"Με τα λόγια (γίνεται)": συνεχίζονται οι ποιητικές αναγνώσεις από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Ηλιοπούλου.

Για μία εβδομάδα, η Αθήνα γίνεται μια μεγάλη ποιητική συλλογή

Οι ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)" διοργανώνονται για 11η φορά με την συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, προσπαθώντας να ανοίξουν έναν διάλογο μεταξύ του κοινού και της τέχνης της ποίησης. Ο "χρόνος στο σώμα" αποτελεί τη θεματική της επόμενης συνάντησης την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου (7.30 μ.μ.) που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας του YouTube.

"Ο άνθρωπος δεν γνωρίζει τον εαυτό του. Χρειάζεται ένας συγγραφέας για να τον ανακαλύψει", έγραψε ο Ρώσσος συγγραφέας Αντρέι Πλατόνοφ. 7 ποιητές και ποιήτριες θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα υπαρξιακά ερωτήματα ενός ποιητή και πώς αυτά συνδέονται με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Μια ποιητική σκυταλοδρομία θα αναζητήσει τα κοινά και μη σημεία των ποιημάτων που αναφέρονται στον χρόνο και το σώμα. 

Συμμετέχουν οι: Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Γιάννα Μπούκοβα, Θοδωρής Χιώτης. Παρεμβαίνει με εικαστικά βίντεο ο Γιάννης Ισιδώρου. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η ποιήτρια και μεταφράστρια Κατερίνα Ηλιοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Alpha Mission": Μια συναυλία στη Δήλο ευαισθητοποιεί για τη κλιματική αλλαγή

Μια σημαντική μουσική εκδήλωση διεξάγεται στο νησί των Κυκλάδων στο πλαίσιο της συλλογικής πρωτοβουλίας "Alpha Mission – Δelos", που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την κρίσιμη περιβαλλοντική κατάσταση που ο τόπος αντιμετωπίζει σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2022

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (16-22/5)

Όλα όσα περιμένουμε να ανακαλύψουμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (09-15/5)

Το ζήτημα του εγκλεισμού εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτέχνες, με αρκετές από τις ανερχόμενες εκθέσεις να συνδέουν προσωπικά βιώματα και κοινωνικά ζητήματα με τη 2χρονη περίοδο της καραντίνας.

Η Αθήνα κρύβει πλέον έναν "Αμαζόνιο"

ΤΟ ΕΜΣΤ εγκαινιάζει μία "εκτός τειχών" έκθεση του Δημήτρη Τσουμπλέκα, έναν διάλογο ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την προσωπική ανάμνηση.

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης αποτελεί τη βασική αλλαγή στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, ειδικά όσον αφορά τους πολιτιστικούς χώρους και τα καταστήματα εστίασης.

Η σχέση του φολκλόρ με την έννοια της παράδοσης

Η γκαλερί Batagianni εγκαινιάζει μια ομαδική έκθεση που μελετά το φολκλόρ ως είδος τέχνης αλλά και μία μοντέρνα απόδοση των παραδόσεων.