Η Nina Saunders στην Αθήνα με αφορμή την έκθεση True Believers (Part I)

Η Crux Galerie υποδέχεται την καλλιτέχνιδα στον χώρο της, μέσα στον οποίο παρουσιάζεται το έργο της «The Collector», μέρος της έκθεσης True Believers (Part I).

Nina Saunders, The Collector

Στο πλαίσιο της έκθεσης True Believers (Part I) η Crux Galerie υποδέχεται στην Αθήνα τη Nina Saunders την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Η καλλιτέχνης συμμετέχει στην έκθεση με το έργο της The Collector που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Biennale της Βενετίας το 2009 στο Δανέζικο και το Νορβηγικό περίπτερο σε επιμέλεια των Elmgreen & Dragset. H Nina Saunders (γ. 1958) έγινε ευρύτερα γνωστή το 1999 όταν συμπεριλήφθηκε σε μια από τις μεγάλες εκθέσεις αφιέρωμα στους Young British Artists από τη συλλογή Saatchi. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Aalborg, την Εθνική Πινακοθήκη της Κοπεγχάγης, το Esjberg Kunstmuseum στη Δανία, τη Whitechapel στο Λονδίνο, το Pallant House στο Chichester κ.α.

Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές όπως το Arts Council Collection και στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το Malmö Κunstmuseum και Moderna Museum στη Σουηδία, την Collection Solo στη Μαδρίτη κ.α. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλες παραγγελίες για την Hermes στη Νέα Υόρκη και στο Ντουμπάι και το Liberty στο Λονδίνο, καθώς και έργα στο δημόσιο χώρο στη Βρετανία και στις σκανδιναβικές χώρες.

Η έκθεση True Believers (Part I) που πραγματοποιείται στη Crux Galerie διαρκεί μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες

True Believers - The Apartment in Crux (Μέρος Ι)

  • Εικαστικά

Οι γκαλερί Crux και The Apartment ξανασυνεργάζονται μετά από 10 χρόνια, με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα στην τελευταία. Η ιστορία της φημισμένης γκαλερί The Apartment και η επιδραστικότητά της στον ελληνικό εικαστικό χώρο προβάλλεται μέσω δύο ενοτήτων, η δεύτερη από τις οποίες θα παρουσιαστεί στις 15/9 όπου θα επικεντρωθεί σε επαναπροσδιορισμούς της ζωγραφικής τέχνης, ενώ η πρώτη αναλύει ζητήματα ταυτότητας και συμπερίληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το ESTO Association (επανα)συστήνεται μέσα απο το παρελθόν του

Η έκθεση "Mohajer" εμπνέεται από τις αναμνήσεις και την ιστορία του χώρου στην οδό Ζαΐμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2022

"The Water From Your Eye": Αναγνωστική περφόρμανς στο Tavros

Η εικαστικός Jumana Emil Abboud εμπνέεται από τις πηγές νερού και έτσι, δημιούργησε μια έκθεση αφιερωμένη στην παράδοση και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Εξερευνήσεις του γυναικείου σώματος στη The Breeder

Η Corrine Slade και η Deborah Segun παρουσιάζουν τις ατομικές τους εκθέσεις στη γκαλερί, εξερευνώντας η καθεμία τη γυναικεία μορφή με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Updated | Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (4-10/7)

Καλλιτεχνικά έργα σε τρένα, αφιερώματα σε σημαντικές Ελληνίδες και όλες οι εκθέσεις που θα δούμε στην πόλη αυτή την εβδομάδα.

Ο πολυπρισματικός εικαστικός κόσμος του Γιώργου Χουντάλα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

Με το "Lavreotiki art project" το τοπίο και η ιστορία της Λαυρεωτικής γίνονται εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας

Η Αμαλία Χαρικιοπούλου, εμπνεύστρια του ομαδικού εικαστικού project που επιχειρεί μια σειρά περιηγήσεων στη Λαυρεωτική με στόχο τη δημιουργία μιας έκθεσης και μιας έκδοσης το 2023, μας μιλά για το πνεύμα του τόπου και πως αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό αν αλλάξουν τα σημεία θέασής του.

"Στη σοφίτα" με τον Camille Blatrix

Ο καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την έκθεση in the attic" στο The Intermission.