Νέος εκθεσιακός χώρος στην Ακρόπολη για τη γκαλερί Δύο Χωριά

Η νέα έδρα της γκαλερί στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζεται αυτό το καλοκαίρι με την έκθεση «After Hope».

Δύο Χωριά Ακρόπολη

Η γκαλερί Δύο Χωριά ανακοίνωσε τα εγκαίνια ενός νέου εκθεσιακού χώρου στην Ακρόπολη, που ανοίγει με την έκθεση "After Hope".

Η γκαλερί ιδρύθηκε το 2018 από την Μαρίνα Βρανοπούλου, με στόχο να αποτελέσει έναν χώρο με ελληνικές ρίζες και διεθνείς προδιαγραφές, που συσπειρώνει καλλιτέχνες και κοινό. Κάτι σαν salon του 18ου αιώνα, όπου η συνεύρεση των ανθρώπων και η ανταλλαγή απόψεων έχει και τη μεγαλύτερη σημασία απ’ οτιδήποτε άλλο, επικεντρώνοντας σε νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες από μικρές αναπτυσσόμενες χώρες. Το όνομα "Δύο Χωριά", εμπνέεται από τη μονογραφία του Έλληνα αρχιτέκτονα, Άρη Κωνσταντινίδη: "Δύο "χωριά" απ' τη Μύκονο", συμβολίζοντας μεταφορικά την γκαλερί και το πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

Ξεκινώντας το 2015 από μία πλατφόρμα τέχνης στη Μύκονο και τη Δήλο, που κάλεσε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, να ζήσουν και να παράγουν στο λίκνο του Κυκλαδίτικου πολιτισμού, τα Δύο Χωριά συντηρούν έκτοτε ένα διεθνές πρόγραμμα, με εκθέσεις και δημοσιεύσεις καταξιωμένων και νέων καλλιτεχνών, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, εκπροσωπώντας νέα ρεύματα της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και εξασφαλίζοντας σε μυημένο και μη κοινό και εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες μια μοναδική ευκαιρία, που πιθανόν δεν θα ήταν άμεσα προσβάσιμη.

Σήμερα, επτά χρόνια από την ίδρυσή τους, τα Δύο Χωριά μετακομίζουν δίπλα στον Παρθενώνα, δύο μόλις λεπτά από το Μουσείο της Ακρόπολης, στη θέση μίας αστικής έπαυλης της Ύστερης Αρχαιότητας (4ος αι. μ.Χ.) και επιστρέφοντας ξανά στις ρίζες, πίσω στην πηγή της δημιουργικότητας. Ο νέος χώρος στεγάζεται σε ένα καινούργιο, βιομηχανικής αισθητικής κτίριο, με αρχαιοελληνικά ευρήματα στον κεντρικό εκθεσιακό όροφο, καθώς και βυζαντινές ψηφίδες στην αυλή του, σε μια απροσδόκητη μείξη του ελληνικού και του διεθνούς, του παλαιού και του σύγχρονου.

Τα Δύο Χωριά στην Ακρόπολη ανοίγουν τις πόρτες τους στις 18 Ιουνίου, παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση "After Hope". Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρίστος Ακορδαλίτης, Pablo Benzo, Javier Calleja, Mira Dancy, Maja Djordjevic, Hulda Guzman, Ηλίας Καφούρος, Katelyn Ledford, Rhys Lee, Ηλιοδώρα Μαργέλλου και Τατιάνα Ζαγάρη (Pottato).
Τα επίσημα εγκαίνια του νέου μας χώρου θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο του 2022.

Το project space της γκαλερί στη Νέα Φιλοθέη, θα παραμείνει ενεργό και θα λειτουργεί ως δεύτερος εκθεσιακός χώρος και γραφεία της γκαλερί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.