Διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση "Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια" του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Άλλη μία διαδραστική εκδήλωση στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες», όπου δίνεται στο κοινό η ευκαιρία να περιηγηθεί σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις του ιδρύματος.

Παναγιώτης Τέτσης «Ο Γιώργος Σεφέρης» @Παναγιώτης Τέτσης

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη συνεχίζει αυτό το μήνα με την διαδραστική online ξενάγηση στην έκθεση "Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια". Ποιήματα και πεζά συναντούν τη ζωγραφική των Μόραλη, Τέτση, Σόρογκα αλλά και νεότερων εικαστικών που εμπνέονται από τον μεγάλο ποιητή, ενώ φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη συνδέονται με σύγχρονα έργα για πιάνο.

Η δράση αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος "Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες" όπου αναβιώνουν μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στο πρόγραμμα αυτό τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή.

Από τις φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη
Από τις φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη

Κάθε συνάντηση αποτελεί και έναν διαφορετικό εικαστικό σταθμό, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν αγαπημένα τους έργα ή να τα δουν για πρώτη φορά και να τα προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αναπτύσσοντας μια ουσιαστική και δημιουργική επαφή με την τέχνη. Παραστατικά τοπία καλλιτεχνών που συναντούν μουσικούς τόπους, ποίηση που συνδιαλέγεται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και πολυπράγμονες καλλιτέχνες, κύριοι εκπρόσωποι μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και μας δείχνουν το δρόμο για την αναζήτηση νέων συνδέσεων με την τέχνη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom. Σχεδιαστές των δράσεων είναι η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης.

Η επόμενη συνάντηση φέρει τον τίτλο  Άρωμα Γυναίκας στην Ελληνική ζωγραφική" και θα διεξαχθεί στις 12/5 (8.30-10 μ.μ.).

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 10€ (Με το εισιτήριο των 10€ μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 2 άτομα).

Πληροφορίες: www.thf.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.