Διαδικτυακή εξαγωγή για το δεύτερο μέρος του "Metalogues2022"

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να εξερευνήσει συνεργασίες και εφαρμογές Διευρυμένης Πραγματικότητας (XR) στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

metalogues2022

Το Metalogues2022 είναι ένα πρόγραμμα που εκτυλίσσεται σε 3 μέρη καθόλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο να ενθαρρύνει και να εξερευνήσει συνεργασίες και εφαρμογές Διευρυμένης Πραγματικότητας (XR) στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού. Το δεύτερο μέρος του Metalogues φέρνει μαζί ειδικούς, από όλη την Ευρώπη, σε μια ολοήμερη εικονική εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα έργα τους, αλλά και να συζητήσουν την κατάσταση του πολιτιστικού-XR χώρου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι μια μοναδική ευκαιρία για καλλιτέχνες, επαγγελματίες νέας τεχνολογίας, πολιτιστικά ιδρύματα, ερευνητές, και οποιον-α/δήποτε ενδιαφέρεται να εξερευνήσει νέες προσεγγίσεις στην πολιτιστική αφήγηση ή τις τέχνες, μέσω τεχνολογιών Επαυξημένης (AR) και Εικονικής (VR) Πραγματικότητας. Παρέχει επίσης μια σκηνή στους συμμετέχοντες των εργαστηρίων του Metalogues για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στον κόσμο, κάποιες από τις οποίες θα εξελιχθούν σε proof-of-concepts που θα εκτεθούν και θα προωθηθούν στην έκθεση Beyond στα πλαίσια του Metalogues.

Η διαδικτυακή εκδήλωση της 8 Ιουλίου θα περιλαμβάνει:
- Ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τις διαθέσιμες τεχνολογίες XR
- Παραδείγματα από τη βιομηχανία gaming/ψυχαγωγίας, νέα μέσα και καλλιτεχνικές συνεργασίες
- Συναντήσεις δικτύωσης (Speed networking meetings) και ομαδικές συζητήσεις
- Παρουσίαση ιδεών από τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων

Το πάνελ περιλαμβάνει ομιλητές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σερβία και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα αντλήσει από τις εμπειρίες των ομιλητών σε πολιτιστικές-XR συνεργασίες, καθώς και τις προοπτικές τους ως καλλιτέχνες, επιμελητές, ερευνητές και επαγγελματίες XR, για να εξετάσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των εφαρμογών XR σε πολιτιστικές πρακτικές, να παρουσιάσει έργα και μελέτες περιπτώσεων, να συζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις πολιτιστικών-XR συνεργασιών και να απαντήσει σε ερωτήσεις από ένα περίεργο κοινό.

Πληροφορίες σχετικά με εφαρμογές XR σε πολιτιστικές πρακτικές, θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι: Lívia Nolasco-Rózsás, Επιστημονική συνεργάτης/Επιμελήτρια, Beyond Matter, Ahmet Rüstem Ekici, Καλλιτέχνης, Tina Lorenz, Διευθύντρια ψηφιακού τμήματος, State Theatre Augsburg, Ljiljana Radosevic, Ερευνήτρια και Επιμελήτρια στο Street Art Belgrade και Δανάη Μαυρίδου, Σχεδιάστρια αλληλεπίδρασης, Αρχιτέκτονας, Tetragon.

Σε μια εικονική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τις συνεργασίες πολιτισμού-XR, με συντονιστή τον Πάνο Βούλγαρη, Δημιουργικό Διευθυντή της Malvi & Συνεργάτη του προγράμματος Metalogues, και συμμετέχουσες τις Lívia Nolasco-Rózsás και Ljiljana (Lilyana) Radosevic, θα συμμετάσχουν επίσης: Tina Sauerländer, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Radiance VR, Διευθύντρια & επικεφαλής επιμελήτρια peer to space, Simon Barratt, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής Cooperative Innovations, Antoine Cardon, Συνιδρυτής και παραγωγός EL-GABAL, Victor Pardhino, Διευθύνων Σύμβουλος Sense of Space, 

Η γλώσσα της εκδήλωσης είναι η αγγλική και η συμμετοχή είναι δωρεάν έπειτα από δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Metalogues, τους ομιλητές και για την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική εκδήλωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το εγγεγραμμένο κοινό μπορεί να συμμετέχει με ή χωρίς ακουστικά VR, είτε ως avatar από την εικονική πλατφόρμα AltspaceVR (απαιτείται λήψη) είτε μέσω Zoom. Σύνδεσμοι και περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες πριν από την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο φιλέλληνας Robert McCabe φωτογραφίζει την "Ελλάδα μετά τον πόλεμο"

Το αφιέρωμα "Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας" θα βρίσκεται στο μουσείο έως τον Οκτώβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/07/2025

"The End": Ένα νέο graphic novel και έπος επιστημονικής φαντασίας

Το βιβλίο του εικαστικού και DJ Δημήτρη Ρόκου κυκλοφόρησε πρόσφατα και θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο Μπερλίν.

"Recovering a Talisman": Τα αόρατα νήματα που κρύβει το textile art

Η έκθεση του Paul Beumer στην CAN συνεχίζεται και τον Αύγουστο.

Ένα υβριδικό espresso bar μόλις άνοιξε στην Κυψέλη

Τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα καφέ-καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα, η γνώση γίνεται παιχνίδι

Πέντε δεκαετίες μετά, ο καλλιτεχνικός θεσμός συνεχίζει να προσφέρει τη μέγιστη σπουδαστική εμπειρία.

Cycladic Nexus: H έκθεση της Ίου που σε ταξιδεύει στον ελληνικό χωροχρόνο

Η σύγχρονη τέχνη έρχεται σε επαφή με την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί.

Κλειστή η Ακρόπολη για λίγες ώρες λόγω καύσωνα

Δείτε εντός την ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.