Η γκαλερί "7" εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Άντας Αναστασέα

Η έκθεση «Το παλιό μας σπίτι στέκει» μελετά αναμνήσεις που σχετίζονται με οικείους χώρους και πώς αυτοί μας επηρεάζουν σε προσωπικό επίπεδο.

αναστασέα

Την Τρίτη 8 Μαρτίου η γκαλερί "7" παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Άντας Αναστασέα με τίτλο "Το παλιό μας σπίτι στέκει". Θέματα όπως η εγκατάλειψη, ο χρόνος, η απώλεια και η φθορά της μνήμης συνδυάζονται σε πολύχρωμες και ιδιαίτερες καλλιτεχνικές συνθέσεις.

Η καλλιτέχνιδα ήθελε, μέσα από το νέο της έργο, να μελετήσει την έννοια του οίκου και της οικίας, της μνήμης και της μνημοτεχνικής και το κόνσεπτ του χρόνου μέσα από τη ματιά του ταξιδιώτη που περιπλανιέται στο χρόνο και τον χώρο. Τα έργα εμπεριέχουν αναμνήσεις της ίδιας, καθώς η έμπνευση για την συγκεκριμένη έκθεση της ήρθε όταν αντίκρυσε μετά από χρόνια το εγκαταλελειμμένο πατρικό της σπίτι. Έτσι ξεκινάει ένα είδος προσωπικής αφήγησης όπου παρουσιάζονται οι διάφοροι χώρου του οικήματος, μέχρι και η παραμικρή λεπτομέρεια στον κάθε χώρο. Η Αναστασέα ζωγραφίζει με αφηρημένα σχέδια και χρησιμοποιεί νεροχρώματα και ξυλομπογιές. Κατόπιν, συνδυάζει κεντημένα έργα στο σύνολο καθώς και φωτογραφίες που επεξεργάζεται στο photoshop.

αναστασέα 2

Το αποτέλεσμα εκπνέει κάτι το ανοίκειο και ταυτόχρονα οικείο που προβληματίζει και συναρπάζει τον θεατή. Την ενότητα ολοκληρώνουν τα δύο χαρακτικά έργα, που συνομιλούν και συνδιαλέγονται με όλα τα υπόλοιπα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Έφη Μιχάλαρου.

Info: Γκαλερί "7" | 08-26/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ., Παρ.:11 π.μ. - 2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.