Θερμή ανταπόκριση του κοινού για το 2o Street Art Festival του Δήμου Βυρώνα

Το φεστιβάλ street art και graffiti ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας κοινό και τέχνη μαζί σε ένα δημόσιο χώρο.

Vyronas Street Art Festival

Το 2o Street Art festival του δήμου Βύρωνα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη προσέλευση, καθόλη τη διάρκεια της διήμερης εξαγωγής του. Ακόμη και με την -κατά συνθήκη- σκιά της παραβατικότητας, η street art γοητεύει το πιο ετερόκλητο κοινό, καθώς αφηγείται ιστορίες παλιές αλλά και διαχρονικές μέσα από σύγχρονους τοίχους.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της Ελλάδας, απέτισε φόρο τιμής στους Έλληνες που εκδιώχθηκαν από τα μικρασιατικά εδάφη, καθώς και στον πολιτιστικό τους πλούτο.

Vyronas Street Art Festival

Καλλιτέχνες της street art και του graffiti, δημιούργησαν πρωτότυπα έργα, αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο πολιτισμό των Μικρασιατών προσφύγων: την μουσική, τη λογοτεχνία, τον χορό και τα κοινωνικά τους έθιμα. Τη χαρακτηριστική του καλλιτεχνική ματιά σε αυτή την θεματική έδωσε και ο διάσημος street artist WD (Wild Drawing ) με μια τοιχογραφία επικών διαστάσεων που δημιούργησε Χρυσοστόμου Σμύρνης και Βουτζά με τίτλο ‘’New day, new fight, new strength" και βασική έμπνευση την ανάγκη για ειρήνη, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο νέες τοιχογραφίες από τη Στέγη στολίζουν το αθηναϊκό κέντρο

Δύο κεντρικές λεωφόροι της πόλης κοσμούνται με τις τοιχογραφίες του Άγγελου Πλέσσα και του Αριστείδη Λάππα, με σκοπό την καλλιτεχνική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2022

Ανοιχτό κάλεσμα για το 2ο Athens Art Festival

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και καλεί ενδιαφερόμενους από μουσική, φωτογραφία, εικαστικά, videogames και πολλά άλλα είδη τέχνης να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

Αττικό Άλσος: Ένας μήνας γεμάτος θέατρο στο φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το Θέατρο "Κατίνα Παξινού" φιλοξενεί 24 ξεχωριστές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για όλο τον Ιούλιο.

Αυτό το καλοκαίρι βλέπουμε ταινίες στις ταράτσες της Λάρισας

Το Ταράτσα Film Festival ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 6η χρονιά το σινεφίλ κοινό της Λάρισας -και όχι μόνο- σε εκλεκτές ταράτσες της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Urban Lovers: Το μεγαλύτερο street art event της Αθήνας επιστρέφει!

Αυτόν τον Ιούλιο, το Metaphor Athens υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της αθηναϊκής street art οι οποίοι δημιουργούν ζωντανά μπροστά στο κοινό εντυπωσιακά stencil και graffiti έργα.

Ραντεβού στην Κρήτη για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Dance Days Chania"

Σε μία χρονική στιγμή όπου οι έννοιες και οι ισορροπίες αναζητούν νέες προσεγγίσεις, το 12ο Dance Days Chania επιλέγει και προτείνει ένα πρόγραμμα δράσεων βαθιά ανθρωποκεντρικό.