"Shapes Of Stories": Τι μυστικά κρύβει η ιστορία της κεραμικής;

Μια ομαδική έκθεση που σηματοδοτεί τα δέκα χρόνια λειτουργίας της The Blender Gallery.

Stomata by Anna Karountzou ©Pavlos Antimanto

Η The Blender Gallery για τα δέκα χρόνια λειτουργίας της παρουσιάζει στις 8 Σεπτεμβρίου την ομαδική έκθεση σύγχρονης κεραμικής με τίτλο "Shapes Of Stories".

Το μεγάλο εύρος δημιουργικής δυνατότητας, πειραματισμού, ελεύθερης έκφρασης και εξέλιξης που παρέχει η κεραμική τέχνη αλλά και το γεγονός ότι όλο και περισσότερο υπάρχει η τάση του χειροποίητου, του ποιοτικού και όχι τόσο του μαζικού και του ομογενοποιημένου, οδήγησε 15 εικαστικούς διαφορετικών γενεών και ειδικοτήτων στη δημιουργία έργων τα οποία επαναπροσδιορίζουν την έννοια της κεραμικής και της χρηστικότητας των υλικών, τονίζοντας πόσο ανεξίτηλη παραμένει σαν τέχνη μέσα στα χρόνια και στην πολιτιστική κληρονομιά.

Vessel No. 11 by Maru Meleniou Shapes of Stories
Vessel No. 11 by Maru Meleniou

Η αναβίωση της κεραμικής στον κόσμο των καλών τεχνών απελευθερώνει τον πηλό από την παραδοσιακή λειτουργία του και επαναπροσδιορίζει την αρχαία μορφή τέχνης με νέους τρόπους. Οι δεκαπέντε εικαστικοί που επιλέχθηκαν για την ομαδική έκθεση Shapes of Stories επιβεβαιώνουν με τη δουλειά τους οτι ο πηλός έχει γίνει ένα μέσο γλυπτικής έκφρασης, με αξιοσημείωτο εύρος, προσεγγίσεις, αφηγήσεις ιστοριών και απεικόνιση της pop κουλτουρας. Συνδυάζει το σχέδιο τέχνης και λειτουργεί επίσης με παραδοσιακές, σύγχρονες και πειραματικές τεχνικές.

Shapes of Stories Details of QUERNOS by Irini Theodosi irzzy
Details of QUERNOS by Irini Theodosi (irzzy)

Συμμετέχοντες εικαστικοί: Diane Alexandre, Μαρία Αλεξίου, Νικόλας Αθανασόπουλος (Niklas), Φίλιππος  Θεοδωρίδης, Ειρήνη Θεοδώση (irzzy), Άννα Καρούντζου, Παναγιώτης Λεζές, Janet Lines, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, Ναταλία Μαντά, Μάρω Μελένιου (Maru), Μελίνα Ξενάκη, Μαρία Οικονομίδου, Αγγελική Σταματάκου, Γιώργος Τριχάς.

Εγκαίνια: 8/9 (8 μ.μ.)

Info: The Blender Gallery | 8/9-20/10 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. ή κατόπιν ραντεβού στο 2130280597 | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Stomata by Anna Karountzou 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Blender Gallery

Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Spectators in a Ghost City": Η βραβευμένη εικαστική εγκατάσταση του ΘΟΚ στο Καπνεργοστάσιο

Το πρότζεκτ του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου επιστρέφει στην Αθήνα για λίγες εβδομάδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/05/2024

Η Γερμανίδα συγγραφέας Jenny Erpenbeck νικήτρια του Βραβείου Booker 2024

Η Erpenbeck μοιράστηκε το φετινό Βραβείο Booker με τον Michael Hofmann, που ανέλαβε την αγγλική μετάφραση του βιβλίου της.

To Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υποδέχεται την έκθεση "And all our world is dew" στo πλαίσιo του Annual Arts Festival 2024

Η έκθεση αναδεικνύει την επιστημονική και ποιητική διάσταση της παρατήρησης του περιβάλλοντος από τους καλλιτέχνες.

"Thirsty": Η οικειότητα στη ζωγραφική της Μαρίας Ιωάννου

Η καλλιτέχνιδα εγκαινιάζει τη νέα της έκθεση στη The Breeder.

Η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης της Ελλάδας έρχεται στη Σαντορίνη

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την κεντρική έκθεση, να παρακολουθήσουν workshops, ομιλίες και να επισκεφθούν παράλληλες εκθέσεις στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF).

Η Eleanor Lines ξεκλειδώνει τις "Πόρτες της Κυψέλης"

Το νέο βιβλίο της εικαστικού και ερευνήτριας κυκλοφορεί στα ράφια από τις εκδόσεις του Hyper Hypo.

Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς αφηγείται το τραύμα Σύριων προσφύγων

Το "Displaced: Portraits & Landscapes" δημιουργήθηκε μετά τις εμπειρίες του σκηνοθέτη στο νησί της Λέσβου τη διετία 2015-2017.