"Survival Kit": Ο αλληλοεξαρτώμενος κόσμος της Georgia Fambris

Η καλλιτέχνιδα παρουσιάζει την ατομική της έκθεσης με τη συνεργασια της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στο πλαίσιο του 3ου καλοκαιρινού φεστιβάλ του "σχεδία" HOME, με τίτλο "9,5 εβδομάδες".

Georgia Fambris, Composition in clay minor n.3, 2020. acrylics on clay

Το 3ο καλοκαιρινό φεστιβάλ με τίτλο "9,5 εβδομάδες" στο "σχεδία" HOME επιστρέφει. Για τρίτη συνεχή χρονιά, από την 2η Ιουλίου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, το περιοδικό δρόμου "σχεδία" και το "σχεδία home" στήνουν πολλές μικρές γιορτές στην καρδιά της πόλης, για όλους εκείνους που το καλοκαίρι (επι)μένουν στην Αθήνα. Πολιτισμικές και καλλιτεχνικές δράσεις –όπως βραδιές μουσικής, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων–, περίπατοι στο κέντρο της πόλης (μετά brunch), με οδηγό έναν κορυφαίο αθηναιογράφο, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, ποδηλατικές βόλτες, happy hours ακόμη και happy days, το "σχεδία home" φέρνει εν μέσω θέρους ένα δροσερό αεράκι ψυχαγωγίας και πολιτισμού στην πόλη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει στο "σχεδία" HOME την ατομική έκθεση της συνεργάτιδάς του, Georgia Fambris. Η έκθεση με τίτλο "Survival Kit" και επιμέλεια Γεωργίας Λιάπη εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουλίου.

Georgia Fambris, Χωρις τίτλο, 2021. Ακρυλικά σε χαρτί Acrylics on paper
Georgia Fambris, Χωρις τίτλο, 2021. Ακρυλικά σε χαρτί Acrylics on paper

Η επιμελήτρια της έκθεσης αναφέρει σχετικά με τη ζωγραφική της καλλιτέχνιδας: "Για το "σχεδία" HOME, η Georgia Fambris μας συστήνει στον πολυδιάστατο και ελκυστικά αβέβαιο κόσμο της ζωγραφικής της˙ παρουσιάζοντας νέα και παλαιότερα έργα τα οποία σχετίζονται με την έννοια της οικειοποίησης, προβάλλοντας συναισθήματα και προσωπικά βιώματα της δημιουργού. Θέματα της επικαιρότητας αλλά και προσωπικοί προβληματισμοί συνυπάρχουν υπό ένα σκοτεινό και χιουμοριστικό πρίσμα δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αποκτούν ζωή, ενώ όλα μοιάζουν τόσο οικεία όσο και ανοίκεια. Η ζωγραφική για την Fambris αποτελεί ενστικτώδη αντίδραση, δεν οριοθετείται και δεν σταματά˙ ένας αλληλεξαρτώμενος κόσμος όπου ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια, με την δημιουργικότητα και η αδιάκοπη χειρωναξία να στέκονται ως μέσα επιβίωσης. Δίνοντας έμφαση στην ψυχολογική συνθήκη η οποία εκφράζεται με την ιδιαιτερότητα της υλικότητας του κάθε έργου. Η Fambris διερευνά ζωγραφικά ευρήματα όπως η θηλυκή φιγούρα αποδομώντας αρχέτυπα ομορφιάς και επανασυστήνοντας συμπεριφορικά πρότυπα θηλυκοτήτων, ενώ ισορροπεί ανάμεσα στην ζωγραφική και την επιτελεστική τέχνη".

Η συμμετοχή στα εργαστήρια του φεστιβάλ και στη συντριπτική πλειοψηφία των εκδηλώσεων των "9,5 εβδομάδων" είναι δωρεάν. Όπου υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής (όπως είναι η βόλτα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και το brunch που θα ακολουθήσει) υπάρχει σχετική ενημέρωση. Οι κρατήσεις/δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κρατήσεις και τις δηλώσεις συμμετοχής στο culture@shedia.gr και στο 213 023 1220 (Ωράριο επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 9 π.μ. - 5 μ.μ.).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Λεζάντα φωτογραφίας εξωφύλλου: Georgia Fambris, Composition in clay minor n.3, 2020. acrylics on clay

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.