Η "δύναμη των λουλουδιών" μέσα από τη ζωγραφική

Το FokiaΝou Art Space φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Flower Power», παρουσιάζοντας τον εποχιακό κύκλο των λουλουδιών, την απεικόνισή τους από διάσημους καλλιτέχνες, αλλά και τους διάφορους συμβολισμούς τους.

Blanka Amezkua Flower Power ©Blanka Amezkua

H FokiaΝou Art Space φιλοξενεί την ομαδική έκθεση με τίτλο "Flower Power". Η τελευταία έκθεση της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν, προέκυψε μέσα από την διεξαγωγή ανοιχτής πρόσκλησης προς τους καλλιτέχνες με θέμα τα λουλούδια.

Από τις πρώιμες βοτανικές απεικονίσεις μέχρι τα έργα του Van Gogh, της Georgia O’ Keeffe, του Warhol και του Mapplethorpe, καθώς και του αγαπημένου Θάνου Τσίγκου, σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες έχουν επηρεαστεί και εμπνευστεί από τα λουλούδια, τα έχουν σχεδιάσει, ζωγραφίσει, φωτογραφίσει, τα έχουν κάνει γλυπτά. Ο εποχιακός τους κύκλος γίνεται σύμβολο της ομορφιάς, της ζωής και της ελπίδας, λειτουργώντας και ως μια μεταφορά για τον καθημερινό ανθρώπινο αγώνα.

Ντορίνα Μάλλιου Flower Power
Ντορίνα Μάλλιου

Τα λουλούδια έχουν επίσης θεραπευτική δράση, εμπλέκοντας όλες τις αισθήσεις. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης Flower Power με τα έργα τους μας μεταφέρουν στον σαγηνευτικό κόσμο των λουλουδιών, όπως αυτός θα ξεδιπλωθεί για τρεις εβδομάδες στη FokiaNou Art Space.

Διαβάστε Επίσης

Piyi Wong Flower Power
©Piyi Wong

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Blanka Amezkua, Δήμητρα Γούναρη, Piyi Wong, Jane Grover, Κυβέλη Ζαχαρίου, Βασιλική Κανέλλου, Mary Cox, Λυδία Κοντιζά, Νίνα Κοταμανίδου, Ντορίνα Μάλλιου, Ines Benaki, Ειρήνη Μώρου, Δέσποινα Πανταζή, Geeta Roopnarine, Χριστίνα- Σύλβια Σημαντήρα, Νίκος Σιαλακάς, Μάριος Τριχάς, Σταυρούλα Χαντζή. 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox

Εγκαίνια: 14/7 (6 μ.μ.)

Info: FokiaNou Art Space | 14-27/7 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.