Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (18-24/4)

Όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της πρωτεύουσας τη Μεγαλοβδομάδα.

Αφρός των ημερών

Αφρός των Ημερών

Με τον τίτλο παρμένο από το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Μπορίς Βιάν, 40 σύγχρονοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν τα δικά τους άνθη. Αν και βασικός σκοπός των λουλουδιών είναι η αναπαραγωγή και η διαιώνιση του είδους, τα εντυπωσιακά τους χρώματα μας συγκινούν με αποτέλεσμα αυτά να έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της τέχνης, εμπνέοντας καλλιτέχνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε χαρτί, σε καμβά, κολάζ, χειροτεχνία, κατασκευές, κεραμικά και φωτογραφίες. Έργα που αντιπροσωπεύουν την άνοιξη, τη χαρά της όρασης ή της όσφρησης, τη δροσιά της πάχνης, τη ζεστασιά της γης ή το πάθος της φωτιάς ή που έρχονται αντιμέτωπα με τη μνήμη, τον πόνο και την ίαση, τον πόλεμο και την ειρήνη.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δημοσθένης Αβραμίδης, Χρήστος Αθανασιάδης, Ακριθάκης Αλέξης, Χλόη Ακριθάκη, Ευγενία Αποστόλου, Κωστής Βελώνης, Αλέξης Βερούκας, Μάρθα Δημητροπούλου, Αθηνά Ιωάννου, Λίζη Καλλιγά, Αικατερίνη  Κανακάκι, Απόστολος Καρακατσάνης, Νικομάχη Καρακωστάνιγλου, Πέγκυ Κλιάφα, Χάρης Κουρκούλης, Βασιλική Λευκαδίτη, Μαριάννα Λούρμπα, Κλεοπάτρα Μουρσελά, Λιάνα Μαρκάκη, Ειρήνη Μίγα, Χρήστος Μπουρονίκος, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπαηλιάκης, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Χαρά Πιπερίδου, Λίλα Πολενάκη, Δημήτρης Ρεντούμης, Γεωργία Σαγρή, Ήβη Σαμαρά, Νάνα Σαχίνη, Κώστας Σαχπάζης, Γιώργος Σταματάκης, Μάγδα Ταμμάμ, Τόλης Τατόλας, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Κώστας Τσώλης, Έφη Χαλιορή, Μανταλίνα Ψωμά, Capten, Paolo Colombo.

Εγκαίνια: 19/4

Info: Γκαλερί 7 | 19/4-14/5 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Raw Objects

Theodore Psychoyos Raw Objects

Η ιδέα για μια καλλιτεχνική σειρά με λειτουργικά αντικείμενα γεννήθηκε όταν ο Theodore Psychoyos κατασκεύαζε την κατοικία του στη Νάξο. Έτσι εκκινήθηκε μία διαρκώς εξελισσόμενη εξερεύνηση, εμπνευσμένη από τα φυσικά στοιχεία και τις μορφές της ακατέργαστης πέτρας, καθώς υπήρχαν εκατομμύρια κομμάτια σκορπισμένα στο νησί που εκείνος σύλλεξε. Κομμάτια μαρμάρου που ο καλλιτέχνης βρήκε σε αποθήκες, κομμένα από μηχανές και ανθρώπινα χέρια σε ιδιαίτερα σχήματα, αναπροσδιορίστηκαν ως έπιπλα, χαρίζοντάς έτσι νέα ζωή στις αρχαίες πέτρες. 

Εγκαίνια: 20/4

Info: Carwan Gallery | 20/4/21/5 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 2-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.