Παράταση της έκθεσης "Μαρτυρίες – Βλέμματα" των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Το φωτογραφικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια έργου της διεθνούς ανθρωπιστικής ιατρικής οργάνωσης θα είναι επισκέψιμο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έως τα τέλη του μήνα.

Έκθεση Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Η Έκθεση φωτογραφίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα "Μαρτυρίες-Βλέμματα" παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Τα έργα φωτογράφων που παρουσιάζονται στον εξωτερικό χώρο του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών είναι αφιερωμένα στα 50 χρόνια έργου της διεθνούς ανθρωπιστικής ιατρικής οργάνωσης.

Το σύνολο φωτογραφιών που εκθέτονται και αποτελούν έργο του πρακτορείου Magnum Photos, κάνουν μία ιστορική αναδρομή δείχνοντας στο κοινό τις σημαντικότερες στιγμές και επιτεύγματα του οργανισμού. Μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις, κακουχίες αλλά και ενέργειες των "Γιατρών" από το 1971 έως σήμερα απαθανατίζονται στον φακό και κάθε φωτογραφία αφηγείται μία ιστορία.

"Πενήντα χρόνια τώρα βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες. Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι δεν αφήνουν τα σύνορα να γίνουν εμπόδιο στον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια, και ειδικά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σώσουν ανθρώπινες ζωές", δηλώνει η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Χριστίνα Ψαρρά.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με την ευγενική χορηγία της FujiFilm για την εκτύπωση του φωτογραφικού υλικού.

Info: Περίβολος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών | 06 Δεκεμβρίου - 28 Φεβρουαρίου

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.