Ένας οπτικός άτλαντας παραγωγής εικόνων στο αίθριο του Ινστιτούτο Γκαίτε

Η Hot Wheels Athens και το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζουν το βιβλίο «Image Making / Παραγωγή εικόνων» της εικαστικού Αναστασίας Παύλου στο αίθριο του Ινστιτούτου.

Αναστασία Παύλου Image making © Αναστασία Παύλου

Το βιβλίο "Image Making / Παραγωγή εικόνων" της εικαστικού Αναστασίας Παύλου παρουσιάζεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε και τη Hot Wheels Athens σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου (7 μ.μ) παρουσία της καλλιτέχνιδας στο αίθριο του Ινστιτούτου.

Το Image Making / Παραγωγή εικόνων είναι ένας οπτικός άτλαντας παραγωγής εικόνων τον οποίο δημιούργησε η Αναστασία Παύλου το 2020. Σε αυτό, οι εικόνες και η παραγωγή τους εξερευνώνται διεξοδικά, συνδυάζοντας φωτογραφίες, σαρώσεις, ψηφιακά κολάζ και σχέδια σε ποικίλες, μη ιεραρχημένες διατάξεις. Το βιβλίο αυτό μπορεί να ιδωθεί και ως ένας χάρτης ή ένα αρχείο προσωπικών βιωμάτων – ένα αρχείο που πραγματεύεται τη θέαση, και ένα αρχείο που "θεάται".

Το Image Making / Παραγωγή εικόνων δεν βασίζεται στο "πώς" και το "γιατί" της θέασης, αλλά στο "πού", και γίνεται έτσι ένας άλλος τόπος συλλογισμού των περιβαλλόντων που δημιουργούνται μέσα από την οπτική αντίληψη ενός υποκειμένου. Τα περιβάλλοντα αυτά παίρνουν σχήμα ανάμεσα σε έναν συγκεκριμένο χρόνο και έναν αφηρημένο χώρο. Η ροή εικόνων διακόπτεται από αποσπάσματα κειμένου, τα οποία είναι ίχνη συζητήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτισμικού περιβάλλοντος που εξετάζουν ερωτήματα για την παραγωγή εικόνων και τη θέση της στον κόσμο. Η έκδοση είναι σχεδιασμένη ως μια διερεύνηση και μια καταγραφή σχετικών παρατηρήσεων. Επιλέγοντας να προτείνει και όχι να δώσει απαντήσεις, είναι ένας οπτικός και κειμενικός διάλογος με εσκεμμένα ασαφή όρια και απροσδιόριστη δυναμική. Το Image Making / Παραγωγή εικόνων σχεδιάστηκε από την Κορίνα Γαλλίκα.

Στην έκδοση συμμετέχουν οι: Πάνος Γιαννικόπουλος, Δανάη Γιαννόγλου, Στέλιος Καλλινίκου, Άρης Μοχλούλης, Ελένη Οδυσσέως, Εύα Παπαμαργαρίτη, Γιώργος Πρίνος, Έρικα Σκούρτη, Κυριάκος Σπύρου, Μαρία Τουμάζου, Βασίλης Χαμάμ, Hugo Canoilas, Julia Gardener, Alix Janta, NMR, Margot Norton, Sebastian Lloyd Rees, David Sampethai, Laurentiu Sarjan, Jesper List Thomsen, Arnisa Zeqo με την ευγενική υποστήριξη του Νικόλα Κωνσταντινίδη, της Αμαλίας Μυτιληναίου, του Leopold Thun, και άλλων που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι/ες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανοιχτό κάλεσμα για το 2ο Athens Art Festival

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και καλεί ενδιαφερόμενους από μουσική, φωτογραφία, εικαστικά, videogames και πολλά άλλα είδη τέχνης να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2022

"Στη σοφίτα" με τον Camille Blatrix

Ο καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την έκθεση in the attic" στο The Intermission.

Εγκαίνια για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου και την περιοδική έκθεση "τάφῳ κτερίζειν"

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου και την περιοδική έκθεση "τάφῳ κτερίζειν" εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Φωτιά και νερό συναντιούνται στο έργο της Ελένης Μυλωνά

Το "Fire in the Lake", που προσεγγίζει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, θα παρουσιαστεί στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

"Με βελόνι και κλωστή": Η αιώνια παράδοση της κεντητικής

Ο ΟΠΑΝΔΑ και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παρουσιάζουν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" μια έκθεση που εξερευνά το διαχρονικό έθιμο του κεντήματος, στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση.

Τα τριαντάφυλλα πρωταγωνιστούν στην έκθεση "Sub Rosa" της Τζοάνα Πιοτρόβσκα

Μια σειρά από "άντι" πλαίσια που περιέχουν τις εικόνες τριαντάφυλλων φωτογραφημένων από την εικαστικό Τζοάνα Πιοτρόβσκα, εκτίθεται στο σχεδιαστικό στούντιο Formafantasma σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Καλλιτεχνικό Οργανσμό "Arch".

Καλειδοσκοπικά μοτίβα συνομιλούν με τη συλλογή του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου

Η εικαστικός Μαρία-Σμαράγδα Σκούρτα εγκαινιάζει στο μουσείο την έκθεση "Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως" στα τέλη του Ιούλη.