"Ο κόσμος" με τη ματιά της Μαργαρίτας Αθανασίου στο "Misc Athens"

Η ατομική έκθεση της εικαστικού Μαργαρίτας Αθανασίου με τίτλο «The World» εγκαινιάζεται αυτήν την εβδομάδα στην γκαλερί «Misc Athens».

The World

H εικαστικός και διοργανώτρια του "Athens Art Book Fair" Μαργαρίτα Αθανασίου, που συνήθως παρουσιάζει έργα με τη μορφή εκδόσεων, βίντεο-δοκιμίων και ψηφιακών εικόνων, παρουσιάζει μια πολύ προσωπική έκθεση τιτλοφορούμενη "The World", με ψηφιακά κολάζ που συνδυάζουν εικονογράφηση και αρχειακές εικόνες για να δομήσουν απόκρυφα τοπία πάνω στο γυαλί.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει έως τις 3 Μαΐου, πραγματοποιούνται σήμερα (7μ.μ) στην γκαλερί εναλλακτικής τέχνης "Misc Athens" (Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 12 μ.μ – 8 μ.μ, Τετάρτη - Σάββατο 3 μ.μ – 7 μ.μ και κατόπιν ραντεβού).  Εμβόλιμη στη σειρά των γυάλινων τυπωμάτων μεγάλων διαστάσεων, και μια έκδοση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη σχεδιαστική ομάδα της "Misc", τη Σύλβια Σαχίνη και τον Μάνο Τζαβολάκη. 

Η δουλειά της Αθανασίου βασίζεται στο κείμενο, χρησιμοποιεί τεχνικές κολάζ και συνδυάζει την αυτοβιογραφία και την ιστορία για να δημιουργήσει πολυεπίπεδες αφηγήσεις που φέρνουν κοντά το χιούμορ και την υπέρβαση. Οι ημιδιαφανείς, εύθραυστες συνθέσεις της έκθεσης "The World" απεικονίζουν αγάλματα άγριων ζώα, εικονογραφημένα φυτά, πλαστικούς διακοσμητικούς βράχους, προσωπικά αντικείμενα και αντικείμενα ιστορικής αξίας για να δημιουργήσουν εικονικά μνημεία για το καθημερινό και το ιερό. Χρησιμοποιώντας αρχετυπικά ρομαντικά εικονογραφικά στοιχεία, όπως τα λουλούδια και οι καρδιές, η Αθανασίου αποτυπώνει φανταστικές σκηνές που είναι μεγαλεπήβολα pop, παιχνιδιάρικα πομπώδεις, ξεδιαντροπα αυτο-αναφορικές και μιλούν με χιούμορ για τον πόνο, τον πλούτο και τη δύναμη που μπορεί να φέρει το τέλος μιας σχέσης.

Τούσα Μπότσαρη 20, Κουκάκι | Τηλ. + 693 429 1552

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.