Οι πολλαπλές ερμηνείες ενός τόπου μέσα από τα έργα της Ζήνας Κάδη

Η καλλιτέχνιδα παρουσιάζει μια νέα έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος».

Ζήνα Καδή Τόποι Απόρρητοι

Ο τόπος ως σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο αποτελεί τη θεματική της ανερχόμενης έκθεσης από την εικαστικό Ζήνα Κάδη. 18 έργα διαφόρων διαστάσεων φιλοτεχνημένα με ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτιά καθηλώνουν τον θεατή και τον προκαλούν να ανακαλύψει δικά του προσωπικά στοιχεία μέσα από τους πίνακες.

Η ανάμνηση και οι εμπειρίες που μπορεί να έχει κανείς από έναν τόπο δεν είναι πάντα ευχάριστες. Τα συναισθήματα που αναπτύσσει το άτομο από ένα μέρος ενδέχεται να σχετίζονται με τη μοναξιά, τη νοσταλγία ή τις γνώσεις που αποκομίζει κανείς όταν επισκέπτεται έναν τόπο. Ανεξαρτήτως τη σχέση τόπου και ανθρώπου, αυτό που επιχειρούν τα έργα είναι να εξωτερικεύσουν αναμνήσεις, σκέψεις, όνειρα και κρυφές επιθυμίες του θεατή και, μέσω αυτών, να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Τόποι Απόρρητοι" θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Απριλίου (6-10 μ.μ.).

Info: Αίθουσα Τέχνης "αγκάθι – κartάλος" | 09-30/4 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 11.30 π.μ. – 1.30 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ.: 7-8.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Τόποι Απόρρητοι

  • Εικαστικά

Ο τόπος ως σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο αποτελεί τη θεματική της ανερχόμενης έκθεσης από την εικαστικό Ζήνα Κάδη. 18 έργα διαφόρων διαστάσεων φιλοτεχνημένα με ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά και χαρτιά καθηλώνουν τον θεατή και τον προκαλούν να ανακαλύψει δικά του προσωπικά στοιχεία μέσα από τους πίνακες. Η ανάμνηση και οι εμπειρίες που μπορεί να έχει κανείς από έναν τόπο δεν είναι πάντα ευχάριστες. Τα συναισθήματα που αναπτύσσει το άτομο από ένα μέρος ενδέχεται να σχετίζονται με τη μοναξιά, τη νοσταλγία ή τις γνώσεις που αποκομίζει κανείς όταν επισκέπτεται έναν τόπο. Ανεξαρτήτως τη σχέση τόπου και ανθρώπου, αυτό που επιχειρούν τα έργα είναι να εξωτερικεύσουν αναμνήσεις, σκέψεις, όνειρα και κρυφές επιθυμίες του θεατή και, μέσω αυτών, να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες για το κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The great departure": Η ρευστότητα της ύλης μέσα από τρεις νέους εικαστικούς

Τον σχολιασμό των έργων κάνει η επιμελήτρια της έκθεσης και η ιστορικός τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο κήπος" του Μανώλη Μπαμπούση είναι ένα καυστικό σχόλιο για την καταναλωτική κοινωνία

Ένα πολυμεσικό έργο στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

"Το σπίτι με τις πεταλούδες" του Παύλου Κοζαλίδη μας ταξιδεύει στην Κίνα των τελευταίων δεκαετιών

Ο φωτογράφος επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με ένα προσωπικό αφήγημα για την ζωή και την καθημερινότητα σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο "Obelix & Obelix: At home I am a tourist".

Οι αφηρημένες εξπρεσιονιστικές συνθέσεις στη ζωγραφική της Άντας Αναστασοπούλου

Η έκθεση της εικαστικού στη Πινακοθήκη Λέφα πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελίζας Γερολυμάτου.

"Στο φως": Η Εριέττα Βορδώνη αναζητά το αληθινό νόημα της ζωής

Η νέα σειρά ζωγραφικών έργων της καλλιτέχνιδας εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery.

Μια εικαστική ματιά στο πλούσιο ιστορικό αρχείο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Η εγκατάσταση της Ινώς Βαρβαρίτη και του Γιάννη Δελαγραμμάτικα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του ινστιτούτου.