συλλογή "Αστείο"

Η νέα αυτή συνεργασία εγκαινιάζεται με την επανέκδοση της βραβευμένης του συλλογής διηγημάτων που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες, ενώ θα ακολουθήσει και η επανέκδοση της συλλογής "Το παιδί".