27 Βρετανοί και Έλληνες εικαστικοί εμπνέονται από τον χωρισμό, την απώλεια και την επανασύνδεση

To δεύτερο μέρος της έκθεσης "Every Time We Say Goodbye" εγκαινιάζεται στο TheProjectGallery, μέσα στο κτίριο που βρίσκεται το Couleur Locale.

'Every Time We Say Goodbye'

Την Πέμπτη 12 Μαΐου (6-10 μ.μ.) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του δεύτερου μέρους της έκθεσης: "Every Time We Say Goodbye", την πρώτη συνεργασία μεταξύ της The Stash Gallery, του Λονδίνου και της The Project Gallery στην Αθήνα. 

Η πρώτη εκδοχή της έκθεσης με Βρετανούς και Έλληνες καλλιτέχνες ήταν μια συνεργασία μεταξύ της The Stash Gallery, του Λονδίνου και της The Project Gallery στην Αθήνα και είχε τίτλο: Don’t leave me this way. Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το 2019 σαν μια ενστικτώδη αντίδραση στην φρίκη της ιδέας του Brexit. Σκοπός μας ήταν να μεταφέρουμε την έκθεση στην Αθήνα αλλά ο κόσμος άλλαξε πολύ γρήγορα, η ελπίδα αποφυγής του Brexit χάθηκε αφού έγινε τελικά πραγματικότητα και αμέσως μετά ξέσπασε η πανδημία.

Σήμερα ένα καινούριο τραγούδι παίζει στο jukebox ωστόσο, το concept διευρύνθηκε, καθώς τα συναισθήματα της απώλειας, του αποχωρισμού και της νοσταλγίας για το παρελθόν έγιναν η κύρια θεματική. Όλοι άφησαν κάτι πίσω, είτε την παιδική ηλικία, ένα πρόσωπο, μία χώρα ή ένα κεκτημένο. Παρόλα αυτά δεν είναι όλα τόσο άσχημα, καθώς είναι καλό να αποχωριζόμαστε πράγματα και ακόμα καλύτερο να μας επιστρέφουν.

Οι 27 καλλιτέχνες της έκθεσης δίνουν τη δική τους ερμηνεία πάνω στο θέμα του αποχωρισμού. Δεν είναι βέβαια δυνατόν να επιστρέψουμε στις ιδέες του Γερμανικού Ρομαντισμού και του κινήματος "Sturm und Drang". Το χιούμορ είναι το κοινό νήμα που συνδέει πολλά από τα έργα αυτής της έκθεσης, και μέσα από αυτό, ο κάθε καλλιτέχνης προσπαθεί να ρίξει λίγο φως σε ένα κόσμο που δείχνει να σκοτεινιάζει."

Συμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σπύρος Αγγελόπουλος, Aνδρέας Βάης, Σοφία Βλαζάκη, PaulBommer, KitBoyd, TimBretDay,The DnA Factory, Roger Dean, Nίκος Γιαβρόπουλος, Rupert Goldsworthy, Steve C. Harvey, Roxana Halls, Sally Heard, Wilma Johnson, Kατερίνα Καλογεράκη, Aντιγόνη Kαββαθά, Μαρία Κοκκίνη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Χριστίνα Μίτρεντζε, Jordan McKenzie, Nicholas Moore, Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Gustavo Ortiz, Sophie Parkin, Aνδρέας Παπαναστασίου, Αντώνης Φραντζεσκάκης και Λιάνα Ψαρολογάκη.

Την επιμέλεια της εκθεσης υπογράφει ο Nicholas Moore σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Μαγκανιώτη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της The Project Gallery. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO

Info: TheProjectGallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς) στον 1 όροφο | 12/5- 4/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο, 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Maja Djordjevic "μεταμορφώνεται" στην γκαλερί "Δυο χωριά"

Η "Metamorphosis", η ατομική έκθεση των νέων έργων της Maja Djordjevic, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για τη φουάρ Taipei Dangdai 2022, παρουσιάζεται στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης "Δυο χωριά".

19/05/2022

"Ο σπόρος" αλχημιστή Πάνου Τσάγκαρη στην γκαλερί "Kalfayan"

Η νέα έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο The Seed (O Σπόρος) αποτελούμενη από πίνακες, έργα σε χαρτί και γλυπτικά στοιχεία, παρουσιάζεται στην γκαλερί "Kalfayan" στο Κολωνάκι.

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

"Plasmata: Bodies, Dreams, and Data": Η Στέγη φέρνει τη ψηφιακή τέχνη στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη επιστρέφει με μια εντυπωσιακή έκθεση-σίκουελ του "You and AI", ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που επίσης φιλοξενήθηκε στο Πεδίον του Άρεως πέρυσι.

Η γλύπτρια Katharina Fritsch "σκέφτεται με εικόνες" παρουσιάζοντας τη νέα της σειρά έργων στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Μύθοι, προσωπικές εμπειρίες και συνειρμοί, ανησυχίες και πολλά άλλα στοιχεία εγγράφονται στα γλυπτά της αναγνωρισμένης Γερμανίδας γλύπτριας, τα οποία θα παρουσιάζονται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου έως το 2023.

Μια καλλιτεχνική συζήτηση για την τοξική αρρενωπότητα στο Haus N

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER φιλοξενείται στον χώρο τέχνης ως μέρος των δράσεων για το φετινό Queer Archive Festival #3.

Θραύσματα "Σώματος και Ψυχής" συνθέτει η εικαστικός Μαρίνα Κορέλλη

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καλωσορίζει την καλλιτέχνιδα φιλοξενώντας τη νέα σειρά έργων της στον χώρο του.