Εκδηλώσεις για τις τελευταίες μέρες της έκθεσης #RevoltingBodies ΙΙ

2 καλλιτεχνικές δράσεις από τη Νεφέλη Παπαδημούλη και τον Παναγιώτη Μπίκα.

Νεφέλη Παπαδημούλη / Skinscapes (oracle and warrior)

Η ομαδική έκθεση "#OccupyAtopos2021#ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies // ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ" κλείνει τις πόρτες της την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και 2 καλλιτέχνες οργανώνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ως μέσο προώθησής της.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, η Νεφέλη Παπαδημούλη φέρνει στην γκαλερί Atopos το έργο "Skinscapes (oracle and warrior)". Τα σώματα 2 χορευτών θα μετατρέψουν το στατικό υφασμάτινο έργο της καλλιτέχνιδας σε μία κινούμενη μορφή που αλληλεπιδράει με τον υπάρχοντα χώρο. Η αντίθεση της στασιμότητας και της κίνησης αναπτύσσει μία σχέση με το κυρίαρχο θέμα της έκθεσης, δηλαδή την ιστορία των επαναστάσεων.

Mrs Greece and her rough lovers
Mrs Greece and her rough lovers

Ακόμη, ο ιστορικός τέχνης Παναγιώτης Μπίκας παρουσιάζει ένα podcast στην πλατφόρμα του Spotify με τίτλο "Βρετανικές Γελοιογραφίες". Καλεσμένος του ο επιμελητής της έκθεσης #OccypyAtopos Αλέξης Φιδετζής με τον οποίο θα συζητήσει σχετικά με ένα σύνολο βρετανικών γελοιογραφιών από τις αρχές του 19ου αιώνα. Το ενδιαφέρον με αυτή τη συλλογή είναι ότι σχετίζεται με κάποιον τρόπο με το ελληνικό έθνος και τον Αγώνα του 1821. Το επεισόδιο είναι μέρος του Revolting Podcast.

Info: Atopos Contemporary Visual Culture | 08/12-18/02 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.: 4-8 μ.μ., Πέμ., Παρ.: 12–6 μ.μ. και επιλεγμένα Σάβ. & Κυρ.: 12–4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

#OccupyAtopos2021 #ΑλέξηςΦιδετζής #RevoltingBodies , ΕΚΘΕΣΗ ΙΙ

  • Εικαστικά

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης #RevoltingBodies παρουσιάζει το έργο 23 καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα την επανάσταση, αλλά και τις προσεγγίσεις μας όσον αφορά την αντιμετώπιση του παρελθόντος.

Atopos Contemporary Visual Culture

Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.