Διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση του Κωνσταντίνου Βολανάκη από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η περιήγηση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και αποτελεί μέρος του προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες» από το Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Καταφύγιο - Βολανάκης

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει μία ιδιαίτερη διαδικτυακή ξενάγηση-αφιέρωμα στον ζωγράφο Κωνσταντίνο Βολανάκη. Η διαδραστική περιήγηση στην έκθεση του ιδρύματος "Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της Ελληνικής θαλασσογραφίας" που πραγματοποιήθηκε το 2018, θα συνδυαστεί με το λογοτεχνικό έργο του Γεωργίου Βιζυηνού και τη μουσική του Robert Schumann.

Βολανάκης

Η δράση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος "Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες" όπου μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης του χώρου ξαναζωντανεύουν σε διαδικτυακό περιβάλλον. Το ενδιαφέρον με αυτές τις online συναντήσεις είναι ο διαδραστικός τους χαρακτήρας. Τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή. Κάθε ξενάγηση είναι ένας διαφορετικός εικαστικός σταθμός, όπου οι συμμετέχοντες ξαναβλέπουν αγαπημένα τους έργα ή γνωρίζουν τις εκθέσεις για πρώτη φορά. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται νέες δημιουργικές επαφές με την τέχνη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων. Η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης διοργανώνουν το πολιτιστικό πρόγραμμα του ιδρύματος.

Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων

24/02: "Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας"
17/03: "Picasso – Cocteau. Οι καινοτόμοι του μοντερνισμού – Pioneers of Modernism"
14/04: "Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια"
12/05: "Άρωμα Γυναίκας στην Ελληνική ζωγραφική"

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη μέσω zoom, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Είσοδος: 10€

Περισσότερες πληροφορίες

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη

Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εκθεσιακό αφιέρωμα για ττη Στέλλα Πολυχρονίδη και τον Χρόνη Μπότσογλου στο Μουσείο Μπουτζιάνη

Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις και αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

Ξεναγήσεις στις περιοδικές εκθέσεις του Επιγραφικού Μουσείου

Ο χώρος πολιτισμού γιορτάζει τη "Δύναμη των Μουσείων" με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο ΕΜΣΤ

Μια βδομάδα γεμάτη δημιουργικές δράσεις, ξεναγήσεις, προβολές φιλμ και μουσικές εκδηλώσεις από το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης της χώρας τιμούν τη συμβολή των πολιτιστικών χώρων.

MOMus: "Η δύναμη των μουσείων" γιορτάζεται σε ένα εξαήμερο πρόγραμμα δράσεων

Με αφορμή τη διάκριση του "Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης", η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα οργανώσουν πολυήμερες εκδηλώσεις.

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Πανεπιστημιακό Μουσείο Ζωγράφου

Το Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τους πολύτιμους θησαυρούς του και τα μυστικά του, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.