Η γκαλερί "7" εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Άντας Αναστασέα

Η έκθεση «Το παλιό μας σπίτι στέκει» μελετά αναμνήσεις που σχετίζονται με οικείους χώρους και πώς αυτοί μας επηρεάζουν σε προσωπικό επίπεδο.

αναστασέα

Την Τρίτη 8 Μαρτίου η γκαλερί "7" παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Άντας Αναστασέα με τίτλο "Το παλιό μας σπίτι στέκει". Θέματα όπως η εγκατάλειψη, ο χρόνος, η απώλεια και η φθορά της μνήμης συνδυάζονται σε πολύχρωμες και ιδιαίτερες καλλιτεχνικές συνθέσεις.

Η καλλιτέχνιδα ήθελε, μέσα από το νέο της έργο, να μελετήσει την έννοια του οίκου και της οικίας, της μνήμης και της μνημοτεχνικής και το κόνσεπτ του χρόνου μέσα από τη ματιά του ταξιδιώτη που περιπλανιέται στο χρόνο και τον χώρο. Τα έργα εμπεριέχουν αναμνήσεις της ίδιας, καθώς η έμπνευση για την συγκεκριμένη έκθεση της ήρθε όταν αντίκρυσε μετά από χρόνια το εγκαταλελειμμένο πατρικό της σπίτι. Έτσι ξεκινάει ένα είδος προσωπικής αφήγησης όπου παρουσιάζονται οι διάφοροι χώρου του οικήματος, μέχρι και η παραμικρή λεπτομέρεια στον κάθε χώρο. Η Αναστασέα ζωγραφίζει με αφηρημένα σχέδια και χρησιμοποιεί νεροχρώματα και ξυλομπογιές. Κατόπιν, συνδυάζει κεντημένα έργα στο σύνολο καθώς και φωτογραφίες που επεξεργάζεται στο photoshop.

αναστασέα 2

Το αποτέλεσμα εκπνέει κάτι το ανοίκειο και ταυτόχρονα οικείο που προβληματίζει και συναρπάζει τον θεατή. Την ενότητα ολοκληρώνουν τα δύο χαρακτικά έργα, που συνομιλούν και συνδιαλέγονται με όλα τα υπόλοιπα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Έφη Μιχάλαρου.

Info: Γκαλερί "7" | 08-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ.:11 π.μ. - 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έκθεση εκκλησιαστικής ζωγραφικής για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο ΙΑΜΥ

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση με τίτλο "1922 – 2022, Ιστορίες μνήμης και τέχνης: αναστοχασμοί στη θρησκευτική ζωγραφική των Σ. Παπαλουκά, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου" με έργα των σπουδαίων νεοελλήνων ζωγράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.