"Ποσειδώνια 2022": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.

Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη @Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης "Ποσειδώνια" παρουσιάζεται η έκθεση της φωτογράφου Κίτσας Αγγελάκου Σκηνίτη. Η φωτογράφος αντλεί τα θέματά της από τη ζωή στη θάλασσα, δηλαδή την καθημερινότητα και τον μόχθο των ναυτικών στα βαπόρια, όπως τη θυμάται και τη βίωσε όταν ναυτολογήθηκε, σε ηλικία μόλις 18 χρόνων, σε φορτηγά πλοία που εκτελούσαν πλόες εξωτερικού. Κατάγεται από τις Οινούσσες, από μια οικογένεια που έχει μακρά ιστορία στο χώρο της ναυτιλίας, και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2005.

Το 2006 παρείχε τις υπηρεσίες της στην Α' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως συνεργάτις του φωτογράφου Σωκράτη Μαυρομάτη, και επιδόθηκε στη φωτογραφική τεκμηρίωση αρχαιολογικών ευρημάτων και χώρων και την κάλυψη σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων. Από το 2007 δραστηριοποιείται στον χώρο της φωτογραφίας ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη
@Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη

Η Σκηνίτη επικεντρώνει την προσοχή της στο πλοίο, αγκυροβολημένο ή εν κινήσει, και αποκαλύπτει στιγμιότυπα της ζωής σε αυτό και λεπτομέρειες της κατασκευής του, που μαρτυρούν τη βαθιά συναισθηματική σχέση που τη συνδέει με τη θάλασσα.

Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη
@Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη

H έκθεση υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και της διεθνούς διοργάνωσης "Ποσειδώνια 2022". Έργα της φωτογράφου θα εκτίθενται και στο Metropolitan Expo στα Σπάτα, όπου από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2022 λαμβάνουν χώρα τα "Ποσειδώνια 2022".

Info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | 08-26/6 | Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Βασ. Κωνσταντίνου & Βασ. Γεωργίου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.