Παρατείνεται η έκθεση υαλογραφημάτων του Νίκου Ζήβα στη Zivasart Gallery

Την τελευταία εβδομάδα διεξαγωγής της έκθεσης, ο καλλιτέχνης θα διοργανώνει καθημερινά ξεναγήσεις για το κοινό.

Νίκος Ζήβας έκθεση

Η έκθεση "Στο Έλασσον το Κάλος" του καλλιτέχνη Νίκου Ζήβα παίρνει παράταση έως την Κυριακή 3 Απριλίου. Την τελευταία εβδομάδα διεξαγωγής της έκθεσης, ο δημιουργός της θα πραγματοποιεί ξεναγήσεις για το κοινό στον χώρο της Zivasart Gallery, από τις 6.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. .

Νίκος Ζήβας έκθεση

Ο Ζήβας αντλεί έμπνευση από στιγμές της παιδικής του ηλικίας με τις μυστηριώδεις τρισδιάστατες μορφές του παιχνιδιού "View Masters" και των πρώτων εφηβικών πειραμάτων του με σκοτεινά κουτιά και φακούς, όπου πρόβαλλε στο εσωτερικό τους τις σκιές των αντικειμένων στον χώρο γύρω του. Με βάσει αυτές τις εμπειρίες, ζωγραφίζει πάνω σε μικροσκοπικές γυάλινες επιφάνειες με ελαιοχρώματα και απεικονίζει τη φυσική γοητεία της γυναικείας μορφής, σε συνδυασμό με πολύχρωμες αναπαραστάσεις φανταστικών κόσμων. Αυτό το έργο που ξεκίνησε τη διετία 1982 - 1983 κατέληξε να ολοκληρωθεί τώρα και παρουσιάζεται μαζί με παράλληλη προβολή των μικροσκοπικών γυάλινων μινιατούρων, καθώς και πρόσφατες δημιουργίες του Ζήβα. Η διαδικασία προβολής των γυάλινων έργων έγινε με τη συνεργασία του φωτογράφου Ηλία Γεωργουλέα.

Info: Zivasart gallery | 19/2-03/4 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. - 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Στο Έλασσον το Κάλλος

  • Εικαστικά

Ο Νίκος Ζήβας αντλεί έμπνευση από την παιδική του ηλικία και ζωγραφίζει πάνω σε μικροσκοπικές γυάλινες επιφάνειες με ελαιοχρώματα, απεικονίζοντας τη φυσική γοητεία της γυναικείας μορφής σε συνδυασμό με πολύχρωμες αναπαραστάσεις φανταστικών κόσμων. Αυτό το έργο που ξεκίνησε τη διετία 1982 - 1983 κατέληξε να ολοκληρωθεί τώρα και παρουσιάζεται μαζί με παράλληλη προβολή των μικροσκοπικών γυάλινων μινιατούρων, καθώς και πρόσφατες δημιουργίες του Ζήβα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Το χαρακτικό έργο" του Χρόνη Μπότσογλου

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί κατάλογος σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αφιερωμένος στο έργο του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2022

"Sheltered Gardens": Ένα καταφύγιο τέχνης στον άγνωστο στους πολλούς Βοτανικό Κήπο Διομήδους μας βγάζει από τα περιοριστικά πλαίσια της ταυτότητας

Μια υβριδική έκθεση σύγχρονης τέχνης από το PCAI επανασυστήνει τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο κοινό και αγκαλιάζει τα διάφορα φάσματα της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας, εξετάζοντας το ζήτημα της ταυτότητας και της queer ύπαρξης.

"Ενισχύοντας τις πολιτιστικές συνεργασίες XR" στο Metalogues

Μια σειρά ξεχωριστών εικαστικών εμπειριών με το βλέμμα στο μέλλον.

"HYPARXIS": Φυσική και φιλοσοφία στη ζωγραφική του Jean Noel Chazelle

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί στην S Art Gallery.

Η έκθεση "Φαληρόθεν. Ανάμεσα σε δύο κόσμους" αποκαλύπτει ψηφίδες του αρχαιολογικού παρελθόντος του Πειραιά

Ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα, από τη σωστική ανασκαφή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου παρουσιάζονται στην περιοδική έκιθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

Ο Δημήτρης Γερακίτης επανεξετάζει τον ρομαντισμό των νυχτερινών τοπίων

Η έκθεση φωτογραφίας "ΝΟΤΕΜ" φιλοξενείται στο καλλιτεχνικό εργαστήριο or.artspace.

"…έτσι τα αφηγήθηκα": Η αινιγματική ζωγραφική του Δημήτρη Παπανικολάου

Γυναικείες φιγούρες, χρηστικά αντικείμενα και νεκρές φύσεις απεικονίζονται στα έργα που θα παρουσιάσει η Art Zone 42.