Εκδηλώσεις για τις τελευταίες μέρες της έκθεσης #RevoltingBodies ΙΙ

2 καλλιτεχνικές δράσεις από τη Νεφέλη Παπαδημούλη και τον Παναγιώτη Μπίκα.

Νεφέλη Παπαδημούλη / Skinscapes (oracle and warrior)

Η ομαδική έκθεση "#OccupyAtopos2021#ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies // ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ" κλείνει τις πόρτες της την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και 2 καλλιτέχνες οργανώνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ως μέσο προώθησής της.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, η Νεφέλη Παπαδημούλη φέρνει στην γκαλερί Atopos το έργο "Skinscapes (oracle and warrior)". Τα σώματα 2 χορευτών θα μετατρέψουν το στατικό υφασμάτινο έργο της καλλιτέχνιδας σε μία κινούμενη μορφή που αλληλεπιδράει με τον υπάρχοντα χώρο. Η αντίθεση της στασιμότητας και της κίνησης αναπτύσσει μία σχέση με το κυρίαρχο θέμα της έκθεσης, δηλαδή την ιστορία των επαναστάσεων.

Mrs Greece and her rough lovers
Mrs Greece and her rough lovers

Ακόμη, ο ιστορικός τέχνης Παναγιώτης Μπίκας παρουσιάζει ένα podcast στην πλατφόρμα του Spotify με τίτλο "Βρετανικές Γελοιογραφίες". Καλεσμένος του ο επιμελητής της έκθεσης #OccypyAtopos Αλέξης Φιδετζής με τον οποίο θα συζητήσει σχετικά με ένα σύνολο βρετανικών γελοιογραφιών από τις αρχές του 19ου αιώνα. Το ενδιαφέρον με αυτή τη συλλογή είναι ότι σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το ελληνικό έθνος και τον Αγώνα του 1821. Το επεισόδιο είναι μέρος του Revolting Podcast.

Info: Atopos Contemporary Visual Culture | 08/12-18/02 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.: 4-8 μ.μ., Πέμ., Παρ.: 12–6 μ.μ. και επιλεγμένα Σάβ. & Κυρ.: 12–4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

#OccupyAtopos2021 #ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies , ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ

  • Εικαστικά

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης #RevoltingBodies παρουσιάζει το έργο 23 καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα την επανάσταση, αλλά και τις προσεγγίσεις μας όσον αφορά την αντιμετώπιση του παρελθόντος.

Atopos Contemporary Visual Culture

Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΥΛΟς ΜΕΘΕΝΙΤΗς
23/04/2024

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές έως 70% για τις μέρες που έρχονται.