Διαδικτυακή εξαγωγή για το δεύτερο μέρος του "Metalogues2022"

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να εξερευνήσει συνεργασίες και εφαρμογές Διευρυμένης Πραγματικότητας (XR) στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

metalogues2022

Το Metalogues2022 είναι ένα πρόγραμμα που εκτυλίσσεται σε 3 μέρη καθόλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο να ενθαρρύνει και να εξερευνήσει συνεργασίες και εφαρμογές Διευρυμένης Πραγματικότητας (XR) στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού. Το δεύτερο μέρος του Metalogues φέρνει μαζί ειδικούς, από όλη την Ευρώπη, σε μια ολοήμερη εικονική εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα έργα τους, αλλά και να συζητήσουν την κατάσταση του πολιτιστικού-XR χώρου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι μια μοναδική ευκαιρία για καλλιτέχνες, επαγγελματίες νέας τεχνολογίας, πολιτιστικά ιδρύματα, ερευνητές, και οποιον-α/δήποτε ενδιαφέρεται να εξερευνήσει νέες προσεγγίσεις στην πολιτιστική αφήγηση ή τις τέχνες, μέσω τεχνολογιών Επαυξημένης (AR) και Εικονικής (VR) Πραγματικότητας. Παρέχει επίσης μια σκηνή στους συμμετέχοντες των εργαστηρίων του Metalogues για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στον κόσμο, κάποιες από τις οποίες θα εξελιχθούν σε proof-of-concepts που θα εκτεθούν και θα προωθηθούν στην έκθεση Beyond στα πλαίσια του Metalogues.

Η διαδικτυακή εκδήλωση της 8 Ιουλίου θα περιλαμβάνει:
- Ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τις διαθέσιμες τεχνολογίες XR
- Παραδείγματα από τη βιομηχανία gaming/ψυχαγωγίας, νέα μέσα και καλλιτεχνικές συνεργασίες
- Συναντήσεις δικτύωσης (Speed networking meetings) και ομαδικές συζητήσεις
- Παρουσίαση ιδεών από τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων

Το πάνελ περιλαμβάνει ομιλητές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σερβία και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα αντλήσει από τις εμπειρίες των ομιλητών σε πολιτιστικές-XR συνεργασίες, καθώς και τις προοπτικές τους ως καλλιτέχνες, επιμελητές, ερευνητές και επαγγελματίες XR, για να εξετάσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των εφαρμογών XR σε πολιτιστικές πρακτικές, να παρουσιάσει έργα και μελέτες περιπτώσεων, να συζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις πολιτιστικών-XR συνεργασιών και να απαντήσει σε ερωτήσεις από ένα περίεργο κοινό.

Πληροφορίες σχετικά με εφαρμογές XR σε πολιτιστικές πρακτικές, θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι: Lívia Nolasco-Rózsás, Επιστημονική συνεργάτης/Επιμελήτρια, Beyond Matter, Ahmet Rüstem Ekici, Καλλιτέχνης, Tina Lorenz, Διευθύντρια ψηφιακού τμήματος, State Theatre Augsburg, Ljiljana Radosevic, Ερευνήτρια και Επιμελήτρια στο Street Art Belgrade και Δανάη Μαυρίδου, Σχεδιάστρια αλληλεπίδρασης, Αρχιτέκτονας, Tetragon.

Σε μια εικονική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τις συνεργασίες πολιτισμού-XR, με συντονιστή τον Πάνο Βούλγαρη, Δημιουργικό Διευθυντή της Malvi & Συνεργάτη του προγράμματος Metalogues, και συμμετέχουσες τις Lívia Nolasco-Rózsás και Ljiljana (Lilyana) Radosevic, θα συμμετάσχουν επίσης: Tina Sauerländer, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Radiance VR, Διευθύντρια & επικεφαλής επιμελήτρια peer to space, Simon Barratt, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής Cooperative Innovations, Antoine Cardon, Συνιδρυτής και παραγωγός EL-GABAL, Victor Pardhino, Διευθύνων Σύμβουλος Sense of Space, 

Η γλώσσα της εκδήλωσης είναι η αγγλική και η συμμετοχή είναι δωρεάν έπειτα από δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Metalogues, τους ομιλητές και για την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική εκδήλωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το εγγεγραμμένο κοινό μπορεί να συμμετέχει με ή χωρίς ακουστικά VR, είτε ως avatar από την εικονική πλατφόρμα AltspaceVR (απαιτείται λήψη) είτε μέσω Zoom. Σύνδεσμοι και περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες πριν από την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.

"5 fragments": Μια έκθεση που αναδεικνύει την σύγχρονη ελληνική κεραμική

Η γκαλερί nord παρουσιάζει αποσπάσματα της δουλειάς 5 σύγχρονων Ελληνίδων κεραμιστών στο κοινό των Σπετσών.