Το φεστιβάλ εικονογράφησης "illustradays" επιστρέφει αυτόν τον Σεπτέμβριο

Η θεματική του φετινού φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις ερχόμενες εβδομάδες, με την εικονογράφο παιδικών βιβλίων Ίρις Σαμαρτζή να έχει αναλάβει το εικαστικό υλικό για τις εκδηλώσεις του illustradays.

Φωτογραφία της Μυρτώς Κυρίτση από την έκθεση Le Immagini Della Fantasia του illustradays 2021 @ Μυρτώ Κυρίτση

Μετά την πρώτη του επιτυχημένη διοργάνωση, το illustradays φέρνει στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά ένα κομμάτι δημιουργικότητας από κάθε γωνιά του κόσμου και ταυτόχρονα καλωσορίζει το κοινό στο μοναδικό της φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη της εικονογράφησης. 

Το φεστιβάλ φιλοξένησε το 2021 τη δουλειά περισσότερων από 150 καλλιτεχνών και καλωσόρισε πάνω από 3500 λάτρεις του illustration και του εικονογραφημένου βιβλίου. Χρωματιστές εκθέσεις, διαδραστικά εργαστήρια, πλάσματα βγαλμένα από σελίδες και έργα τέχνης, experts που μοιράζονται τα μυστικά τους σε εμπνευσμένες ομιλίες και portfolio reviews, networking δράσεις για εικονογράφους, μια μεγάλη ανοιχτή βιβλιοθήκη, καλεσμένοι και καλεσμένες από κάθε σημείο της γης και πολλές άλλες δράσεις, έρχονται τον Σεπτέμβριο σε αυτή τη χαρούμενη, δημιουργική και συμπεριληπτική γιορτή.

Φέτος θα παρουσιαστούν τρεις εκθέσεις από καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αναλυτικότερα, η συνεργασία του φεστιβάλ με το Fondazione Zavrel και την έκθεση Le Immagini Della Fantasia συνεχίζεται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με διεθνείς καλλιτέχνες και να ανακαλύψει τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της εικονογράφησης. Ο Gabriel Pacheco, καλλιτέχνης και επιμελητής της έκθεσης, κάνει μια μικρή αναδρομή στις διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων και δημιουργεί μια σύνθεση εικονογράφων και έργων, αποκλειστικά για το illustradays 2022, που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και θα φέρει νέες τεχνικές, βιβλία και ιστορίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η δεύτερη έκθεση θα είναι αποτέλεσμα μιας ακόμα δημιουργικής συνεργασίας, αυτή τη φορά με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το φεστιβάλ και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στα πιο σημαντικά πρόσωπα της εικονογράφησης της χώρας μέσα από πολύ αγαπημένα παιδικά βιβλία.

Φωτογραφία της Θάλειας Γαλανοπούλου με την Ίριδα Σαμαρτζή κατά τη διάρκεια του 
περσινού illustralab "Book or cook".

Σε λίγες εβδομάδες θα ανακοινωθεί η θεματική του illustradays 2022 και του open call σε καλλιτέχνες, των οποίων τα επιλεγμένα έργα θα συνθέσουν την τρίτη έκθεση του φεστιβάλ. Σε κάθε διοργάνωση, το illustradays συστήνει τη δουλειά ενός ή μιας εκονογράφου ως Art Director της χρονιάς, που ετοιμάζει μάλιστα και την εικαστική του ταυτότητα.

Η εικονογράφος παιδικών βιβλίων Ίρις Σαμαρτζή είναι η Art Director του φετινού illustradays και ετοιμάζει ήδη το εικαστικό της φετινής χρονιάς και την αφίσα του φεστιβάλ. Η ομάδα την επέλεξε όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης αγάπης του κοινού για τη δουλειά της, αλλά και για όλες εκείνες τις τεχνικές, τα υλικά και τις ιδέες που κάνουν τα έργα της μοναδικά και πρωτότυπα.

Το illustradays 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 9-18 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων με δωρεάν είσοδο για το κοινό όλων των ηλικιών.

Πάρτε μια γεύση από το illustradays 2021

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.