Η Nina Saunders στην Αθήνα με αφορμή την έκθεση True Believers (Part I)

Η Crux Galerie υποδέχεται την καλλιτέχνιδα στον χώρο της, μέσα στον οποίο παρουσιάζεται το έργο της «The Collector», μέρος της έκθεσης True Believers (Part I).

Nina Saunders, The Collector

Στο πλαίσιο της έκθεσης True Believers (Part I) η Crux Galerie υποδέχεται στην Αθήνα τη Nina Saunders την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Η καλλιτέχνης συμμετέχει στην έκθεση με το έργο της The Collector που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Biennale της Βενετίας το 2009 στο Δανέζικο και το Νορβηγικό περίπτερο σε επιμέλεια των Elmgreen & Dragset. H Nina Saunders (γ. 1958) έγινε ευρύτερα γνωστή το 1999 όταν συμπεριλήφθηκε σε μια από τις μεγάλες εκθέσεις αφιέρωμα στους Young British Artists από τη συλλογή Saatchi. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Aalborg, την Εθνική Πινακοθήκη της Κοπεγχάγης, το Esjberg Kunstmuseum στη Δανία, τη Whitechapel στο Λονδίνο, το Pallant House στο Chichester κ.α.

Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές όπως το Arts Council Collection και στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το Malmö Κunstmuseum και Moderna Museum στη Σουηδία, την Collection Solo στη Μαδρίτη κ.α. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλες παραγγελίες για την Hermes στη Νέα Υόρκη και στο Ντουμπάι και το Liberty στο Λονδίνο, καθώς και έργα στο δημόσιο χώρο στη Βρετανία και στις σκανδιναβικές χώρες.

Η έκθεση True Believers (Part I) που πραγματοποιείται στη Crux Galerie διαρκεί μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες

True Believers - The Apartment in Crux (Μέρος Ι)

  • Εικαστικά

Οι γκαλερί Crux και The Apartment ξανασυνεργάζονται μετά από 10 χρόνια, με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα στην τελευταία. Η ιστορία της φημισμένης γκαλερί The Apartment και η επιδραστικότητά της στον ελληνικό εικαστικό χώρο προβάλλεται μέσω δύο ενοτήτων, η δεύτερη από τις οποίες θα παρουσιαστεί στις 15/9 όπου θα επικεντρωθεί σε επαναπροσδιορισμούς της ζωγραφικής τέχνης, ενώ η πρώτη αναλύει ζητήματα ταυτότητας και συμπερίληψης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.