Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης αναζητάει τη δική του Οδύσσεια

Η έκθεση «Return» θα εγκαινιαστεί προσεχώς στην The Project Gallery.

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης έκθεση

Η The Project Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη με τίτλο "Return", η οποία περιλαμβάνει έργα από την ενότητα "Αναζητώντας τον Οδυσσέα", μια ενότητα σε εξέλιξη που διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες εικόνες.

Κατά την επιστροφή στην Αθήνα, μετά από την παρουσίασή της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2021, και λίγο πριν παρουσιαστεί στα πλαίσια μιας μεγάλης ομαδικής έκθεσης το έργο του "Ο Απόπλους του Οδυσσέα στο Μουσείο της Σανγκάης" παρουσιάζεται επίσης στη γκαλερί. Ακόμη, στην έκθεση θα παρουσιαστεί και το ψηφιακό έργο – video animation – βασισμένο σε έργο του καλλιτέχνη που υλοποίησε ο εικαστικός Μάκης Κυριακόπουλος.

έκθεση Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Η ενότητα "Αναζητώντας τον Οδυσσέα" αποτελεί μια ολότελα προσωπική, ερμηνευτική προσέγγιση του ομηρικού έπους σε μιαγόνιμη διαλεκτική σχέση μ’ αυτό, στην προέκταση του ποιητικού λόγου, των δοκιμασιών, των αντοχών, των αντιστάσεων καιτων προκλήσεων του αρχετυπικού ήρωα-ταξιδευτή. Η περιγραφή, λιτή και ακέραιη, στοχεύει στον πυρήνα του αφηγηματικού υλικού, αποκρυσταλλώνει τις έννοιες της περιπλάνησης και του κινδύνου πέρα από τους γνωστούς ορίζοντες, της ανθρώπινης θέλησης που ξεπερνά τα όρια, της γνώσης και της απώλειας, του νόστου, του ακατανίκητου πόθου του γυρισμού στην προγονική εστία.

έκθεση Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Το ταξίδι της αναζήτησης του Οδυσσέα ξεκινάει για ακόμη μία φορά, ο μύθος επανέρχεται μέσα από μια σύγχρονη οπτική, διαχρονικός, καθολικός και πάντοτε γοητευτικός.

Εγκαίνια : 28/6 (7-10 μ.μ.)

Info: The Project Gallery, στο κτίριο που βρίσκεται το Couleur Locale | 28/6-10/9 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σαβ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

The Project Gallery

Νορμανού 3, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μέχρι τέλη Ιουλίου παρατείνεται η έκθεση "Μαγικές Εικόνες" στη Ταινιοθήκη

Το Μουσείο Κινηματογράφου εγκαινιάστηκε με μία εντυπωσιακή έκθεση που μας ταξιδεύει στην πολύχρονη ιστορία του κινηματογράφου, μέσω σπάνιων εκθεμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2022

"Surface Gravity": Η αστική συνθήκη αντανακλάται στην τέχνη του δρόμου

Ο Δημήτρης Δάλλας εγκαινιάζει στην Kapopoulos Fine Arts στην Νάουσα της Πάρου μια έκθεση σύγχρονης τέχνης που προβάλλει την αστική ζωή, μέσα από έντονες χρωματικές συνθέσεις.

"The Hawk Shank Redemption": ζωγραφική και περφόρμανς "ακροβατούν" στην έκθεση της Ελισσάβετ Σφυρή

Μια ατομική έκθεση στο "ΜΙΜΗ" Daily Bar – Cafe, υπό την επιμέλεια της Αλίκης Μακρυγιάννη.

"Μέλι & Γάλα – Η υπόσχεση της Αφθονίας": Πολιτιστική κληρονομιά και η αειφορία της Μητέρας-Γης

Η ομαδική εικαστική έκθεση παρουσιάζεται στην κυκλαδίτικη Κέα και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτογραφίας και σχεδίου.

Ένας "Out of the box" διαγωνισμός σχεδιασμού ξενοδοχειακών χώρων

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 100% Hotel Show και το Αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό Περιοδικό Archetype.gr, ενόψει της επετειακής, 10ης διοργάνωσης της Έκθεσης 100% Hotel Show Διαγωνισμός Σχεδιασμού | "Out of the box … in a box"

"36 και σήμερα": Ο ρόλος του χρώματος στη σύγχρονη ξυλογραφία

Ζωγραφικά έργα του Καθηγητή του Εργαστηρίου Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται στην Art Appel Gallery

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία ξαναζωντανεύει στην Αρχαία Ολυμπία

Με την εγκυρότητα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το φημισμένο άγαλμα του θεού Δία φιλοτεχνημένο από τον Φειδία ανακατασκευάστηκε και κοσμεί έναν εκθεσιακό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία.