Σκέψεις για την καθημερινότητα στο Closing Soon

Το κέντρο τεχνών στα Πετράλωνα παρουσιάζει την έκθεση «Χάθηκα Σε Αδάμαστες Μορφές Εμπειριών Κρυφών, Σε Απέραντα Μέρη Που Εξαλείφονται» της Εύας Ανερράψη.

Εύα Ανερράψη Περιπλάνηση Σε Λεπτές Επιφάνειες (Εδώ υπάρχει, κάτι το ανεπανόρθωτο), 2021, 35 χιλ. φιλμ τυπωμένο σε χαρτί Fujicolor Crystal Archive DPII 10 x 15 εκ., διορθωτικό υγρό, μαρκαδόρος, κείμενο γραφομηχανής σε χαρτί A4 80 γρ., 210x 97 χιλ.

Το Closing Soon παρουσιάζει από αύριο 24/6 την ατομική έκθεση της Εύας Ανερράψη, "Χάθηκα Σε Αδάμαστες Μορφές Εμπειριών Κρυφών, Σε Απέραντα Μέρη Που Εξαλείφονται".

Η εγκατάσταση αποτελείται από ένα αρχείο σκέψεων και τοπίων της καθημερινής ζωής. Με τρόπο αποσπασματικό παρακολουθούμε την περιπλάνηση της καλλιτέχνιδας σε μία πόλη γεμάτη αντιφάσεις και αφορμές για ενδοσκόπηση. Για την παρουσίαση των αφηγήσεων αυτών, η Ανερράψη χρησιμοποιεί φύλλα χαρτιού Α4 στα οποία άλλοτε συνυπάρχουν και άλλοτε όχι, κείμενα γραφομηχανής, χειρόγραφες σημειώσεις και εκτυπωμένες φωτογραφίες 10x15 εκατοστά. Η καλλιτέχνιδα υιοθετεί οικίες μορφές αναλογικής επικοινωνίας, τα πιο κοινά μεγέθη χαρτιών γραφής και φωτογραφικής εκτύπωσης, για να αποτυπώσει συναισθήματα φευγαλέα.

Στην έκθεση παρουσιάζεται επίσης το βίντεο "Ήταν Ημέρα Και Σκεφτόμουν Τη Νύχτα", στο οποίο επιχειρείται η μετάφραση του ίδιου περιεχομένου σε μία ψηφιακή γλώσσα και η διερεύνηση των ορίων, των ποιοτήτων και των υφών που το μέσο επιβάλλει στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Η Εύα Ανερράψη (1992, Αθήνα) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική στο Κολλέγιο Βακαλό και Εικαστικές Τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Η ταινία της Ήταν Ημέρα Και Σκεφτόμουν Τη Νύχτα προβλήθηκε στο New York Indie Doc Fest (2022).

Info: Closing Soon | 24-30/6 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

©φωτογραφίας εξωφύλλου: Περιπλάνηση Σε Λεπτές Επιφάνειες (Εδώ υπάρχει, κάτι το ανεπανόρθωτο), 2021, 35 χιλ. φιλμ τυπωμένο σε χαρτί Fujicolor Crystal Archive DPII 10 x 15 εκ., διορθωτικό υγρό, μαρκαδόρος, κείμενο γραφομηχανής σε χαρτί A4 80 γρ., 210x 97 χιλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Closing Soon

Αιγίδων 31, Κάτω Πετράλωνα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτιά και νερό συναντιούνται στο έργο της Ελένης Μυλωνά

Το "Fire in the Lake", που προσεγγίζει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, θα παρουσιαστεί στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2022

"Με βελόνι και κλωστή": Η αιώνια παράδοση της κεντητικής

Ο ΟΠΑΝΔΑ και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παρουσιάζουν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" μια έκθεση που εξερευνά το διαχρονικό έθιμο του κεντήματος, στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση.

Τα τριαντάφυλλα πρωταγωνιστούν στην έκθεση "Sub Rosa" της Τζοάνα Πιοτρόβσκα

Μια σειρά από "άντι" πλαίσια που περιέχουν τις εικόνες τριαντάφυλλων φωτογραφημένων από την εικαστικό Τζοάνα Πιοτρόβσκα, εκτίθεται στο σχεδιαστικό στούντιο Formafantasma σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Καλλιτεχνικό Οργανσμό "Arch".

Καλειδοσκοπικά μοτίβα συνομιλούν με τη συλλογή του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου

Η εικαστικός Μαρία-Σμαράγδα Σκούρτα εγκαινιάζει στο μουσείο την έκθεση "Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως" στα τέλη του Ιούλη.

"Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση": Η έκθεση επιστρέφει τον Σεπτέμβριο

Μετά από μεγάλη προσέλευση και αίτημα του κοινού, η έκθεση στο παλαιό Χρηματιστήριο της οδού Πεσμαζόγλου θα επαναλειτουργήσει αυτό το φθινόπωρο.

Τα "γνωστά και άγνωστα έργα" του Σπύρου Παπαλουκά

Η έκθεση "Σπύρος Παπαλουκάς. Ερευνητής του αινίγματος της ζωγραφικής. Γνωστά και άγνωστα έργα" πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο έργο του καλλιτέχνη και θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Η ρηξικέλευθη ζωγραφική του Κωνσταντίνου Παρθένη

Υπό νέα διεύθυνση, η Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει μια συλλογή έργων του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, η οποία που προσεγγίζει τη θεματική της πρώτης περιοδικής έκθεσης με θέμα την "Τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου".