Online εργαστήρι comics με τον Τόμεκ Γιοβάνη

Το «Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!» εξοικειώνει τους συμμετέχοντες με την τέχνη των comics και τη δημιουργία χαρακτήρων.

Εργαστήρι «Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!»

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει το "Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!", ένα online εργαστήρι comics με τον εικονογράφο και δημιουργό comics Τόμεκ Γιοβάνη την Παρασκευή 18 Φεβρουάριου (6 μ.μ.). Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τη διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρων comics από την αρχική ιδέα, στην σταδιακή υλοποίηση έως και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πολωνής καταγωγής εικονογράφος θα παρουσιάσει παραδείγματα από γνωστές σειρές comics, όπως τους χαρακτήρες από τα comic strip "Αστυνόμος Νιανιά" (Ταλκ Free Press), "Οι Αναγνώστες" (Εκδόσεις Πατάκη) και από την σειρά comics "Κουλούρι" (Jemma Press). Βάσει αυτών, θα αναλυθούν οι μέθοδοι αποτύπωσης ιδεών και κόνσεπτ στο χαρτί, καθώς και οι τρόποι συνδυασμού πολλών χαρακτήρων στα καρέ ενός comic, έτσι ώστε ο καθένας από αυτούς να διαφέρει και να ξεχωρίζει ως μορφή.

Απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας με ειδικότητα το animation, ο Τόμεκ Γιοβάνη είναι δημιουργός του comics άλμπουμ "Ωχ Θεέ Μου!!!", της σειράς comics "Κουλούρι" (Jemma Press) και του fanzine "HeHe!". Εικονογράφησε τα βραβευμένα με ΕΒΓΕ μυθιστορήματα "...και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα" της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν και το "Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου" της Σοφίας Νέμα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει βραβευτεί από τα ΕΒΓΕ, τα Comicdom Awards και διεθνείς διαγωνισμούς. Ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται συχνά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα comics και διοργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.

Η παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι ελεύθερη. Προεγγραφές εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.