Διαδικτυακές φωτογραφικές παρουσιάσεις με τον Πλάτωνα Ριβέλλη

Ο φωτογράφος και θεωρητικός κινηματογράφου επιμελείται τις «Συναντήσεις της Πέμπτης» σε μία διοργάνωση του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου.

Πλάτων Ριβέλλης

Ο Πλάτων Ριβέλλης παρουσιάζει το έργο σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων στις "Συναντήσεις της Πέμπτης" που θα διεξαχθούν διαδικτυακά τον Μάρτιο. Η δράση αποτελεί οργάνωση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο".

Οι καλλιτέχνες που θα αναδειχθούν πρόκειται για μέλη του "Φωτογραφικού Κύκλου" και, μέσω του διακεκριμένου φωτογράφου, θα αναλυθεί λεπτομερώς το φωτογραφικό τους έργο. Ο Ριβέλλης θα συνομιλήσει μαζί τους ρωτώντας τους για τις θεματικές, το ύφος και τις προσεγγίσεις τους. Κατόπιν το κοινό είναι ελεύθερο να θέσει ερωτήματα ή σκέψεις αναφορικά με το φωτογραφικό υλικό που είδε στις συναντήσεις.

Οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" ξεκίνησαν το 2005 και έκτοτε, λόγω της μεγάλης τους απήχησης, πραγματοποιούνταν σε διάφορα μουσεία ή άλλα πολιτιστικά ιδρύματα. Οι παρουσιάσεις περιλάμβαναν αναλύσεις είτε φωτογραφιών ή κινηματογραφικών έργων και μέχρι το 2018 διεξάγονταν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Πέρα από φωτογράφους, συμμετείχαν και άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, όπως οι Jean-Marie Drot, Βασίλης Αλεξάκης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Ζουράρις, Ιλεάνα Τούντα, Γιώργος Γραμματικάκης, Παντελής Βούλγαρης, Εύα Στεφανή κ.ά. .

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων

03/03: Δώρα Λαβαζού και Μαρία Μπανούτα (7-9 μ.μ.)
24/03: Ουρανία Γράψα, Γιάννης Μαθιουδάκης και Όλγα Βλάχου (7-9 μ.μ.)

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη κατόπιν προεγγραφής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο "Μικρός Ήρως" γίνεται 70 και το γιορτάζει

Μια επετειακή έκθεση στήνεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη, αφιερωμένη στο περιοδικό του Βύρωνα Απτόσογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Πώς γινόμαστε συμπολίτες;": Μια ημερίδα για την ιθαγένεια και την πολιτειότητα στο ΕΜΣΤ

Το μουσείο εξερευνά θεματικές που συζητήθηκαν σε πρόσφατες εκθέσεις του, όπως την περσινή κεντρική ""Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος", αλλά και το "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας".

Ο Ανδρέας Καμουτσής φωτογραφίζει σκηνές μοναχικότητας

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανώνονται εργαστήρια art therapy στον χώρο του TAF.

miss dialectic: Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" στοχάζεται το "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"

Μιλήσαμε με την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, μέλος της miss dialectic, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του διακαλλιτεχνικού πρότζεκτ (και έκδοσης) "Μεταμορφώσεις", μια ομαδική έρευνα για τις σύγχρονες μορφές αφήγησης και τη σχέση τους με την τέχνη.

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.