Ένας οπτικός άτλαντας παραγωγής εικόνων στο αίθριο του Ινστιτούτο Γκαίτε

Η Hot Wheels Athens και το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζουν το βιβλίο «Image Making / Παραγωγή εικόνων» της εικαστικού Αναστασίας Παύλου στο αίθριο του Ινστιτούτου.

Αναστασία Παύλου Image making © Αναστασία Παύλου

Το βιβλίο "Image Making / Παραγωγή εικόνων" της εικαστικού Αναστασίας Παύλου παρουσιάζεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε και τη Hot Wheels Athens σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου (7 μ.μ) παρουσία της καλλιτέχνιδας στο αίθριο του Ινστιτούτου.

Το Image Making / Παραγωγή εικόνων είναι ένας οπτικός άτλαντας παραγωγής εικόνων τον οποίο δημιούργησε η Αναστασία Παύλου το 2020. Σε αυτό, οι εικόνες και η παραγωγή τους εξερευνώνται διεξοδικά, συνδυάζοντας φωτογραφίες, σαρώσεις, ψηφιακά κολάζ και σχέδια σε ποικίλες, μη ιεραρχημένες διατάξεις. Το βιβλίο αυτό μπορεί να ιδωθεί και ως ένας χάρτης ή ένα αρχείο προσωπικών βιωμάτων – ένα αρχείο που πραγματεύεται τη θέαση, και ένα αρχείο που "θεάται".

Το Image Making / Παραγωγή εικόνων δεν βασίζεται στο "πώς" και το "γιατί" της θέασης, αλλά στο "πού", και γίνεται έτσι ένας άλλος τόπος συλλογισμού των περιβαλλόντων που δημιουργούνται μέσα από την οπτική αντίληψη ενός υποκειμένου. Τα περιβάλλοντα αυτά παίρνουν σχήμα ανάμεσα σε έναν συγκεκριμένο χρόνο και έναν αφηρημένο χώρο. Η ροή εικόνων διακόπτεται από αποσπάσματα κειμένου, τα οποία είναι ίχνη συζητήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτισμικού περιβάλλοντος που εξετάζουν ερωτήματα για την παραγωγή εικόνων και τη θέση της στον κόσμο. Η έκδοση είναι σχεδιασμένη ως μια διερεύνηση και μια καταγραφή σχετικών παρατηρήσεων. Επιλέγοντας να προτείνει και όχι να δώσει απαντήσεις, είναι ένας οπτικός και κειμενικός διάλογος με εσκεμμένα ασαφή όρια και απροσδιόριστη δυναμική. Το Image Making / Παραγωγή εικόνων σχεδιάστηκε από την Κορίνα Γαλλίκα.

Στην έκδοση συμμετέχουν οι: Πάνος Γιαννικόπουλος, Δανάη Γιαννόγλου, Στέλιος Καλλινίκου, Άρης Μοχλούλης, Ελένη Οδυσσέως, Εύα Παπαμαργαρίτη, Γιώργος Πρίνος, Έρικα Σκούρτη, Κυριάκος Σπύρου, Μαρία Τουμάζου, Βασίλης Χαμάμ, Hugo Canoilas, Julia Gardener, Alix Janta, NMR, Margot Norton, Sebastian Lloyd Rees, David Sampethai, Laurentiu Sarjan, Jesper List Thomsen, Arnisa Zeqo με την ευγενική υποστήριξη του Νικόλα Κωνσταντινίδη, της Αμαλίας Μυτιληναίου, του Leopold Thun, και άλλων που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι/ες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.