Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση "Ειδύλλια Οδός" στην Τεχνόπολη

Οι δράσεις γίνονται με αφορμή τις τελευταίες εβδομάδες που η έκθεση θα είναι ενεργή.

Eidyllia Odos 2 @ Βαγγέλης Πατσιαλός

Για λιγότερο από ένα μήνα και μέχρι τις 6 Μαρτίου θα συνεχιστεί η έκθεση "Ειδύλλια Οδός" από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα διοργανώνονται οργανωμένες ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Μαρία Μαραγκού κάθε Τετάρτη και Σάββατο, καθώς και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 5 ετών με τίτλο "Ειδύλλια Οδός: η τέχνη των υλικών".

Οργανωμένες ξεναγήσεις

Eidyllia Odos
@ Βαγγέλης Πατσιαλός

Κάθε Τετάρτη (6 μ.μ. & 7 μ.μ.) και κάθε Σάββατο (12 μ.μ. & 1 μ.μ.) θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Μηχανουργείου ξεναγήσεις με την επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Μαραγκού, η οποία μας μιλά για το όραμα και την ιδέα πίσω από την "Ειδύλλια Οδό", μας συστήνει στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τα υλικά που χρησιμοποιούν, μιλά για τα ερωτήματα που θέτουν και μοιράζεται με τους παρευρισκόμενους τις προσωπικές της σκέψεις και προβληματισμούς.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ειδύλλια Οδός: Η τέχνη των υλικών"

Eidyllia Odos Educational program
@ Studio Kominis

Παιδιά από 5 ετών εξοικειώνονται με την "τέχνη των υλικών", μέσω ενός πρωτότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία ήδη τις δύο περασμένες Κυριακές και διεξάγεται για μία τελευταία φορά την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Οι μικροί συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις διάφορες ποιότητες των υλικών και θα πειραματιστούν με τις υφές τους δημιουργώντας ένα προσωπικό έργο τέχνης με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Στα παιδιά θα δοθεί ατομικό kit υλικών για τις ανάγκες διεξαγωγής των εργαστήριων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ειδύλλια Οδός

  • Εικαστικά

33 καλλιτέχνες αξιοποιούν διαφορετικά υλικά ως πρώτη ύλη και δημιουργούν έργα στοχεύοντας στην ανάδειξη της αθηναϊκής ιστορίας μέσω της προσωπικής τους ματιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/02/2023

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Ζητάμε πολλά από την (τελετή έναρξης της) 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης;

Τι επίγευση αφήνει η πολυφωνική γιορτή της Ελευσίνας και τι υπόσχεται για τη συνέχεια;

Η 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ομαδική έκθεση "Down to Earth", μέρος του γενικού προγράμματος της Μπιενάλε, παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.

Στην έκθεση του Στάθη-Αλέξανδρου Ζούλια, τα τοπία μαρτυρούν έναν κόσμο υπό κατάρρευση

Ο καλλιτέχνης εδώ και αρκετά χρόνια φωτογραφίζει πετρώματα τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά και τα μεταφέρει στο ζωγραφικό καμβά μέσω της μεθόδου "γλυπτική εικόνα".

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας με μια μεγάλη έκθεση

Η επιμελητική ματιά του Γιώργου Βογιατζόγλου επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.