H 1η τοιχογραφία του ArtWalk 7 στολίζει την Πάτρα

Η εντυπωσιακή πρώτη τοιχογραφία του «7ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 7» δια χειρός του street artist Εμάνουελ Γιάρους, είναι έτοιμη.

ArtWalk 7, Emmanuel Jarus, Patras, 2022

Η πρώτη τοιχογραφία της έβδομης έκδοσης του "Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 7" είναι επιτέλους έτοιμη και ο δημιουργός της, Εμάνουελ Γιάρους για μία ακόμη φορά παρουσιάζει στο κοινό ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της τέχνης του δρόμου. Όπως δήλωσε, έμπνευση για το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε η φωτογραφία ενός φίλου, με τον οποίο πέρασε μια μέρα στη φύση σε ένα από τα ταξίδια του. "Μου αρέσει ο συνδυασμός της χαλαρής στάσης του σώματος με μια πλάτη που είναι όμως δυνατή. Εστιάζοντας στη φιγούρα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το πρόσωπο, νιώθεις πως πρέπει να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα που κοιτάζει προς τα έξω." Για τον Jarus, ο θεατής είναι ένας παράγοντας που λαμβάνει υπόψιν όταν ετοιμάζει το προσχέδιο ενός έργου, αλλά προσπαθεί να μην επηρεάζεται αφού έχει ξεκινήσει η τοιχογραφία.

"Πάντα ξεκινάω από τη διάθεση που θέλω να αποπνέει η τοιχογραφία, μετά περνάω στη σύνθεση και τους χρωματικούς τόνους και το τελικό στάδιο είναι η ζωγραφική", λέει ο καλλιτέχνης. Η έμπνευση για τα έργα του Jarus προέρχεται από τα πολλά ταξίδια του, κατά τη διάρκεια των οποίων ασχολείται με τη φωτογραφία. Πριν από κάθε τοιχογραφία, θέλει να γνωρίζει τον τοίχο και την περιοχή γύρω του, ώστε να επιλέξει το κατάλληλο ύφος και σχέδιο, με σκοπό να δέσουν όλα οργανικά.

Στην Πάτρα εντυπωσιάστηκε από τις τοιχογραφίες των προηγούμενων φεστιβάλ που κοσμούν την πόλη, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνέπεια και τον επαγγελματισμό της ομάδας της Art in Progress που διοργανώνει το Φεστιβάλ σε εθελοντική βάση και σίγουρα θα επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα. Την 49η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk μπορείτε να τη θαυμάσετε από κοντά στην οδό Σπυρίδωνος Βασιλειάδου 32.

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκαινιάζεται η έκθεση με έργα από τη συλλογή Χατζηιωάννου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μια αναδρομή στην τέχνη από το 1980 έως σήμερα, μέσα από 104 έργα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του ζεύγους Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Έκθεση εκκλησιαστικής ζωγραφικής για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο ΙΑΜΥ

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση με τίτλο "1922 – 2022, Ιστορίες μνήμης και τέχνης: αναστοχασμοί στη θρησκευτική ζωγραφική των Σ. Παπαλουκά, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου" με έργα των σπουδαίων νεοελλήνων ζωγράφων.

Αυλαία για την έκθεση "Non-Returns" του Σωτήρη Δανέζη

Η έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων του Σωτήρη Δανέζη ολοκληρώνεται με δύο ιδιαίτερες ξεναγήσεις για το κοινό.

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στα Χανιά φέρνει κοντά 480 καλλιτέχνες

Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

"Weaving Worlds": επισκεφθήκαμε την έκθεση του Deree που ανοίγει έναν επίκαιρο διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικές πραγματικότητες

Το "Weaving Worlds" εστιάζει στις διαδικασίες που αφορούν στη δημιουργία και επαναδημιουργία διαφορετικών κόσμων διαμέσου της τέχνης.