Διαδικτυακή εξαγωγή για το δεύτερο μέρος του "Metalogues2022"

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να εξερευνήσει συνεργασίες και εφαρμογές Διευρυμένης Πραγματικότητας (XR) στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

metalogues2022

Το Metalogues2022 είναι ένα πρόγραμμα που εκτυλίσσεται σε 3 μέρη καθόλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο να ενθαρρύνει και να εξερευνήσει συνεργασίες και εφαρμογές Διευρυμένης Πραγματικότητας (XR) στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού. Το δεύτερο μέρος του Metalogues φέρνει μαζί ειδικούς, από όλη την Ευρώπη, σε μια ολοήμερη εικονική εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα έργα τους, αλλά και να συζητήσουν την κατάσταση του πολιτιστικού-XR χώρου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι μια μοναδική ευκαιρία για καλλιτέχνες, επαγγελματίες νέας τεχνολογίας, πολιτιστικά ιδρύματα, ερευνητές, και οποιον-α/δήποτε ενδιαφέρεται να εξερευνήσει νέες προσεγγίσεις στην πολιτιστική αφήγηση ή τις τέχνες, μέσω τεχνολογιών Επαυξημένης (AR) και Εικονικής (VR) Πραγματικότητας. Παρέχει επίσης μια σκηνή στους συμμετέχοντες των εργαστηρίων του Metalogues για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στον κόσμο, κάποιες από τις οποίες θα εξελιχθούν σε proof-of-concepts που θα εκτεθούν και θα προωθηθούν στην έκθεση Beyond στα πλαίσια του Metalogues.

Η διαδικτυακή εκδήλωση της 8 Ιουλίου θα περιλαμβάνει:
- Ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τις διαθέσιμες τεχνολογίες XR
- Παραδείγματα από τη βιομηχανία gaming/ψυχαγωγίας, νέα μέσα και καλλιτεχνικές συνεργασίες
- Συναντήσεις δικτύωσης (Speed networking meetings) και ομαδικές συζητήσεις
- Παρουσίαση ιδεών από τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων

Το πάνελ περιλαμβάνει ομιλητές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σερβία και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα αντλήσει από τις εμπειρίες των ομιλητών σε πολιτιστικές-XR συνεργασίες, καθώς και τις προοπτικές τους ως καλλιτέχνες, επιμελητές, ερευνητές και επαγγελματίες XR, για να εξετάσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των εφαρμογών XR σε πολιτιστικές πρακτικές, να παρουσιάσει έργα και μελέτες περιπτώσεων, να συζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις πολιτιστικών-XR συνεργασιών και να απαντήσει σε ερωτήσεις από ένα περίεργο κοινό.

Πληροφορίες σχετικά με εφαρμογές XR σε πολιτιστικές πρακτικές, θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, οι: Lívia Nolasco-Rózsás, Επιστημονική συνεργάτης/Επιμελήτρια, Beyond Matter, Ahmet Rüstem Ekici, Καλλιτέχνης, Tina Lorenz, Διευθύντρια ψηφιακού τμήματος, State Theatre Augsburg, Ljiljana Radosevic, Ερευνήτρια και Επιμελήτρια στο Street Art Belgrade και Δανάη Μαυρίδου, Σχεδιάστρια αλληλεπίδρασης, Αρχιτέκτονας, Tetragon.

Σε μια εικονική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τις συνεργασίες πολιτισμού-XR, με συντονιστή τον Πάνο Βούλγαρη, Δημιουργικό Διευθυντή της Malvi & Συνεργάτη του προγράμματος Metalogues, και συμμετέχουσες τις Lívia Nolasco-Rózsás και Ljiljana (Lilyana) Radosevic, θα συμμετάσχουν επίσης: Tina Sauerländer, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Radiance VR, Διευθύντρια & επικεφαλής επιμελήτρια peer to space, Simon Barratt, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής Cooperative Innovations, Antoine Cardon, Συνιδρυτής και παραγωγός EL-GABAL, Victor Pardhino, Διευθύνων Σύμβουλος Sense of Space, 

Η γλώσσα της εκδήλωσης είναι η αγγλική και η συμμετοχή είναι δωρεάν έπειτα από δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Metalogues, τους ομιλητές και για την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική εκδήλωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το εγγεγραμμένο κοινό μπορεί να συμμετέχει με ή χωρίς ακουστικά VR, είτε ως avatar από την εικονική πλατφόρμα AltspaceVR (απαιτείται λήψη) είτε μέσω Zoom. Σύνδεσμοι και περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες πριν από την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.