Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (18-24/4)

Όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της πρωτεύουσας τη Μεγαλοβδομάδα.

Αφρός των ημερών

Αφρός των Ημερών

Με τον τίτλο παρμένο από το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Μπορίς Βιάν, 40 σύγχρονοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν τα δικά τους άνθη. Αν και βασικός σκοπός των λουλουδιών είναι η αναπαραγωγή και η διαιώνιση του είδους, τα εντυπωσιακά τους χρώματα μας συγκινούν με αποτέλεσμα αυτά να έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της τέχνης, εμπνέοντας καλλιτέχνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε χαρτί, σε καμβά, κολάζ, χειροτεχνία, κατασκευές, κεραμικά και φωτογραφίες. Έργα που αντιπροσωπεύουν την άνοιξη, τη χαρά της όρασης ή της όσφρησης, τη δροσιά της πάχνης, τη ζεστασιά της γης ή το πάθος της φωτιάς ή που έρχονται αντιμέτωπα με τη μνήμη, τον πόνο και την ίαση, τον πόλεμο και την ειρήνη.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δημοσθένης Αβραμίδης, Χρήστος Αθανασιάδης, Ακριθάκης Αλέξης, Χλόη Ακριθάκη, Ευγενία Αποστόλου, Κωστής Βελώνης, Αλέξης Βερούκας, Μάρθα Δημητροπούλου, Αθηνά Ιωάννου, Λίζη Καλλιγά, Αικατερίνη  Κανακάκι, Απόστολος Καρακατσάνης, Νικομάχη Καρακωστάνιγλου, Πέγκυ Κλιάφα, Χάρης Κουρκούλης, Βασιλική Λευκαδίτη, Μαριάννα Λούρμπα, Κλεοπάτρα Μουρσελά, Λιάνα Μαρκάκη, Ειρήνη Μίγα, Χρήστος Μπουρονίκος, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπαηλιάκης, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Χαρά Πιπερίδου, Λίλα Πολενάκη, Δημήτρης Ρεντούμης, Γεωργία Σαγρή, Ήβη Σαμαρά, Νάνα Σαχίνη, Κώστας Σαχπάζης, Γιώργος Σταματάκης, Μάγδα Ταμμάμ, Τόλης Τατόλας, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Κώστας Τσώλης, Έφη Χαλιορή, Μανταλίνα Ψωμά, Capten, Paolo Colombo.

Εγκαίνια: 19/4

Info: Γκαλερί 7 | 19/4-14/5 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Raw Objects

Theodore Psychoyos Raw Objects

Η ιδέα για μια καλλιτεχνική σειρά με λειτουργικά αντικείμενα γεννήθηκε όταν ο Theodore Psychoyos κατασκεύαζε την κατοικία του στη Νάξο. Έτσι εκκινήθηκε μία διαρκώς εξελισσόμενη εξερεύνηση, εμπνευσμένη από τα φυσικά στοιχεία και τις μορφές της ακατέργαστης πέτρας, καθώς υπήρχαν εκατομμύρια κομμάτια σκορπισμένα στο νησί που εκείνος σύλλεξε. Κομμάτια μαρμάρου που ο καλλιτέχνης βρήκε σε αποθήκες, κομμένα από μηχανές και ανθρώπινα χέρια σε ιδιαίτερα σχήματα, αναπροσδιορίστηκαν ως έπιπλα, χαρίζοντάς έτσι νέα ζωή στις αρχαίες πέτρες. 

Εγκαίνια: 20/4

Info: Carwan Gallery | 20/4/21/5 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 2-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.