Η Φραν Λίμποβιτς στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

Η εκκεντρική συγγραφέας και ομιλήτρια συζητάει με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου για το σύγχρονο πολιτιστικό πλαίσιο και την ανάδειξη του εαυτού.

Fran_Lebowitz @ Brigitte Lacombe

Οι περισσότεροι έμαθαν την Φραν Λίμποβιτς μέσα από τη σειρά του Netflix "Pretend It’s a City" του Μάρτιν Σκορσέζε, όμως η καριέρα της αντισυμβατικής συγγραφέως ξεκινάει από τη δεκαετία του ’70, με φόντο την θορυβώδη Νέα Υόρκη. Στις 15 Μαρτίου θα έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά, καθώς θα παρευρεθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και θα συνομιλήσει με τη Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Όπως πάντα, η Λίμποβιτς λέει άφοβα ό,τι σκέφτεται. Με το καυστικό της χιούμορ και την εκκεντρική της προσωπικότητα μιλάει στο αθηναϊκό κοινό για τις συνθήκες του σύγχρονου πολιτιστικού τοπίου παγκοσμίως, αλλά και τις εμπειρίες της σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Παράλληλα, αναλύει μαζί με την Παναγιωτάκου πόσο σημαντικό είναι να είσαι ο αληθινός σου εαυτός, κάτι που η συγγραφέας τηρεί κατά γράμμα όσα χρόνια παραμένει ενεργή. 

Η προπώληση για τους Φίλους της Στέγης ξεκινά την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου (5 μ.μ.).

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.