Η Stoa 42 φιλοξενεί τους Sinodi Papu σε ένα αντισυμβατικό λαϊκό θέαμα

Η καλλιτεχνική ομάδα προσφέρει τροφή για σκέψη με την performance "Ο αρκουδιάρης και το καμηλογάιδoυρο".

Sinodi Papu

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου (7 μ.μ.) η Stoa 42 φιλοξενεί τη νέα performance του καλλιτεχνικού γκρουπ Sinodi Papu με τίτλο "Ο αρκουδιάρης και το καμηλογάιδoυρο".

Οι Sinodi Papu ιδρύθηκαν στην αρχή του 2021 και είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που αποτελείται από εικαστικούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, μουσικούς και καλλιτέχνες σταντ-απ κόμεντι που σκοπεύει να διερευνήσει σύγχρονες υβριδικές μορφές καλλιτεχνικής επιτέλεσης με έμφαση στην ποιητική της σάτιρας, της γιορτής, της μίμησης και του μασκαρέματος. Το σχήμα είναι ρευστό, πέρα από έναν βασικό κορμό που αυτή τη στιγμή αποτελείται από τους Πάνο Σκλαβενίτη, Τάνια Βαρβέρη, Αιμιλία Μήλου, Μαρκέλλα Ξυλογιαννοπούλου και Αλέξανδρο Τιτκώβ, την ομάδα συνδράμει, κατά περίσταση, ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών. Ο ίδιος ο Σκλαβενίτης μας είχε δώσει την ερμηνεία πίσω από το όνομα του γκρουπ: "Sinodi Papu σημαίνει "συνοδοί παππού") και είμαι υπερήφανος για το λογότυπο μας που αποτίει φόρο τιμής στην Χάιντι, την αρχετυπική συνοδό παππού με τα υπέροχα μάγουλα που είναι, σε κάθε περίπτωση, πολύ καλύτερη αναφορά από αυτή την αποτυχημένη συνοδό γιαγιάς, την Κοκκινοσκουφίτσα, που την χρησιμοποιούν όλοι".

SInodi Papu

Η επερχόμενη δράση σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα της εξουσίας και της καταπάτησής της, καθώς θα παρακολουθήσουμε την εξελισσόμενη σχέση μεταξύ ενός θηριοδαμαστή και του δαμασμένου του θηρίου. Θέματα ελευθερίας, βίας, καταπίεσης και ιεραρχίας εμπλέκονται σε ένα αντισυμβατικό "λαϊκό θέαμα" για όλες τις ηλικίες.

Συμμετέχουν οι Κατερίνα Καλέντζη, Αργύρης Μαρίνης, Κατερίνα Σκόρδου, Ελένη Καράκου, Κώστας Φέκκας, Ara Bogosian, Ζίγγυ Νικολακόπουλος, Αγγελος Μανιάτης, Ελισσάβετ Ελευθεριάδου, Sinodi Papu. Guest star o Στέφανος Χανδέλης.

Info: Stoa 42 (Πανεπιστημίου 42). Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηχοτοπίο Άσκοπης Μετακίνησης σε 8 μέρη": Μια ελεγεία πάνω στις "άσκοπες" μετακινήσεις.

H ηχητική περιπατητική εμπειρία που προτείνει η Μελίσσα Κωτσάκη ισορροπεί ανάμεσα στο audio book, στην ραδιοφωνική εκπομπή, στο μιξτέιπ, στο podcast και στην performance.

09/05/2022

"Ragada": Μια περφόρμανς για τη μητρότητα και τη δημιουργία ανεβάζει ο Μάριο Μπανούσι

Ο περφόρμερ και σκηνοθέτης παρουσιάζει ένα pop-up παραμύθι εμπνευσμένο από τις παιδικές του μνήμες στην Αλβανία και τη μορφή της μητέρας του.

"Alpha Mission": Μια συναυλία στη Δήλο ευαισθητοποιεί για τη κλιματική αλλαγή

Μια σημαντική μουσική εκδήλωση διεξάγεται στο νησί των Κυκλάδων στο πλαίσιο της συλλογικής πρωτοβουλίας "Alpha Mission – Δelos", που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την κρίσιμη περιβαλλοντική κατάσταση που ο τόπος αντιμετωπίζει σήμερα.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (16-22/5)

Όλα όσα περιμένουμε να ανακαλύψουμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (09-15/5)

Το ζήτημα του εγκλεισμού εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτέχνες, με αρκετές από τις ανερχόμενες εκθέσεις να συνδέουν προσωπικά βιώματα και κοινωνικά ζητήματα με τη 2χρονη περίοδο της καραντίνας.

Η Αθήνα κρύβει πλέον έναν "Αμαζόνιο"

ΤΟ ΕΜΣΤ εγκαινιάζει μία "εκτός τειχών" έκθεση του Δημήτρη Τσουμπλέκα, έναν διάλογο ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την προσωπική ανάμνηση.