H 1η τοιχογραφία του ArtWalk 7 στολίζει την Πάτρα

Η εντυπωσιακή πρώτη τοιχογραφία του «7ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 7» δια χειρός του street artist Εμάνουελ Γιάρους, είναι έτοιμη.

ArtWalk 7, Emmanuel Jarus, Patras, 2022

Η πρώτη τοιχογραφία της έβδομης έκδοσης του "Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 7" είναι επιτέλους έτοιμη και ο δημιουργός της, Εμάνουελ Γιάρους για μία ακόμη φορά παρουσιάζει στο κοινό ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της τέχνης του δρόμου. Όπως δήλωσε, έμπνευση για το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε η φωτογραφία ενός φίλου, με τον οποίο πέρασε μια μέρα στη φύση σε ένα από τα ταξίδια του. "Μου αρέσει ο συνδυασμός της χαλαρής στάσης του σώματος με μια πλάτη που είναι όμως δυνατή. Εστιάζοντας στη φιγούρα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το πρόσωπο, νιώθεις πως πρέπει να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα που κοιτάζει προς τα έξω." Για τον Jarus, ο θεατής είναι ένας παράγοντας που λαμβάνει υπόψιν όταν ετοιμάζει το προσχέδιο ενός έργου, αλλά προσπαθεί να μην επηρεάζεται αφού έχει ξεκινήσει η τοιχογραφία.

"Πάντα ξεκινάω από τη διάθεση που θέλω να αποπνέει η τοιχογραφία, μετά περνάω στη σύνθεση και τους χρωματικούς τόνους και το τελικό στάδιο είναι η ζωγραφική", λέει ο καλλιτέχνης. Η έμπνευση για τα έργα του Jarus προέρχεται από τα πολλά ταξίδια του, κατά τη διάρκεια των οποίων ασχολείται με τη φωτογραφία. Πριν από κάθε τοιχογραφία, θέλει να γνωρίζει τον τοίχο και την περιοχή γύρω του, ώστε να επιλέξει το κατάλληλο ύφος και σχέδιο, με σκοπό να δέσουν όλα οργανικά.

Στην Πάτρα εντυπωσιάστηκε από τις τοιχογραφίες των προηγούμενων φεστιβάλ που κοσμούν την πόλη, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνέπεια και τον επαγγελματισμό της ομάδας της Art in Progress που διοργανώνει το Φεστιβάλ σε εθελοντική βάση και σίγουρα θα επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα. Την 49η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk μπορείτε να τη θαυμάσετε από κοντά στην οδό Σπυρίδωνος Βασιλειάδου 32.

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.