Θερμή ανταπόκριση του κοινού για το 2o Street Art Festival του Δήμου Βυρώνα

Το φεστιβάλ street art και graffiti ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας κοινό και τέχνη μαζί σε ένα δημόσιο χώρο.

Vyronas Street Art Festival

Το 2o Street Art festival του δήμου Βύρωνα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη προσέλευση, καθόλη τη διάρκεια της διήμερης εξαγωγής του. Ακόμη και με την -κατά συνθήκη- σκιά της παραβατικότητας, η street art γοητεύει το πιο ετερόκλητο κοινό, καθώς αφηγείται ιστορίες παλιές αλλά και διαχρονικές μέσα από σύγχρονους τοίχους.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας, απέτισε φόρο τιμής στους Έλληνες που εκδιώχθηκαν από τα μικρασιατικά εδάφη, καθώς και στον πολιτιστικό τους πλούτο.

Vyronas Street Art Festival

Καλλιτέχνες της street art και του graffiti, δημιούργησαν πρωτότυπα έργα, αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων: την μουσική, τη λογοτεχνία, τον χορό και τα κοινωνικά τους έθιμα. Τη χαρακτηριστική του καλλιτεχνική ματιά σε αυτή την θεματική έδωσε και ο διάσημος street artist WD (Wild Drawing ) με μια τοιχογραφία επικών διαστάσεων που δημιούργησε Χρυσοστόμου Σμύρνης και Βουτζά με τίτλο ‘’New day, new fight, new strength" και βασική έμπνευση την ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.