"Μέλι & Γάλα – Η υπόσχεση της Αφθονίας": Πολιτιστική κληρονομιά και η αειφορία της Μητέρας-Γης

Η ομαδική εικαστική έκθεση παρουσιάζεται στην κυκλαδίτικη Κέα και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτογραφίας και σχεδίου.

Γεωργία Μπλιάτσου ©Γεωργία Μπλιάτσου

Η έκθεση που έχει τον χαρακτήρα εικαστικής μελέτης- εργασίας (project) στα πολύτιμα δώρα της Φύσης, το μέλι & το γάλα, καθώς και την προέλευσή τους (έντομα-θηλαστικά) και είναι ο πολιτισμικός δεσμός μας με την αειφορία της Μητέρας-Γης, ξεκινά το οδοιπορικό της από την Κέα αφού σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική Μυθολογία συνδέεται στενά με το νησί, καθώς ο Αρισταίος ο πρώτος μελισσοκόμος, εγκαταστάθηκε και δίδαξε στους κατοίκους την μελισσοκομία και την κτηνοτροφία.

Την έκθεση πλαισιώνουν παλαιά χρηστικά αντικείμενα μελισσοκομίας και παραγωγής προϊόντων γαλακτοπαραγωγής που συνδιαλέγονται αρμονικά με τα σύγχρονα έργα Τέχνης. Στόχος της εικαστικής μελέτης, η ευαισθητοποίηση στον τομέα της συμβιωτικής με την Φύση συνεχιζόμενης αναπαραγωγής, η προστασία των ειδών, η συμβολή στην αειφορία, η αναθεώρηση βάναυσων μοντέλων της κτηνοτροφικής βιομηχανικο-παραγωγικής διαδικασίας.

Γεωργία Μπλιάτσου
©Γεωργία Μπλιάτσου

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κέας & ευγενή συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Κέας. Θα εγκαινιαστεί από τον Γιώργο Μαυροφρύδη, Αρχαιολόγο ΜΑ, Μελισσοκόμο με ομιλία του για την Ελληνική Παραδοσιακή Μελισσοκομία, το Σάββατο 16 Ιουλίου (7 μ.μ.).

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Γεωργία Μπλιάτσου (ζωγράφος), Ειρήνη Αθανασάκη (συγγραφέας-εικαστικός), Μαρία Γκίζη (γλυπτογράφος), Χρυσάνθη Τσίντζουρα (αγιογράφος), Romana Sammern (ιστορικός τέχνης)

Εγκαίνια: 16/7 (7 μ.μ.)

Info: Πνευματικό Κέντρο "Στυλιανού Ρέστη" του Δήμου Κέας Κορησσία-Τζιάς | 16/7-5/8 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11-1 μ.μ. & 7-10 μ.μ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.