Ο Θωμάς Μαύρος υπογράφει ψηφιακά το πρώτο NFT Έλληνα ποδοσφαιριστή

O μεγαλύτερος σκόρερ των ελληνικών γηπέδων, με 260 γκολ σε 501 εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα, συνεργάζεται με το Spania.io, την πρώτη πλατφόρμα NFT στην Ελλάδα.

Θωμάς Μαύρος

Το Spania.io, η πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα για την αγορά και πώληση NFTs, παρουσιάζει από σήμερα ένα NFT από το Θωμά Μαύρο, έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Για πρώτη φορά οι φίλοι της ΑΕΚ και του Θωμά Μαύρου μπορούν να αποκτήσουν ένα συλλεκτικό αντικείμενο, απευθείας από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, το οποίο θα φέρει ανεξίτηλα την ψηφιακή του υπογραφή. 

Το NFT "Η φανέλα με το Νο 11" είναι ένα 3D animation της φανέλας της ΑΕΚ, την οποία ο μεγάλος σκόρερ φορούσε από το 1976 έως το 1987. Η φανέλα που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του animation είναι αυτή που o Θωμάς Μαύρος φόρεσε στο προς τιμήν του αποχαιρετιστήριο παιχνίδι, το 1993, μεταξύ ΑΕΚ και Εθνικής Ελλάδος, με την οποία και σκόραρε. To video συνοδεύεται από φωτογραφίες του μεγάλου παίκτη από αγώνες της ΑΕΚ.

Το NFT διατίθεται από το Θωμά Μαύρο, αποκλειστικά μέσω του Spania.io , σε 260 αντίτυπα, όσα και τα γκολ που σημείωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η διάθεση του NFT, που θα κοστίζει 50 ευρώ, θα ξεκινήσει σήμερα, στις 3 μ.μ. ακριβώς. Τα NFTs θα αποκτήσουν τα πρώτα 260 μέλη του Spania.io που θα τα αγοράσουν. Ο πρώτος αγοραστής θα αποκτήσει το αντίτυπο #1, ο επόμενος το #2 κ.ο.κ. Για το λόγο αυτό μπορεί κάποιος να γίνει νωρίτερα μέλος ώστε να κερδίσει χρόνο, σε περίπτωση που τα NFTs εξαντληθούν γρήγορα. Η εγγραφή στο Spania.io είναι δωρεάν και τα νέα μέλη αποκτούν και ένα δωρεάν NFT.

Δείτε εδώ το NFT.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.