"Ποσειδώνια 2022": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.

Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη @Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης "Ποσειδώνια" παρουσιάζεται η έκθεση της φωτογράφου Κίτσας Αγγελάκου Σκηνίτη. Η φωτογράφος αντλεί τα θέματά της από τη ζωή στη θάλασσα, δηλαδή την καθημερινότητα και τον μόχθο των ναυτικών στα βαπόρια, όπως τη θυμάται και τη βίωσε όταν ναυτολογήθηκε, σε ηλικία μόλις 18 χρόνων, σε φορτηγά πλοία που εκτελούσαν πλόες εξωτερικού. Κατάγεται από τις Οινούσσες, από μια οικογένεια που έχει μακρά ιστορία στο χώρο της ναυτιλίας, και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2005.

Το 2006 παρείχε τις υπηρεσίες της στην Α' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως συνεργάτις του φωτογράφου Σωκράτη Μαυρομάτη, και επιδόθηκε στη φωτογραφική τεκμηρίωση αρχαιολογικών ευρημάτων και χώρων και την κάλυψη σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων. Από το 2007 δραστηριοποιείται στον χώρο της φωτογραφίας ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη
@Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη

Η Σκηνίτη επικεντρώνει την προσοχή της στο πλοίο, αγκυροβολημένο ή εν κινήσει, και αποκαλύπτει στιγμιότυπα της ζωής σε αυτό και λεπτομέρειες της κατασκευής του, που μαρτυρούν τη βαθιά συναισθηματική σχέση που τη συνδέει με τη θάλασσα.

Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη
@Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη

H έκθεση υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και της διεθνούς διοργάνωσης "Ποσειδώνια 2022". Έργα της φωτογράφου θα εκτίθενται και στο Metropolitan Expo στα Σπάτα, όπου από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2022 λαμβάνουν χώρα τα "Ποσειδώνια 2022".

Info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | 08-26/6 | Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Βασ. Κωνσταντίνου & Βασ. Γεωργίου
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Keeping Time": Προβληματισμοί για τον χρόνο και την υλικότητα μέσα από μια έκθεση στους Δελφούς

Η Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) και η Fidelity Art Collection εγκαινίασαν στον αρχαιολογικό χώρο τη νέα τους ομαδική έκθεση με έργα από τις συλλογές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2022

"(Dis) locations n' (dis) positions: here n' there": Όταν το "εκτός" και το "εντός" συντίθενται και (ανα)- συντίθενται

Οι ετεροτοπίες ως κόσμοι εντός κόσμων παρουσιάζονται σε έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του "Back to Athens International Art Meeting 2022".

Τα σώματα ως "σάκοι" μεταφοράς πληροφοριών, αναμνήσεων και αποτυπωμάτων εμπειριών στο "Okay initiative space"

Mία πολυμεσική και διεπιστημονική έκθεση με τίτλο "Leafy Body Digested Memories" πραγματοποιείται στο initiative space της Κυψέλης, κατόπιν του ανοιχτού καλέσματος που ολοκληρώθηκε μέσα στον μήνα Ιούνιο.

"Πειραιάς Artport ΙΙ" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Λίγο πριν αρχίσει η νέα θεατρική περίοδος 2022-23, ξεκινά μια γιορτή στην πόλη του Πειραιά, με στόχο ο Σεπτέμβριος να είναι μήνας πολιτισμού για το μεγάλο λιμάνι.

Ανεκτίμητο εύρημα που ανέσυρε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας κοσμεί το Επιγραφικό Μουσείο

Η περιοδική έκθεση "Οι χαλκοί ενεπίγραφοι πίνακες του Άργους. Το οικονομικό αρχείο της πόλης του Άργους στο α΄ μισό του 4ου αι. π.Χ." παρουσιάζει 16 χάλκινους πίνακες που βρέθηκαν στην περιοχή μετά από σχετική ανασκαφή.

"Γυναίκα Πείσμα της Ασίας": Αφιέρωμα στην ηρωική Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA Hellas εγκαινιάζει στο Ναύπλιο μία ομαδική έκθεση που τιμά το θάρρος και τον δυναμισμό της Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα.

"Καφές για Μερακλήδες" στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το Σεντούκι της Γιαγιάς παρουσιάζει 54 έργα από τον ομότιτλο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε, μέσα από τα οποία αναδεικνύεται η διαχρονική παράδοση του ελληνικού καφέ.