Online εργαστήρι comics με τον Τόμεκ Γιοβάνη

Το «Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!» εξοικειώνει τους συμμετέχοντες με την τέχνη των comics και τη δημιουργία χαρακτήρων.

Εργαστήρι «Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!»

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει το "Φτιάχνουμε Χαρακτήρες!", ένα online εργαστήρι comics με τον εικονογράφο και δημιουργό comics Τόμεκ Γιοβάνη την Παρασκευή 18 Φεβρουάριου (6 μ.μ.). Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τη διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρων comics από την αρχική ιδέα, στην σταδιακή υλοποίηση έως και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πολωνής καταγωγής εικονογράφος θα παρουσιάσει παραδείγματα από γνωστές σειρές comics, όπως τους χαρακτήρες από τα comic strip "Αστυνόμος Νιανιά" (Ταλκ Free Press), "Οι Αναγνώστες" (Εκδόσεις Πατάκη) και από την σειρά comics "Κουλούρι" (Jemma Press). Βάσει αυτών, θα αναλυθούν οι μέθοδοι αποτύπωσης ιδεών και κόνσεπτ στο χαρτί, καθώς και οι τρόποι συνδυασμού πολλών χαρακτήρων στα καρέ ενός comic, έτσι ώστε ο καθένας από αυτούς να διαφέρει και να ξεχωρίζει ως μορφή.

Απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας με ειδικότητα το animation, ο Τόμεκ Γιοβάνη είναι δημιουργός του comics άλμπουμ "Ωχ Θεέ Μου!!!", της σειράς comics "Κουλούρι" (Jemma Press) και του fanzine "HeHe!". Εικονογράφησε τα βραβευμένα με ΕΒΓΕ μυθιστορήματα "...και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα" της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν και το "Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου" της Σοφίας Νέμα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει βραβευτεί από τα ΕΒΓΕ, τα Comicdom Awards και διεθνείς διαγωνισμούς. Ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle, συνεργάζεται συχνά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα comics και διοργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.

Η παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι ελεύθερη. Προεγγραφές εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η γλύπτρια Katharina Fritsch "σκέφτεται με εικόνες" παρουσιάζοντας τη νέα της σειρά έργων στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου

Μύθοι, προσωπικές εμπειρίες και συνειρμοί, ανησυχίες και πολλά άλλα στοιχεία εγγράφονται στα γλυπτά της αναγνωρισμένης Γερμανίδας γλύπτριας, τα οποία θα παρουσιάζονται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου έως το 2023.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

Εκθεσιακό αφιέρωμα για ττη Στέλλα Πολυχρονίδη και τον Χρόνη Μπότσογλου στο Μουσείο Μπουτζιάνη

Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ξεναγήσεις και αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Οι Σέρρες αποκτούν ένα νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Η Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης εγκαινιάστηκε υπό την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στο Πάρκο Πολιτισμού "Κωνσταντίνος Καραμανλής" των Σερρών.

Μια καλλιτεχνική συζήτηση για την τοξική αρρενωπότητα στο Haus N

Η έκθεση FEMME4FEMME4EVER φιλοξενείται στον χώρο τέχνης ως μέρος των δράσεων για το φετινό Queer Archive Festival #3.

Θραύσματα "Σώματος και Ψυχής" συνθέτει η εικαστικός Μαρίνα Κορέλλη

Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καλωσορίζει την καλλιτέχνιδα φιλοξενώντας τη νέα σειρά έργων της στον χώρο του.

ArtWalk 7: Δεύτερη τοιχογραφία στην Πάτρα από τον Γιάννη Βαλυράκη

Ο καλλιτέχνης επισκέπτεται την πόλη όπου έζησε τα φοιτητικά του χρόνια για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία τοιχογραφία με έντονο χαρακτήρα, στην οδό Μεσολογγίου 107.

Τα αρχαιολογικά μουσεία της Αθήνας τιμούν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δημόσια και ιδιωτικά μουσεία της Αθήνας υποδέχονται το κοινό με ελεύθερη είσοδο και διοργανώνουν δράσεις με αφορμή τη μεγαλύτερη μουσειακή γιορτή του χρόνου.