Εκδηλώσεις για τις τελευταίες μέρες της έκθεσης #RevoltingBodies ΙΙ

2 καλλιτεχνικές δράσεις από τη Νεφέλη Παπαδημούλη και τον Παναγιώτη Μπίκα.

Νεφέλη Παπαδημούλη / Skinscapes (oracle and warrior)

Η ομαδική έκθεση "#OccupyAtopos2021#ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies // ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ" κλείνει τις πόρτες της την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και 2 καλλιτέχνες οργανώνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ως μέσο προώθησής της.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, η Νεφέλη Παπαδημούλη φέρνει στην γκαλερί Atopos το έργο "Skinscapes (oracle and warrior)". Τα σώματα 2 χορευτών θα μετατρέψουν το στατικό υφασμάτινο έργο της καλλιτέχνιδας σε μία κινούμενη μορφή που αλληλεπιδράει με τον υπάρχοντα χώρο. Η αντίθεση της στασιμότητας και της κίνησης αναπτύσσει μία σχέση με το κυρίαρχο θέμα της έκθεσης, δηλαδή την ιστορία των επαναστάσεων.

Mrs Greece and her rough lovers
Mrs Greece and her rough lovers

Ακόμη, ο ιστορικός τέχνης Παναγιώτης Μπίκας παρουσιάζει ένα podcast στην πλατφόρμα του Spotify με τίτλο "Βρετανικές Γελοιογραφίες". Καλεσμένος του ο επιμελητής της έκθεσης #OccypyAtopos Αλέξης Φιδετζής με τον οποίο θα συζητήσει σχετικά με ένα σύνολο βρετανικών γελοιογραφιών από τις αρχές του 19ου αιώνα. Το ενδιαφέρον με αυτή τη συλλογή είναι ότι σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το ελληνικό έθνος και τον Αγώνα του 1821. Το επεισόδιο είναι μέρος του Revolting Podcast.

Info: Atopos Contemporary Visual Culture | 08/12-18/02 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.: 4-8 μ.μ., Πέμ., Παρ.: 12–6 μ.μ. και επιλεγμένα Σάβ. & Κυρ.: 12–4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

#OccupyAtopos2021 #ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies , ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ

  • Εικαστικά

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης #RevoltingBodies παρουσιάζει το έργο 23 καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα την επανάσταση, αλλά και τις προσεγγίσεις μας όσον αφορά την αντιμετώπιση του παρελθόντος.

Atopos Contemporary Visual Culture

Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.