Η ιστορική Ναυμαχία του Ναυρίνου ζωντανεύει με τρισδιάστατα μοντέλα των πολεμικών πλοίων

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. ο Αγώνας στη Θάλασσα» στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ίδρυμα ευγενίδου

Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία μας χαρίζει το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζοντας σε 3D-print 4 πολεμικά πλοία που συμμετείχαν στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυρίνου. Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης "Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. ο Αγώνας στη Θάλασσα" και χάρη στο έργο ΝΑΥΣ.

Η Γαλλική φρεγάτα Αrmide, η Βρετανική ναυαρχίδα Asia, η Ρωσική ναυαρχίδα Azov και η Oθωμανική ναυαρχίδα Kuh-I Revan έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθοριστική για την ελληνική ιστορία ναυμαχία και εκθέτονται για πρώτη φορά ως τρισδιάστατα μοντέλα. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ιστορική τεκμηρίωση και βιβλιογραφική έρευνα για τον εντοπισμό αυθεντικών ναυπηγικών γραμμών σε ευρωπαϊκά μουσεία και σε συνεργασία με ιστορικούς ερευνητές του εξωτερικού. Ένας 3D εκτυπωτής αναπαρήγαγε το ψηφιακό μοντέλο σε τρισδιάστατη μορφή, η οποία μετά ζωγραφίστηκε από εικαστικό.

Η λεπτομερής ψηφιακή σχεδίαση έγινε με απόλυτη ακρίβεια στα αυθεντικά πλοία, ακολουθώντας λεπτομερώς τη μορφή και τη ναυπηγική γεωμετρία του κάθε πλοίου. Χάρη λοιπόν στις νέες τεχνολογίες, ο θεατής μπορεί να θαυμάσει από κοντά μία πιστή αναπαράσταση της ναυμαχίας και να ταξιδέψει πίσω σε ιστορικές περιόδους.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα

  • Εικαστικά

125 τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά και είναι συνυφασμένα με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την πολεμική μαεστρία των Ελλήνων στο θαλάσσιο εμπόριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η διδακτική πλευρά της τέχνης στο 3ο art residency του Ιδρύματος Μαμιδάκη

Πολιτισμός, οικολογίες, περιβαλλοντική ευθύνη και τεχνητή νοημοσύνη διερευνώνται μεταξύ άλλων στο φετινό πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/07/2024

Έφυγε από τη ζωή ο γκαλερίστας Γεράσιμος Καππάτος που πρωτοέδειξε στην Αθήνα Αμπράμοβιτς και υποστήριξε μια νέα γενιά επιμελητών και καλλιτεχνών

Ο πρωτοπόρος γκαλερίστας που έδειξε στην Αθήνα Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Penny Siopis, Louise Bourgeois, αλλά και ίδρυσε τα Rooms πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Το βιβλίο "Ο θείος μου Αλέξανδρος Ιόλας" γίνεται audiobook

Με τη φωνή της Λήδας Καπνά κυκλοφορεί σε ηχητική έκδοση το βιβλίο της Ελένης Κουτσούδη-Ιόλα.

Καλλιτέχνες από Ελλάδα και Ολλανδία αιχμαλωτίζουν το "Ελληνικό Φως"

Ένα δεκαήμερο art residency διοργανώνει το Κέντρο Τεχνών Μετς.

To Zig Zag Festival φέρνει τέχνη και ανατροπές στο βουνό των Κενταύρων

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες και επιμελητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν σε μία συνάντηση με έργα, εικαστικές εγκαταστάσεις και performance.

30 ζωγραφικά έργα του Θανάση Λάλα παρουσιάζονται στην Ύδρα

"Η Ζωή μιας απώλειας" θα φιλοξενείται στο νησί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τελευταία εβδομάδα με το Athens Photo Festival 2024

Last call για τις εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ.