Τριήμερο φεστιβάλ τεχνών για τη συμπερίληψη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης Nevronas έρχεται για να δείξει ότι η τέχνη είναι για όλους.

Τεχνόπολη

Με σύνθημα "feel the art your own way" το Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης Nevronas, μας καλεί από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε μια ανοιχτή τριήμερη γιορτή των τεχνών, προσβάσιμη από όλους, υπό την οργανωτική επιμέλεια των ομάδων Nevronas.gr, ΑRTimeleia, AccessLab  σε συνεργασία με τον Συλλόγο +Οικία. 

Το πρόγραμμα αγγίζει όλη τη βεντάλια των τεχνών: Παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες, εργαστήρια και συζητήσεις για την συμπερίληψη από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό στον χώρο των εικαστικών, τις παραστατικές τέχνες, τη φωτογραφία, τη μουσική και τον χορό, καθώς και από πεδία της επιστήμης και των τεχνολογιών που βρίσκουν τρόπους εφαρμογής στον χώρο της τέχνης. Το προγραμματισμένο ραντεβού στο βιομηχανικό πολυχώρο που ουκ ολίγες φορές έχει λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα νέων ιδεών και δίκτυο συνεργειών περιλαμβάνει επιπλέον ομιλίες για τους τρόπους συνεργασίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας. 

Δράσεις τέτοιας μορφής είναι σημαντικές για να σπάσουν τα στερεότυπα που βλέπουν την αναπηρία ως εμπόδιο και όχι ως μια κοινωνική πραγματικότητα. Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια ανοιχτή συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια στο Tavros

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης "…that creeps from the earth", η οποία αφορά τη σχέση του ανθρώπου με την πυρηνική ενέργεια και τις επιπτώσεις της σε περιβάλλον και κοινότητες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/02/2024

"Kifissos": Η Κατερίνα Μπότσαρη και ο Karl Heinz Jeron γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ φύσης και αστικού σχεδιασμού

Αυτή η οπτικοακουστική εγκατάσταση έχει σκοπό να ανοίξει μια συζήτηση καθώς και προσωπικό αναστοχασμό γύρω από την κατάσταση του κατοικημένου χώρου και τι αυτός αποκαλύπτει στην ανθρωπότητα.

Το "1984" του Τζορτζ Όργουελ εξερευνά μια ομάδα χαρακτών στο ETCH INK

Η έκθεση "Σχέδιο Απόδρασης 1984/2024" διοργανώνεται από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών.

Το Young Book Designers Award 2024 περιμένει τις προτάσεις σας

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 επιστρέφει και καλεί νέους σχεδιαστές βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.

"CUTE": Μια έκθεση στο Λονδίνο που εξερευνά την ακαταμάχητη άνοδο της γλυκύτητας

Απ’ τη διαχρονική Hello Kitty μέχρι τα σκοτεινά mixed-media παραμύθια, κι απ’ την οικολογία στον καπιταλισμό, το "Somerset House" του Λονδίνου διερευνά τη σύνθετη δύναμη της χαριτωμενιάς -και το πώς συνδέεται με τις σύγχρονες υπαρξιακές μας αναζητήσεις.

PCAI και ΕΜΣΤ διερευνούν την έννοια της ταυτότητας μέσα σε σύγχρονους κήπους-καταφύγια

Μια εκδήλωση με αφορμή την έκδοση "Sheltered Gardens", βασισμένη στην ομότιτλη έκθεση που το PCAI παρουσίασε το 2022 στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Η σειρά διαλέξεων "Γιώργος Γουναρόπουλος. Νέα δωρεά, νέες προσεγγίσεις" αναδεικνύει άγνωστες πτυχές του ζωγράφου και του έργου του

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου διαλέξεων, οι ελαιογραφίες και μία επιλογή από τα προσχέδια της νέας δωρεάς θα εκτίθενται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.