Ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις του Επιγραφικού Μουσείου

Ο χώρος πολιτισμού γιορτάζει τη «Δύναμη των Μουσείων» με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Επιγραφικό

Όπως όλα τα μουσεία της χώρας και ειδικά της πρωτεύουσας, έτσι και το Επιγραφικό γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων προσκαλώντας το κοινό σε ξεναγήσεις στη νέα του περιοδική έκθεση "Λίθινες Διαδρομές: Ιστορία από Πέτρα. Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα" που εγκαινιάζει παράλληλα με το Εβραϊκό Μουσείο καθώς και άλλες φιλοξενούμενες εκθέσεις και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και παρουσιάσεις που φέρνουν τους επισκέπτες ένα βήμα πιο κοντά στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

11.00 -12.00
Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Λίθινες Διαδρομές: Ιστορία από Πέτρα. Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα", από την αρχαιολόγο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, κα Αναστασία Λουδάρου.

12.30 – 13.30
Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Χάλκινοι ενεπίγραφοι πίνακες του Άργους" από τον επίτιμο Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, Χαράλαμπο Κριτζά.

18.30 – 19.30
Παρουσίαση του βιβλίου του Richard L. Hunter, "Greek Epitaphic Poetry: A Selection”, από την επίκουρη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, κ. Κατερίνα Καρβούνη, την καθηγήτρια κλασικών σπουδών του Παν/μιου του Brown των ΗΠΑ, κ. Johanna Haning και τον Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, κ. Αθανάσιο Θέμο.

20.00 – 21.00
Θεατρική παράσταση "Αχιλλέως έρωτες", σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά, κείμενα της Χριστίνας Καραβεζύρη και σκηνογραφία Ντέιβιντ Νεγρίν. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ντίνα Αβαγιανού, Βασίλης Αθανασόπουλος, Σελήνα Διαμαντοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου και Μάριος Κρητικόπουλος. Συνδιοργάνωση με την ΑΜΚΕ "Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτισμού".

Περιορισμένες θέσεις θεατών, για τις οποίες θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας (κρατήσεις στο achilles.erotes@gmail.com ή στο τηλέφωνο 694 515 7212 [ώρες 18.00-21.00]).

Σάββατο 21 Μαΐου 2022, 12.00 - 15.00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, βασισμένο στο παιδικό βιβλίο "Το δικό μου μουσείο" της Emma Lewis (εκδόσεις Πουά). Παρουσίαση από τις εμψυχώτριες Γεωργία Σουβατζή και Γόνη Λούκα σε συνεργασία με το Επιγραφικό Μουσείο (κρατήσεις στο teee.ema@culture.gr ή στο τηλέφωνο 210 8232950, 210 8847577).
 

Περισσότερες πληροφορίες

Επιγραφικό Μουσείο

Τοσίτσα 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.