Διαδικτυακή εξαγωγή για το δεύτερο μέρος του "Metalogues2022"

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να εξερευνήσει συνεργασίες και εφαρμογές Διευρυμένης Πραγματικότητας (XR) στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

metalogues2022

Το Metalogues2022 είναι ένα πρόγραμμα που εκτυλίσσεται σε 3 μέρη καθόλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο να ενθαρρύνει και να εξερευνήσει συνεργασίες και εφαρμογές Διευρυμένης Πραγματικότητας (XR) στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού. Το δεύτερο μέρος του Metalogues φέρνει μαζί ειδικούς, από όλη την Ευρώπη, σε μια ολοήμερη εικονική εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα έργα τους, αλλά και να συζητήσουν την κατάσταση του πολιτιστικού-XR χώρου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι μια μοναδική ευκαιρία για καλλιτέχνες, επαγγελματίες νέας τεχνολογίας, πολιτιστικά ιδρύματα, ερευνητές, και οποιον-α/δήποτε ενδιαφέρεται να εξερευνήσει νέες προσεγγίσεις στην πολιτιστική αφήγηση ή τις τέχνες, μέσω τεχνολογιών Επαυξημένης (AR) και Εικονικής (VR) Πραγματικότητας. Παρέχει επίσης μια σκηνή στους συμμετέχοντες των εργαστηρίων του Metalogues για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στον κόσμο, κάποιες από τις οποίες θα εξελιχθούν σε proof-of-concepts που θα εκτεθούν και θα προωθηθούν στην έκθεση Beyond στα πλαίσια του Metalogues.

Η διαδικτυακή εκδήλωση της 8 Ιουλίου θα περιλαμβάνει:
- Ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τις διαθέσιμες τεχνολογίες XR
- Παραδείγματα από τη βιομηχανία gaming/ψυχαγωγίας, νέα μέσα και καλλιτεχνικές συνεργασίες
- Συναντήσεις δικτύωσης (Speed networking meetings) και ομαδικές συζητήσεις
- Παρουσίαση ιδεών από τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων

Το πάνελ περιλαμβάνει ομιλητές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σερβία και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα αντλήσει από τις εμπειρίες των ομιλητών σε πολιτιστικές-XR συνεργασίες, καθώς και τις προοπτικές τους ως καλλιτέχνες, επιμελητές, ερευνητές και επαγγελματίες XR, για να εξετάσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των εφαρμογών XR σε πολιτιστικές πρακτικές, να παρουσιάσει έργα και μελέτες περιπτώσεων, να συζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις πολιτιστικών-XR συνεργασιών και να απαντήσει σε ερωτήσεις από ένα περίεργο κοινό.

Πληροφορίες σχετικά με εφαρμογές XR σε πολιτιστικές πρακτικές, θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι: Lívia Nolasco-Rózsás, Επιστημονική συνεργάτης/Επιμελήτρια, Beyond Matter, Ahmet Rüstem Ekici, Καλλιτέχνης, Tina Lorenz, Διευθύντρια ψηφιακού τμήματος, State Theatre Augsburg, Ljiljana Radosevic, Ερευνήτρια και Επιμελήτρια στο Street Art Belgrade και Δανάη Μαυρίδου, Σχεδιάστρια αλληλεπίδρασης, Αρχιτέκτονας, Tetragon.

Σε μια εικονική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τις συνεργασίες πολιτισμού-XR, με συντονιστή τον Πάνο Βούλγαρη, Δημιουργικό Διευθυντή της Malvi & Συνεργάτη του προγράμματος Metalogues, και συμμετέχουσες τις Lívia Nolasco-Rózsás και Ljiljana (Lilyana) Radosevic, θα συμμετάσχουν επίσης: Tina Sauerländer, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Radiance VR, Διευθύντρια & επικεφαλής επιμελήτρια peer to space, Simon Barratt, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής Cooperative Innovations, Antoine Cardon, Συνιδρυτής και παραγωγός EL-GABAL, Victor Pardhino, Διευθύνων Σύμβουλος Sense of Space, 

Η γλώσσα της εκδήλωσης είναι η αγγλική και η συμμετοχή είναι δωρεάν έπειτα από δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Metalogues, τους ομιλητές και για την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική εκδήλωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το εγγεγραμμένο κοινό μπορεί να συμμετέχει με ή χωρίς ακουστικά VR, είτε ως avatar από την εικονική πλατφόρμα AltspaceVR (απαιτείται λήψη) είτε μέσω Zoom. Σύνδεσμοι και περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες πριν από την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Κέντρο Τεχνών ΜΙΝ παρουσιάζει την έκθεση του Κινέζου Ye Xue αφιερωμένη στον αρχαιότερο Ασιατικό Πολιτισμό τον Λιαντζού

Τα έργα του διάσημου Κινέζου ζωγράφου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή εκτός της Κίνας και ορισμένα από αυτά έχει συμπεριλάβει στην συλλογή του ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2023

Μια αντισυμβατική δημοπρασία έργων τέχνης έρχεται στο T.A.F.

Το διαδραστικό καλλιτεχνικό γεγονός με έργα των Dead Darlings ξεκινά με μια εικαστική έκθεση.

5 λόγοι για να μη χάσετε την περφόρμανς "Allegory of the Painted Woman" της Alexis Blake στο ΕΜΣΤ

Η περφόρμανς παρουσιάζεται στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκθέσεων του ΕΜΣΤ, "Kι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".

Ιδιωτικά ιδρύματα και πολιτισμός: μια σχέση υπό διαπραγμάτευση

H δυσανάλογα μεγάλη επιρροή των ιδιωτικών ιδρυμάτων στη χάραξη πολιτιστικής πολιτικής απασχολεί τους ανθρώπους του πολιτσμού και το φεστιβάλ H(E)AVENS φιλοδοξεί να ανοίξει έναν κριτικό διάλογο πάνω στο θέμα.

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος για τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Μικράς Ασίας ανοίγει στην Αθήνα

Ο πολιτιστικός χώρος θα αποτελεί τόπο συνάντησης των Αλαγιωτών και θα φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών δράσεων.

Πέντε εγκαταστάσεις VR εικονοποιούν τη φωνή της Μαρίας Κάλλας

Το "Visualising the Voice of Maria Callas" είναι μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων (DmLab) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

"Η μορφή της μάνας" στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης

Φιλική συμμέτοχη στην έκθεση τα 24 έργα της συλλογής Χαράλαμπου Λεοντιάδη από την ιστορική διαδρομή της Νεοελληνικής χαρακτικής που συνδέουν το εμβληματικό χθες με το ελπιδοφόρο σήμερα.