"Ταξιδέψτε ελεύθερα!" με την εντυπωσιακή τοιχογραφία του ArtWalk 7! "Jacob’s ladder"

Ο αστικός ιστός της Πάτρας κοσμείται πλέον από την έκτη κατά σειρά τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας ArtWalk 7.

Artwalk 7

Η 55η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk, τιτλοφορούμενη "Jacob’s ladder", είναι έτοιμη και μπορείτε πλέον να τη θαυμάσετε στην οδό Ευδήμου 4 στην Πάτρα.

"Υπάρχει η διαφορά της έκπληξης. Δηλαδή, κάποιος που θα επιλέξει να επισκεφτεί ένα μουσείο, ενδεχομένως να έχει διαβάσει για μια έκθεση, επιλέγει να βάλει στο πρόγραμμά του να (την) επισκεφθεί, ενώ μια τοιχογραφία στο δημόσιο χώρο, μπορεί κάποιος να μην έχει επιλέξει να πάει να δει το έργο, απλά εκεί που πηγαίνει στη δουλειά του ή στο σπίτι του ξαφνικά να συναντηθεί με ένα έργο που εκτίθεται σε δημόσια θέα", λέει ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε στον αστικό ιστό της Πάτρας την έκτη τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας ArtWalk 7.

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος ακολουθεί μία συγκεκριμένη γραμμή στο έργο του, η οποία έχει να κάνει με το εικαστικό σύμπαν που χτίζει και με τις αναφορές του. Με τα δικά του λόγια: "Γενικότερα σε κάθε δημόσιο έργο παίζουν ρόλο δυο βασικοί παράγοντες. Φυσικά το εικαστικό μου έργο και η εικόνα που θέλω να δημιουργήσω, που έχει να κάνει με το εικαστικό μου σύμπαν, και ο δεύτερος πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η τοποθεσία και οι διαστάσεις του εκάστοτε τοίχου, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σύνθεση που θα δημιουργήσω". Όσον αφορά την ιδιαίτερη τεχνική του, προσπαθεί με κάθε έργο του να την εξελίσσει και να τη διευρύνει, μένοντας πάντα πιστός στον τρόπο που ζωγραφίζει σε μικρή κλίμακα, ενώ προσπαθεί να μένει, όσο γίνεται, συναισθηματικά αποστασιοποιημένος από το έργο του για να είναι πιο αντικειμενικός κριτής του.

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία έχει τον τίτλο "Jacob’s ladder" και το θέμα της είναι σχετικό με το σύμπαν που προσπαθεί να χτίσει και το οποίο εμπεριέχει πιο συγκεκριμένους συμβολισμούς, αλλά και πιο αόριστους, με απώτερο στόχο ο θεατής να δημιουργεί τους δικούς του συνειρμούς και να του δίνεται η αίσθηση του ταξιδιού, της περιπέτειας, του ονειρικού και του υπερβατικού στοιχείου.  Άλλωστε, μας προτρέπει: "Ταξιδέψτε ελεύθερα!".
Στην Πάτρα, αυτό που του έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι εκτός πλαισίου ArtWalk, είδε πολύ street art και graffiti από νέα παιδιά που έχουν βγει στους δρόμους και είτε έχουν κάνει κάποια έργα από μόνα τους είτε μέσω ανάθεσης σε μαγαζιά της πόλης. Σύμφωνα με την μακροχρόνια εμπειρία του, όλη η προσπάθεια που γίνεται από το φεστιβάλ φαίνεται να αποδίδει καρπούς και να δίνει ερεθίσματα σε πιο νέα παιδιά να ασχοληθούν και να εξελίξουν την τέχνη της street art. Όσον αφορά το ArtWalk, έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από τη διοργάνωση, καθώς η δουλειά του έγινε πολύ άνετα και εκφράζει την άποψη ότι δεν είναι τυχαίο που είναι και το μοναδικό φεστιβάλ street art στην Ελλάδα που συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια με έργα μεγάλης κλίμακας. 

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffee brands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2022

"5 fragments": Μια έκθεση που αναδεικνύει την σύγχρονη ελληνική κεραμική

Η γκαλερί nord παρουσιάζει αποσπάσματα της δουλειάς 5 σύγχρονων Ελληνίδων κεραμιστών στο κοινό των Σπετσών.

Ένα μαρμάρινο πορτραίτο παιδιού από τη Σμύρνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, γιορτάζει την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής παρουσιάζοντας την άγνωστη "μαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης".

Τοιχογραφία αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε κοσμεί τα Άνω Λαδάδικα

Η περιοχή Βαλαωρίτου αποκτά μια νέα τοιχογραφία με θέμα την εμβληματική ταινία "Cine Paradiso", η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.