Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης αναζητάει τη δική του Οδύσσεια

Η έκθεση «Return» θα εγκαινιαστεί προσεχώς στην The Project Gallery.

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης έκθεση

Η The Project Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη με τίτλο "Return", η οποία περιλαμβάνει έργα από την ενότητα "Αναζητώντας τον Οδυσσέα", μια ενότητα σε εξέλιξη που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες εικόνες.

Κατά την επιστροφή στην Αθήνα, μετά από την παρουσίασή της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2021, και λίγο πριν παρουσιαστεί στα πλαίσια μιας μεγάλης ομαδικής έκθεσης το έργο του "Ο Απόπλους του Οδυσσέα στο Μουσείο της Σανγκάης" παρουσιάζεται επίσης στη γκαλερί. Ακόμη, στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το ψηφιακό έργο – video animation – βασισμένο σε έργο του καλλιτέχνη που υλοποίησε ο εικαστικός Μάκης Κυριακόπουλος.

έκθεση Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Η ενότητα "Αναζητώντας τον Οδυσσέα" αποτελεί μια ολότελα προσωπική, ερμηνευτική προσέγγιση του ομηρικού έπους σε μιαγόνιμη διαλεκτική σχέση μ’ αυτό, στην προέκταση του ποιητικού λόγου, των δοκιμασιών, των αντοχών, των αντιστάσεων καιτων προκλήσεων του αρχετυπικού ήρωα-ταξιδευτή. Η περιγραφή, λιτή και ακέραιη, στοχεύει στον πυρήνα του αφηγηματικού υλικού, αποκρυσταλλώνει τις έννοιες της περιπλάνησης και του κινδύνου πέρα από τους γνωστούς ορίζοντες, της ανθρώπινης θέλησης που ξεπερνά τα όρια, της γνώσης και της απώλειας, του νόστου, του ακατανίκητου πόθου του γυρισμού στην προγονική εστία.

έκθεση Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Το ταξίδι της αναζήτησης του Οδυσσέα ξεκινάει για ακόμη μία φορά, ο μύθος επανέρχεται μέσα από μια σύγχρονη οπτική, διαχρονικός, καθολικός και πάντοτε γοητευτικός.

Εγκαίνια : 28/6 (7-10 μ.μ.)

Info: The Project Gallery, στο κτίριο που βρίσκεται το Couleur Locale | 28/6-10/9 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σαβ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

The Project Gallery

Νορμανού 3, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.