"Y@oldnursery": Μία νέα ομαδική έκθεση στη γκαλερί "7"

Οι έννοιες της φροντίδας και του χρόνου εντάσσονται στα καλλιτεχνικά έργα της ομάδας Y@oldnursery.

Υ@oldnursery

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου η γκαλερί "7” εγκαινιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση του γκρουπ Y@oldnursery. Το κόνσεπτ εστιάζει στον αγγλικό όρο "nursery", ο οποίος ερμηνεύεται διττά, ως βρεφοκομείο αλλά και ως  φυτώριο. Η καλλιτεχνική ομάδα επέλεξε την ερμηνεία του φυτωρίου για τη δημιουργία των έργων της, ένα φυτώριο μέσα στο οποίο καλλιεργούνται ιδέες, σκέψεις, εκφράσεις που είτε μετατρέπονται σε εικαστικά έργα ή εκκινούν νέες έρευνες, συζητήσεις, συνεργασίες και εικαστικές δράσεις, με απώτερο σκοπό την εις βάθος επικοινωνία με το κοινό και την ανάπτυξη ενός  δημιουργικού διαλόγου μαζί του.

Υ@oldnursery 2

Τα έργα που εκθέτονται στη γκαλερί χαρακτηρίζονται από τις πολλαπλές ερμηνείες τους και τις εικαστικές τους αναζητήσεις. Η σημασία του χρόνου αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ των διαφορετικών εκθεμάτων, καθώς το κάθε δημιούργημα αναπτύσσει έναν προσωπικό στοχασμό για τον χρόνο και πώς αυτός μπορεί να αποδοθεί στο ζωγραφικό φόντο. Σε αυτόν εμπλέκεται και ο εκάστοτε χώρος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία πολυεπίπεδη χωροχρονική σχέση που μεταφέρεται και στον θεατή. Τα λεπτομερή στοιχεία των πινάκων παροτρύνουν τους επισκέπτες να τους παρατηρήσουν με προσήλωση και να αποκαλύψουν τα κρυμμένα ίχνη του χρόνου.

Υ@oldnursery 3

Στην ομάδα Y@oldnursery συμμετέχουν εικαστικοί  που συνεργάζονται με τον Δημήτρη Ζουρούδη, καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες. Η επιμέλεια του "Y@oldnursery” πραγματοποιείται από την Νίκη Παπασπύρου.

Info: Γκαλερί "7" | 15/02 - 05/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11 π.μ.-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο: 11 π.μ.-3 μ.μ.  . Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.