Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση "Ειδύλλια Οδός" στην Τεχνόπολη

Οι δράσεις γίνονται με αφορμή τις τελευταίες εβδομάδες που η έκθεση θα είναι ενεργή.

Eidyllia Odos 2 @ Βαγγέλης Πατσιαλός

Για λιγότερο από ένα μήνα και μέχρι τις 6 Μαρτίου θα συνεχιστεί η έκθεση "Ειδύλλια Οδός" από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα διοργανώνονται οργανωμένες ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Μαρία Μαραγκού κάθε Τετάρτη και Σάββατο, καθώς και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 5 ετών με τίτλο "Ειδύλλια Οδός: η τέχνη των υλικών".

Οργανωμένες ξεναγήσεις

Eidyllia Odos
@ Βαγγέλης Πατσιαλός

Κάθε Τετάρτη (6 μ.μ. & 7 μ.μ.) και κάθε Σάββατο (12 μ.μ. & 1 μ.μ.) θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Μηχανουργείου ξεναγήσεις με την επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Μαραγκού, η οποία μας μιλά για το όραμα και την ιδέα πίσω από την "Ειδύλλια Οδό", μας συστήνει στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τα υλικά που χρησιμοποιούν, μιλά για τα ερωτήματα που θέτουν και μοιράζεται με τους παρευρισκόμενους τις προσωπικές της σκέψεις και προβληματισμούς.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ειδύλλια Οδός: Η τέχνη των υλικών"

Eidyllia Odos Educational program
@ Studio Kominis

Παιδιά από 5 ετών εξοικειώνονται με την "τέχνη των υλικών", μέσω ενός πρωτότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία ήδη τις δύο περασμένες Κυριακές και διεξάγεται για μία τελευταία φορά την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Οι μικροί συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις διάφορες ποιότητες των υλικών και θα πειραματιστούν με τις υφές τους δημιουργώντας ένα προσωπικό έργο τέχνης με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Στα παιδιά θα δοθεί ατομικό kit υλικών για τις ανάγκες διεξαγωγής των εργαστήριων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ειδύλλια Οδός

  • Εικαστικά

33 καλλιτέχνες αξιοποιούν διαφορετικά υλικά ως πρώτη ύλη και δημιουργούν έργα στοχεύοντας στην ανάδειξη της αθηναϊκής ιστορίας μέσω της προσωπικής τους ματιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

"Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια": Μια περιήγηση στη γνωστή άγνωστη συνοικία

Οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου που άλλαξε ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.