Παράταση της έκθεσης κεραμικής του Γιώργου Βαβάτση

Τα έργα του καλλιτέχνη θα παρουσιάζονται στον χώρο της οδού Μακρυγιάννη για λίγες ακόμα ημέρες.

Γιώργος Βαβάτσης

Η ατομική έκθεση του Γιώργου Βαβάτση συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη 24 Μαρτίου στην οδό Μακρυγιάννη, στην περιοχή της Ακρόπολης.

Τα κεραμικά έργα του Βαβάτση μελετούν τις γεωλογικές διεργασίες και πώς αυτές σχετίζονται με την τέχνη της κεραμικής. Σε διάφορους γεωλογικούς περιπάτους του, ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από το υλικό της γης από το οποίο προερχόμαστε. Η συλλογή ενός ορυκτού από τον τόπο δημιουργίας μας και η επεξεργασία του δημιουργεί συμβολικές ερμηνείες που πιθανόν δεν αντιλαμβανόμαστε. Οι κεραμικές κατασκευές μεταδίδουν στον επισκέπτη τους συμβολισμούς και την αξία των γεωλογικών διεργασιών που έγιναν πριν τη δική μας παρέμβαση. Ο θεατής λοιπόν ανακαλεί το μέρος καταγωγής του και τις μνήμες που συνδέονται με αυτόν.

Info: Μακρυγιάννη 3, Ακρόπολη | 25/2 – 24/03 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Σαβ.: 10 π.μ. – 3 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. – 8.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Βαβάτσης

  • Εικαστικά

Η συλλογή ενός ορυκτού από τον τόπο από όπου προερχόμαστε και η επεξεργασία του έχει μία συμβολική υπόσταση την οποία ενδεχομένως δεν αντιλαμβανόμαστε. Μέσω των κεραμικών του κατασκευών, ο καλλιτέχνης θέλει να μεταδώσει στον θεατή τη σημασία των γεωλογικών διεργασιών που έγιναν πριν τη δική μας παρέμβαση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.