"TRIKIKLO": δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια του νέου καλλιτεχνικού δρώμενου του Victoria Square Project

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν για όλους και θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

trikiklo

Το τριήμερο 18-20 Μαρτίου εγκαινιάζεται ένα νέο καλλιτεχνικό δρώμενο από την ομάδα του Victoria Square Project (VSP). To "TRIKIKLO" βγάζει την τέχνη στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στα δημιουργικά εργαστήριά του και να γνωρίσουν καλύτερα τη γειτονιά της Βικτώριας.
Καθώς οι δράσεις του VSP πλέον αποσκοπούν στην ενασχόληση με τον δημόσιο χώρο, η χρήση ενός τρίκυκλου κατέστη ιδανική δεδομένων των τωρινών συνθηκών και της ανάγκης του κόσμου να επανακτήσει την επαφή του με το εξωτερικό περιβάλλον. Το πρότζεκτ υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Μαρίνας Νάκη και σύντομα θα ακολουθήσουν μελλοντικές δράσεις με το τρίκυκλο, καθιστώντας το μία από τις βασικές δράσεις του VSP.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, το TRIKIKLO θα περάσει από την πλατεία Βικτωρίας, την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το Πεδίο του Άρεως, με στάσεις στην Πλατεία Πρωτομαγιάς και διάφορα σημεία κατά μήκος του πεζόδρομου της Φωκίωνος Νέγρη. Η εικαστική εγκατάσταση της Collectif MASI που θα κοσμεί το αθηναϊκό όχημα, δημιουργεί μία πρωτότυπη εικόνα και προκαλεί τους περαστικούς να το πλησιάσουν και να αλληλεπιδράσουν με αυτό. Στις δράσεις συμπεριλαμβάνονται εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις.

Συντελεστές του TRIKIKLO: Μαρίνα Νάκη, Δωροθέα Κρητικού, Δάφνη Κρέμα, Ιωάννα Ντάλη, Ηρώ Ζιώζια, Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου 

Το πρόγραμμα του TRIKIKLO

Παρασκευή 18 Μαρτίου

"Εντόπισε το τρίκυκλο στην πόλη!"
Το όχημα γυρνάει στο κέντρο της Αθήνας και αυτοσυστήνεται στους περαστικούς, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Σάββατο 19 Μαρτίου

"Πάμε πλατεία": | Εργαστήριο για παιδιά 6-12 ετών (3-5 μ.μ.)
Το αγαπημένο συμμετοχικό εργαστήριο του Victoria Square Project επιστρέφει στην πλατεία Πρωτομαγιάς και διοργανώνει κυνήγι θησαυρού και δημιουργικές κατασκευές.  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τις δικές τους μακέτες παρουσιάζοντας το όραμά τους για το πώς θα ήθελαν να είναι σχεδιασμένη η πλατεία.

"Παγκάκια": | Ανοιχτό εργαστήριο-περφόρμανς (5-6 μ.μ.)
Τα "Θρανία της Άνοιξης" με τον Κοκκινολαίμη τους προσκαλούν τα παιδιά να επαναδημιουργήσουν τα εφήμερα παγκάκια της πλατείας Πρωτομαγιάς. Τα παγκάκια που δεν υπάρχουν θα ζωντανέψουν για μια μέρα.

"Αφρικανικά κρουστά με το Anasa Cultural Center" (5.30-6.30 μ.μ.)
Οι μαθητές του τμήματος αφρικανικών κρουστών του πολιτιστικού κέντρου αφρικανικής τέχνης και πολιτισμών ΑΝΑΣΑ φέρνουν ρυθμούς από τη Δυτική Αφρική με Djembe και Dundun, τους οποίους μελετάει πάνω από μία δεκαετία. Οι μελωδίες μεταφέρουν στο κοινό τις θεραπευτικές ιδιότητες του κοινοτικού μουσικού οργάνου και φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά.

Κυριακή, 20 Μαρτίου

"Συνάντηση στο Βιβλιοπερίπτερο της Φωκίωνος Νέγρη & ανοιχτό εργαστήριο με το Baytna Hub" (11 π.μ. – 12.30 μ.μ.)
Με σημείο συνάντησης το Βιβλιοπερίπτερο, η ομάδα του και το Σκασιαρχείο θα μας υποδεχτούν στην ελεύθερη, δανειστική, ανταλλακτική βιβλιοθήκη με ραδιόφωνο και ιστορίες και δράσεις βιβλιοθηκονομίας.  Παράλληλα, το Baytna Hub και η Athens Comics Library θα καθοδήγησουν τους συμμετέχοντες για την κατασκευή λουλουδένιων στεμμάτων και πολύχρωμων ανθοδέσμων, προκειμένου να υποδεχτούμε όλοι μαζί την εαρινή ισημερία.

"Ένα υπερηωρικό ταξίδι" | Εργαστήριο για νέους/νέες 12-17 ετών από το Athens Comics Library (1-2 μ.μ.)
Η Athens Comics Library διοργανώνει ένα εργαστήριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, συστήνωντάς μας σε όλους τους αγαπημένους μας σούπερ- ήρωες, μέσω των οποίων τα παιδιά θα ανακαλύψουν στοιχεία του δικού τους εαυτού. Οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε μια αυτοσχέδια έκθεση.

"Make Some Noiz x TRiKiKLO" (2-3.30 μ.μ.)
Η εφηβική μπάντα Make Some Noiz θα γεμίσει τον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη με βαλκανικούς ήχους. Ξεκινώντας από την Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το γκρουπ και το TRiKiKLO θα μας οδηγήσουν με μία μουσική πομπή προς το θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη. 

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν για όλους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώντας τη φόρμα ή να έρθουν στα σημεία των εργαστηρίων. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.