"Shapes Of Stories": Τι μυστικά κρύβει η ιστορία της κεραμικής;

Μια ομαδική έκθεση που σηματοδοτεί τα δέκα χρόνια λειτουργίας της The Blender Gallery.

Stomata by Anna Karountzou ©Pavlos Antimanto

Η The Blender Gallery για τα δέκα χρόνια λειτουργίας της παρουσιάζει στις 8 Σεπτεμβρίου την ομαδική έκθεση σύγχρονης κεραμικής με τίτλο "Shapes Of Stories".

Το μεγάλο εύρος δημιουργικής δυνατότητας, πειραματισμού, ελεύθερης έκφρασης και εξέλιξης που παρέχει η κεραμική τέχνη αλλά και το γεγονός ότι όλο και περισσότερο υπάρχει η τάση του χειροποίητου, του ποιοτικού και όχι τόσο του μαζικού και του ομογενοποιημένου, οδήγησε 15 εικαστικούς διαφορετικών γενεών και ειδικοτήτων στη δημιουργία έργων τα οποία επαναπροσδιορίζουν την έννοια της κεραμικής και της χρηστικότητας των υλικών, τονίζοντας πόσο ανεξίτηλη παραμένει σαν τέχνη μέσα στα χρόνια και στην πολιτιστική κληρονομιά.

Vessel No. 11 by Maru Meleniou Shapes of Stories
Vessel No. 11 by Maru Meleniou

Η αναβίωση της κεραμικής στον κόσμο των καλών τεχνών απελευθερώνει τον πηλό από την παραδοσιακή λειτουργία του και επαναπροσδιορίζει την αρχαία μορφή τέχνης με νέους τρόπους. Οι δεκαπέντε εικαστικοί που επιλέχθηκαν για την ομαδική έκθεση Shapes of Stories επιβεβαιώνουν με τη δουλειά τους οτι ο πηλός έχει γίνει ένα μέσο γλυπτικής έκφρασης, με αξιοσημείωτο εύρος, προσεγγίσεις, αφηγήσεις ιστοριών και απεικόνιση της pop κουλτουρας. Συνδυάζει το σχέδιο τέχνης και λειτουργεί επίσης με παραδοσιακές, σύγχρονες και πειραματικές τεχνικές.

Shapes of Stories Details of QUERNOS by Irini Theodosi irzzy
Details of QUERNOS by Irini Theodosi (irzzy)

Συμμετέχοντες εικαστικοί: Diane Alexandre, Μαρία Αλεξίου, Νικόλας Αθανασόπουλος (Niklas), Φίλιππος  Θεοδωρίδης, Ειρήνη Θεοδώση (irzzy), Άννα Καρούντζου, Παναγιώτης Λεζές, Janet Lines, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, Ναταλία Μαντά, Μάρω Μελένιου (Maru), Μελίνα Ξενάκη, Μαρία Οικονομίδου, Αγγελική Σταματάκου, Γιώργος Τριχάς.

Εγκαίνια: 8/9 (8 μ.μ.)

Info: The Blender Gallery | 8/9-20/10 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. ή κατόπιν ραντεβού στο 2130280597 | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Stomata by Anna Karountzou 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Blender Gallery

Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.