Open Call για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας

Το Φεστιβάλ ετοιμάζει μία νέα φουτουριστική εκδήλωση για την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2022 με θέμα "FutuRetro".

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας καλεί καλλιτέχνες και δημιουργούς να υποβάλλουν τις δικές τους ιδέες για την ανερχόμενη εκδήλωση που ετοιμάζει με θέμα "FutuRetro”, μία απόπειρα συγχώνευσης παρελθόντος και μέλλοντος. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι 1η Μαρτίου 2022. Οι αιτήσεις αφορούν το σύνολο του φυσικού και online φεστιβάλ για την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2022, αντίστοιχα. Οι καλλιτέχνες των επικρατέστερων αιτήσεων θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή παρουσίαση του έργου τους.

H επιστήμη του φουτουρισμού ανήκει στον κόσμο των κοινωνικών επιστημών και ταυτόχρονα εκείνον της Ιστορίας. Κάνει εκτιμήσεις για το μέλλον και την κοσμοθεώρηση, χωρίς να αγνοεί, βέβαια, τις πεποιθήσεις και τους μύθους που τα υπονοούν. Πολύτιμο εργαλείο του φουτουρισμού είναι το καλλιτεχνικό κίνημα του sci-fi, το οποίο έχει αποδείξει ότι μία ιδέα που ανήκει στον κόσμο της φαντασίας δύναται να εξελιχθεί σε "τεχνολογικό θαύμα”, όπως ακριβώς συνέβη με τα αεροπλάνα, τα διαστημόπλοια, τα ρομπότ, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Εικονική Πραγματικότητα και πολλά άλλα επιστημονικά κατορθώματα.

Η κοινωνική εξέλιξη δέχεται κριτική από τον επίστημονικό κλάδο και στηρίζεται κυρίως στην αμφισβήτηση. Εδώ εισάγεται το κίνημα του ρετροφουτουρισμού. Υπό τη σκέψη ότι το παρόν δεν ικανοποιεί, ο ρετροφουτουρισμός αποπείραται να απεικονίσει το μέλλον όπως το ονειρεύτηκαν σε μια πιο πρώιμη εποχή, προωθώντας την ιδέα επαναξιολόγησης της τεχνολογίας. Το Φεστιβάλ επέλεξε το συγκεκριμένο κίνημα εν όψει των συνθηκών πανδημίας που τώρα βιώνουμε, της οικονομίας και των κλιματολογικών αλλαγών, δεδομένα τα οποία προκαλούν σκέψεις όσον αφορά τη μελλοντική κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.adaf.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Δέσποινα Σαραφείδου σε παγκόσμια περιοδεία ως Μήδεια και Κασσάνδρα

Διεθνείς διακρίσεις για την καλή ηθοποιό μέσα από δύο εμβληματικούς ρόλους σε δύο πειραγμένες εκδοχές των οικείων μύθων που έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 20 φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

3 φεστιβάλ για παιδιά έρχονται αυτό το σαββατοκύριακο

Το 6ο Big Bang Festival στη Στέγη Ωνάση, το Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και το Generations Family Festival στο ΚΠΙΣΝ πλημμυρίζουν την Αθήνα με δυνατά ντεσιμπέλ και γέλια.

Αυτό το καλοκαίρι ανήκει στα φεστιβάλ

Kλείνουμε εισιτήρια, αγοράζουμε μάρκες και προετοιμαζόμαστε για τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Έρχεται το 14ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις

Με πλούσιο και ποικιλόμορφο πρόγραμμα διεξάγεται και φέτος το φεστιβάλ ΛΕΑ στην Αθήνα και τη Λευκάδα υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Athens Jazz συναντά το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ In-Edit

H μεγάλη γιορτή της Jazz στην Τεχνόπολη διανθίζεται με ένα τριήμερο open-air προβολών μουσικών ντοκιμαντέρ και live music shows.

Στο Generations Family Festival η ψυχαγωγία είναι "οικογενειακή υπόθεση"

Μιλήσαμε με την κ. Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, Διευθύντρια Προγραμματισμού και Παραγωγής, για τις εκπλήξεις που επιφυλλάσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στο ΚΠΙΣΝ.

Δείτε τις βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας "Αγών"

Η φετινή διεξαγωγή με τίτλο Οικουμενική Κοινότητα" είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο η Μαρία Φαραντούρη τίμησε ερμηνεύοντας στα πλαίσια του φεστιβάλ.