"ad interim": Οι Campus Novel στήνουν ένα μνημείο για τον Ισθμό της Κορίνθου

Ο χώρος τέχνης Tavros φιλοξενεί ένα καλλιτεχνικό-ερευνητικό εγχείρημα που σχετίζεται με το εννοιολογικό σχήμα του μνημείου-εδάφους.

Tavros ad interim

Το Σάββατο 14 Μαΐου (10 π.μ. – 7 μ.μ.), για μία ημέρα, οι Campus Novel σε συνεργασία με την Κατερίνα Κωνσταντίνου, μετατρέπουν τον TAVROS σε ένα ενεργό πεδίο διαλόγου και αλληλεπίδρασης. Έναν χώρο δοκιμών, παρατηρήσεων και συσχετισμών, ανταλλαγής όψεων, εμπειριών και γνώσεων μεταξύ εικαστικών, αρχιτεκτόνων, κοινωνικών επιστημόνων και θεωρητικών στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού-ερευνητικού εγχειρήματος "ad interim/ Παρατηρησιακά σχεδιάσματα για το μνημείο έδαφος".

Ο Ισθμός της Κορίνθου αποτελεί το επίκεντρο του "ad interim", το οποίο ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με σκοπό μια διευρυμένη αποκωδικοποίηση του εννοιολογικού σχήματος μνημείο-έδαφος, μέσα από την δημιουργία ενός συνεργατικού πλαισίου έρευνας. Εστιάζοντας στις πολυσύνθετες διαδικασίες μέσα από τις οποίες η διώρυγα της Κορίνθου αιωρείται νοηματικά από έδαφος σε μνημείο και αντίστροφα, το "ad interim" συνθέτει ένα διαλογικό πλέγμα μεθόδων, πρακτικών, διανοητικών εργαλείων και επινοητικών αναγωγών. Η ημερίδα στον Tavros αποτελεί μία από τις τρεις αρθρώσεις του εγχειρήματος.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Άρης Αναγνωστόπουλος, Ινώ Βαρβαρίτη, Ανθή Βερυκίου, Ιόλη Βιγγοπούλου, Hera Büyüktaşcıyan, Ελεάνα Γιαλούρη, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Γιάννης Ισιδώρου, Ξένια Καλπακτσόγλου, Δήμητρα Κονδυλάτου, Πάνος Κούρος (σχήμα συνεργασίας σε εκκρεμότητα), Γιώργος Κραββαρίτης, Κατερίνα Κωνσταντίνου, Άρης Λεονταρίτης, Φάνη Μπήτου, Γιώργος Παπαδάτος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μαρία Παπαποστόλου, Αλεξάνδρα Σαλίμπα, Γιώργος Σαμαντάς, Γιάννης Σινιόρογλου, Εσθήρ Σολομών, Στεφανία Στρούζα, Γιάννης Τανανάκης, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου

Περισσότερες πληροφορίες

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σπάνιες συλλογές ψηφιακών έργων στην έκθεση "Above Olympus to the Dogstar"

Οι παράλληλοι κόσμοι των "Above Olympus" και του Τζόναθαν Βόιντ συναντιούνται σε είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

NFT Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

Η τέχνη μπαίνει στο "Αίνιγμα του Δάσους"

Εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικοί αλλά και τροφοσυλλέκτες-τροφοσυνθέτες επισκέπτονται το "Αίνιγμα του Δάσους" μέσα από δικές τους εμπειρίες, έργα και αναζητήσεις.

"Time of Wonder": Σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μαγεία των Χριστουγέννων

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά θα παρουσιαστούν έργα από το ντεπό, γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.