Τριήμερο φεστιβάλ τεχνών για τη συμπερίληψη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης Nevronas έρχεται για να δείξει ότι η τέχνη είναι για όλους.

Τεχνόπολη

Με σύνθημα "feel the art your own way" το Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης Nevronas, μας καλεί από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε μια ανοιχτή τριήμερη γιορτή των τεχνών, προσβάσιμη από όλους, υπό την οργανωτική επιμέλεια των ομάδων Nevronas.gr, ΑRTimeleia, AccessLab  σε συνεργασία με τον Συλλόγο +Οικία. 

Το πρόγραμμα αγγίζει όλη τη βεντάλια των τεχνών: Παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες, εργαστήρια και συζητήσεις για την συμπερίληψη από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό στον χώρο των εικαστικών, τις παραστατικές τέχνες, τη φωτογραφία, τη μουσική και τον χορό, καθώς και από πεδία της επιστήμης και των τεχνολογιών που βρίσκουν τρόπους εφαρμογής στον χώρο της τέχνης. Το προγραμματισμένο ραντεβού στο βιομηχανικό πολυχώρο που ουκ ολίγες φορές έχει λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα νέων ιδεών και δίκτυο συνεργειών περιλαμβάνει επιπλέον ομιλίες για τους τρόπους συνεργασίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας. 

Δράσεις τέτοιας μορφής είναι σημαντικές για να σπάσουν τα στερεότυπα που βλέπουν την αναπηρία ως εμπόδιο και όχι ως μια κοινωνική πραγματικότητα. Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.