Η ιστορική Ναυμαχία του Ναυρίνου ζωντανεύει με τρισδιάστατα μοντέλα των πολεμικών πλοίων

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. ο Αγώνας στη Θάλασσα» στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ίδρυμα ευγενίδου

Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία μας χαρίζει το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζοντας σε 3D-print 4 πολεμικά πλοία που συμμετείχαν στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυρίνου. Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης "Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. ο Αγώνας στη Θάλασσα" και χάρη στο έργο ΝΑΥΣ.

Η Γαλλική φρεγάτα Αrmide, η Βρετανική ναυαρχίδα Asia, η Ρωσική ναυαρχίδα Azov και η Oθωμανική ναυαρχίδα Kuh-I Revan έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθοριστική για την ελληνική ιστορία ναυμαχία και εκθέτονται για πρώτη φορά ως τρισδιάστατα μοντέλα. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ιστορική τεκμηρίωση και βιβλιογραφική έρευνα για τον εντοπισμό αυθεντικών ναυπηγικών γραμμών σε ευρωπαϊκά μουσεία και σε συνεργασία με ιστορικούς ερευνητές του εξωτερικού. Ένας 3D εκτυπωτής αναπαρήγαγε το ψηφιακό μοντέλο σε τρισδιάστατη μορφή, η οποία μετά ζωγραφίστηκε από εικαστικό.

Η λεπτομερής ψηφιακή σχεδίαση έγινε με απόλυτη ακρίβεια στα αυθεντικά πλοία, ακολουθώντας λεπτομερώς τη μορφή και τη ναυπηγική γεωμετρία του κάθε πλοίου. Χάρη λοιπόν στις νέες τεχνολογίες, ο θεατής μπορεί να θαυμάσει από κοντά μία πιστή αναπαράσταση της ναυμαχίας και να ταξιδέψει πίσω σε ιστορικές περιόδους.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα

  • Εικαστικά

125 τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά και είναι συνυφασμένα με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την πολεμική μαεστρία των Ελλήνων στο θαλάσσιο εμπόριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.