Θερμή ανταπόκριση του κοινού για το 2o Street Art Festival του Δήμου Βυρώνα

Το φεστιβάλ street art και graffiti ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας κοινό και τέχνη μαζί σε ένα δημόσιο χώρο.

Vyronas Street Art Festival

Το 2o Street Art festival του δήμου Βύρωνα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη προσέλευση, καθόλη τη διάρκεια της διήμερης εξαγωγής του. Ακόμη και με την -κατά συνθήκη- σκιά της παραβατικότητας, η street art γοητεύει το πιο ετερόκλητο κοινό, καθώς αφηγείται ιστορίες παλιές αλλά και διαχρονικές μέσα από σύγχρονους τοίχους.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας, απέτισε φόρο τιμής στους Έλληνες που εκδιώχθηκαν από τα μικρασιατικά εδάφη, καθώς και στον πολιτιστικό τους πλούτο.

Vyronas Street Art Festival

Καλλιτέχνες της street art και του graffiti, δημιούργησαν πρωτότυπα έργα, αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων: την μουσική, τη λογοτεχνία, τον χορό και τα κοινωνικά τους έθιμα. Τη χαρακτηριστική του καλλιτεχνική ματιά σε αυτή την θεματική έδωσε και ο διάσημος street artist WD (Wild Drawing ) με μια τοιχογραφία επικών διαστάσεων που δημιούργησε Χρυσοστόμου Σμύρνης και Βουτζά με τίτλο ‘’New day, new fight, new strength" και βασική έμπνευση την ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.