Η Stoa 42 φιλοξενεί τους Sinodi Papu σε ένα αντισυμβατικό λαϊκό θέαμα

Η καλλιτεχνική ομάδα προσφέρει τροφή για σκέψη με την performance "Ο αρκουδιάρης και το καμηλογάιδoυρο".

Sinodi Papu

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου (7 μ.μ.) η Stoa 42 φιλοξενεί τη νέα performance του καλλιτεχνικού γκρουπ Sinodi Papu με τίτλο "Ο αρκουδιάρης και το καμηλογάιδoυρο".

Οι Sinodi Papu ιδρύθηκαν στην αρχή του 2021 και είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που αποτελείται από εικαστικούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, μουσικούς και καλλιτέχνες σταντ-απ κόμεντι που σκοπεύει να διερευνήσει σύγχρονες υβριδικές μορφές καλλιτεχνικής επιτέλεσης με έμφαση στην ποιητική της σάτιρας, της γιορτής, της μίμησης και του μασκαρέματος. Το σχήμα είναι ρευστό, πέρα από έναν βασικό κορμό που αυτή τη στιγμή αποτελείται από τους Πάνο Σκλαβενίτη, Τάνια Βαρβέρη, Αιμιλία Μήλου, Μαρκέλλα Ξυλογιαννοπούλου και Αλέξανδρο Τιτκώβ, την ομάδα συνδράμει, κατά περίσταση, ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών. Ο ίδιος ο Σκλαβενίτης μας είχε δώσει την ερμηνεία πίσω από το όνομα του γκρουπ: "Sinodi Papu σημαίνει "συνοδοί παππού") και είμαι υπερήφανος για το λογότυπο μας που αποτίει φόρο τιμής στην Χάιντι, την αρχετυπική συνοδό παππού με τα υπέροχα μάγουλα που είναι, σε κάθε περίπτωση, πολύ καλύτερη αναφορά από αυτή την αποτυχημένη συνοδό γιαγιάς, την Κοκκινοσκουφίτσα, που την χρησιμοποιούν όλοι".

SInodi Papu

Η επερχόμενη δράση σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα της εξουσίας και της καταπάτησής της, καθώς θα παρακολουθήσουμε την εξελισσόμενη σχέση μεταξύ ενός θηριοδαμαστή και του δαμασμένου του θηρίου. Θέματα ελευθερίας, βίας, καταπίεσης και ιεραρχίας εμπλέκονται σε ένα αντισυμβατικό "λαϊκό θέαμα" για όλες τις ηλικίες.

Συμμετέχουν οι Κατερίνα Καλέντζη, Αργύρης Μαρίνης, Κατερίνα Σκόρδου, Ελένη Καράκου, Κώστας Φέκκας, Ara Bogosian, Ζίγγυ Νικολακόπουλος, Αγγελος Μανιάτης, Ελισσάβετ Ελευθεριάδου, Sinodi Papu. Guest star o Στέφανος Χανδέλης.

Info: Stoa 42 (Πανεπιστημίου 42). Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

"Remains": Η εικαστικός Μαρία Ζιάκα δίνει νέα ζωή σε παλιά έργα της

Τα "απομεινάρια" επεξεργάζονται εκ νέου, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία-πρακτική καλύπτονται με μεγάλες λευκές, τις περισσότερες φορές, επιφάνειες.

Το ερευνητικό πρότζεκτ "[α] border of dying" επικεντρώνεται στις εικαστικές τέχνες

Το έργο αποτελείται από μια διπλή περφόρμανς, μια εικαστική εγκατάσταση και ένα εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.