"Y@oldnursery": Μία νέα ομαδική έκθεση στη γκαλερί "7"

Οι έννοιες της φροντίδας και του χρόνου εντάσσονται στα καλλιτεχνικά έργα της ομάδας Y@oldnursery.

Υ@oldnursery

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου η γκαλερί "7” εγκαινιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση του γκρουπ Y@oldnursery. Το κόνσεπτ εστιάζει στον αγγλικό όρο "nursery", ο οποίος ερμηνεύεται διττά, ως βρεφοκομείο αλλά και ως  φυτώριο. Η καλλιτεχνική ομάδα επέλεξε την ερμηνεία του φυτωρίου για τη δημιουργία των έργων της, ένα φυτώριο μέσα στο οποίο καλλιεργούνται ιδέες, σκέψεις, εκφράσεις που είτε μετατρέπονται σε εικαστικά έργα ή εκκινούν νέες έρευνες, συζητήσεις, συνεργασίες και εικαστικές δράσεις, με απώτερο σκοπό την εις βάθος επικοινωνία με το κοινό και την ανάπτυξη ενός  δημιουργικού διαλόγου μαζί του.

Υ@oldnursery 2

Τα έργα που εκθέτονται στη γκαλερί χαρακτηρίζονται από τις πολλαπλές ερμηνείες τους και τις εικαστικές τους αναζητήσεις. Η σημασία του χρόνου αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ των διαφορετικών εκθεμάτων, καθώς το κάθε δημιούργημα αναπτύσσει έναν προσωπικό στοχασμό για τον χρόνο και πώς αυτός μπορεί να αποδοθεί στο ζωγραφικό φόντο. Σε αυτόν εμπλέκεται και ο εκάστοτε χώρος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία πολυεπίπεδη χωροχρονική σχέση που μεταφέρεται και στον θεατή. Τα λεπτομερή στοιχεία των πινάκων παροτρύνουν τους επισκέπτες να τους παρατηρήσουν με προσήλωση και να αποκαλύψουν τα κρυμμένα ίχνη του χρόνου.

Υ@oldnursery 3

Στην ομάδα Y@oldnursery συμμετέχουν εικαστικοί  που συνεργάζονται με τον Δημήτρη Ζουρούδη, καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες. Η επιμέλεια του "Y@oldnursery” πραγματοποιείται από την Νίκη Παπασπύρου.

Info: Γκαλερί "7" | 15/02 - 05/03 | Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11 π.μ.-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο: 11 π.μ.-3 μ.μ.  . Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Έκθεση εκκλησιαστικής ζωγραφικής για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο ΙΑΜΥ

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση με τίτλο "1922 – 2022, Ιστορίες μνήμης και τέχνης: αναστοχασμοί στη θρησκευτική ζωγραφική των Σ. Παπαλουκά, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου" με έργα των σπουδαίων νεοελλήνων ζωγράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Οι True Believers θέλουν να διορθώσουν την ιστορία με επίκεντρο τη γκαλερί The Αpartment

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία έκθεση της γκαλερί The Αpartment, η Crux Galerie παρουσιάζει μια έκθεση-αφιέρωμα στην ιστορική γκαλερί που ξετυλίγεται σε δύο μέρη, επιχειρώντας μια αποτίμηση της σημασίας και επιδραστικότητα της στην εικαστική κοινότητα.

"Εγγύτητες και Αποστάσεις": Μια πολυπολιτισμική έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο

12 καλλιτέχνες φέρνουν στο νησί έργα από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, προωθώντας διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες και παραδόσεις.

Ιστορικά πλοία του Ελληνικού Αγώνα κοσμούν το Θωρηκτό Αβέρωφ

Μια επετειακή έκθεση με έργα του Παναγιώτη Μαστραντώνη φιλοξενείται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

Η ανάγκη για ελευθερία και επανασύνδεση αποδίδεται ζωγραφικά στις πολύχρωμες "Πτήσεις" του Απόστολου Λάβδα

Η έκθεση "Πτήσεις Ελευθερίας" θα εγκαινιαστεί στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.

"Ωδή στη Γυναίκα" του Μεσοπολέμου στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η ομαδική έκθεση "Το βιολί του Ingres. Μια Ωδή στη Νέα Γυναίκα" τιμάει τις μορφές του μεσοπολέμου που σημάδεψαν την ιστορία του φεμινισμού, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray.