Η ιστορική Ναυμαχία του Ναυρίνου ζωντανεύει με τρισδιάστατα μοντέλα των πολεμικών πλοίων

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. ο Αγώνας στη Θάλασσα» στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ίδρυμα ευγενίδου

Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία μας χαρίζει το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζοντας σε 3D-print 4 πολεμικά πλοία που συμμετείχαν στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυρίνου. Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης "Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. ο Αγώνας στη Θάλασσα" και χάρη στο έργο ΝΑΥΣ.

Η Γαλλική φρεγάτα Αrmide, η Βρετανική ναυαρχίδα Asia, η Ρωσική ναυαρχίδα Azov και η Oθωμανική ναυαρχίδα Kuh-I Revan έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθοριστική για την ελληνική ιστορία ναυμαχία και εκθέτονται για πρώτη φορά ως τρισδιάστατα μοντέλα. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ιστορική τεκμηρίωση και βιβλιογραφική έρευνα για τον εντοπισμό αυθεντικών ναυπηγικών γραμμών σε ευρωπαϊκά μουσεία και σε συνεργασία με ιστορικούς ερευνητές του εξωτερικού. Ένας 3D εκτυπωτής αναπαρήγαγε το ψηφιακό μοντέλο σε τρισδιάστατη μορφή, η οποία μετά ζωγραφίστηκε από εικαστικό.

Η λεπτομερής ψηφιακή σχεδίαση έγινε με απόλυτη ακρίβεια στα αυθεντικά πλοία, ακολουθώντας λεπτομερώς τη μορφή και τη ναυπηγική γεωμετρία του κάθε πλοίου. Χάρη λοιπόν στις νέες τεχνολογίες, ο θεατής μπορεί να θαυμάσει από κοντά μία πιστή αναπαράσταση της ναυμαχίας και να ταξιδέψει πίσω σε ιστορικές περιόδους.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα

  • Εικαστικά

125 τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά και είναι συνυφασμένα με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την πολεμική μαεστρία των Ελλήνων στο θαλάσσιο εμπόριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"άνδρα πολύτροπον": Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου

Η έκθεση, της οποίας ο τίτλος αναφέρεται στον πρώτο στίχο της Οδύσσειας, εστιάζει στη συμβολή του Γιάννη Κωστόπουλου και σε τομείς πέρα από τον τραπεζικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Τι θα δούμε τον Μάρτιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Μουσικές εκδηλώσεις και ακόμα περισσότερες ξεναγήσεις στα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ.

"Vulnera": Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς δημιουργεί γκροτέσκες, ετερόδοξες εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη περιλαμβάνει έργα της τελευταίας δεκαετίας που προσεγγίζουν έννοιες όπως το τραύµα, το ανοίκειο, η φθαρτότητα, το αποτρόπαιο.

Λίγες ακόμα δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει μία νέα σειρά ξεναγήσεων με ελεύθερη είσοδο για τον Μάρτιο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μας "βάζει" στην ατομική του έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Σάλτσμπουργκ που συνδέει Βορρά και Νότο μέσα από το πρίσμα του (υπερ)τουρισμού

Κλιματική κρίση, ελληνικός αιγιαλός, προσωπικό και πλανητικό burn out, ήχοι της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης. Ο καλλιτέχνης μας μιλά με αφορμή την ατομική του έκθεση στην Salzburger Kunstverein 'με τίτλο 'Sunseekers or Dimming the Sun or'' που εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου.

Η Αλεξάνδρα Ισακίδη δημιουργεί τη δική της μοναδική "Neverland"

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία η καλλιτέχνης δημιουργεί έργα τα οποία θα χαρακτήριζε κανείς ως αλληγορικά με συμβολισμούς που μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία.

Η γυναικεία μορφή στη συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή

Δυο θεματικές ξεναγήσεις διοργανώνει το ίδρυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.