Διαδικτυακές φωτογραφικές παρουσιάσεις με τον Πλάτωνα Ριβέλλη

Ο φωτογράφος και θεωρητικός κινηματογράφου επιμελείται τις «Συναντήσεις της Πέμπτης» σε μία διοργάνωση του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου.

Πλάτων Ριβέλλης

Ο Πλάτων Ριβέλλης παρουσιάζει το έργο σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων στις "Συναντήσεις της Πέμπτης" που θα διεξαχθούν διαδικτυακά τον Μάρτιο. Η δράση αποτελεί οργάνωση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο".

Οι καλλιτέχνες που θα αναδειχθούν πρόκειται για μέλη του "Φωτογραφικού Κύκλου" και, μέσω του διακεκριμένου φωτογράφου, θα αναλυθεί λεπτομερώς το φωτογραφικό τους έργο. Ο Ριβέλλης θα συνομιλήσει μαζί τους ρωτώντας τους για τις θεματικές, το ύφος και τις προσεγγίσεις τους. Κατόπιν το κοινό είναι ελεύθερο να θέσει ερωτήματα ή σκέψεις αναφορικά με το φωτογραφικό υλικό που είδε στις συναντήσεις.

Οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" ξεκίνησαν το 2005 και έκτοτε, λόγω της μεγάλης τους απήχησης, πραγματοποιούνταν σε διάφορα μουσεία ή άλλα πολιτιστικά ιδρύματα. Οι παρουσιάσεις περιλάμβαναν αναλύσεις είτε φωτογραφιών ή κινηματογραφικών έργων και μέχρι το 2018 διεξάγονταν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Πέρα από φωτογράφους, συμμετείχαν και άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, όπως οι Jean-Marie Drot, Βασίλης Αλεξάκης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Ζουράρις, Ιλεάνα Τούντα, Γιώργος Γραμματικάκης, Παντελής Βούλγαρης, Εύα Στεφανή κ.ά. .

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων

03/03: Δώρα Λαβαζού και Μαρία Μπανούτα (7-9 μ.μ.)
24/03: Ουρανία Γράψα, Γιάννης Μαθιουδάκης και Όλγα Βλάχου (7-9 μ.μ.)

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη κατόπιν προεγγραφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το CoffeeTales φιλοξενεί την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαρίας Σταματάκη, "Οικογενειακή Παρέλαση"

Με τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι Λίλη Λαμπρέλλη, Τάκης Τζαμαργιάς και Κατερίνα Πρωτοπούλου.

23/05/2022

"Λάτιν Νουάρ" ταξίδι δια μέσου του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου

Σε μια σπάνια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο της λογοτεχνίας και της Λατινικής Αμερικής μάς προσκαλεί το βιβλίο "Λάτιν Νουάρ" στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Παρουσίαση του graphic novel "Μανώλης" στο βιβλιοκαφέ "red n’ noir"

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Αλέν Γλυκός μας παρουσιάζει το οδοιπορικό του Μανώλη, του πρόσφυγα πατέρα του, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τελικό προορισμό τη Γαλλία!

Το Athens Photo World Teens έρχεται τον Ιούνιο

Το εφηβικό τμήμα του μεγαλύτερου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας τιμά "τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον" με μια ξεχωριστή έκθεση

Διεκδικώντας ένα Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Waste/d Pavilion

Με αφορμή τις τελευταίες μέρες έκθεσης του "Waste/d Pavilion, Επεισόδιο 1ο", διοργανώνεται μια ανοιχτή συζήτηση για την ιδέα ενός κρατικού μουσείου σύγχρονης τέχνης και την ανάπτυξή του υπό σημερινές συνθήκες.

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας μαρτυρά τη φρίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η έκθεση με τίτλο "Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να είχε γίνει" καταδεικνύει μέσα από τα 57 στιγμιότυπα τις φρικαλεότητες του πολέμου, το δράμα των αμάχων που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, αλλά και τις γενναίες και αδιάκοπες προσπάθειές τους να αντισταθούν στην καταστροφή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ντίνου Γιώτη "Club 23,4"

Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.