Οnline φωτογραφικές συναντήσεις τον Ιανουάριο από την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο"

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα έχει ως θεματική έργο σύγχρονων φωτογράφων.

κολλάζ φωτογραφιας

Στην πρώτη φωτογραφική συνάντηση για τη φετινή χρονιά που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας zoom) στις  27 Ιανουαρίου (7:00μ.μ. – 9:00 μ.μ) από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Σωματείο "Φωτογραφικός Κύκλος", θα παρουσιαστεί το έργο των φωτογράφων Έντα Ντόνου, Γεράσιμου Τσέπα και Νίκης Γουζούαση. Στις συναντήσεις αυτές, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου και εκπαιδευτικού στην φωτογραφική τέχνη, Πλάτωνα Ριβέλλη, παρουσιάζεται το έργο σύγχρονων φωτογράφων και μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου". Στην συνέχεια, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, που περιλαμβάνει, με αφορμή την ανάλυση του εκάστοτε φωτογραφικού έργου, σχετικές ερωτήσεις και διάλογο για τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν.

Οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" σε συνεργασία με την Έλληνοαμερικανική Ένωση, πλέον έχoυν καθιερωθεί ως ένας μικρός θεσμός αφού πραγματοποιούνται σταθερά από τον Νοέμβριο του 2018. Η αρχή ωστόσο έχει γίνει πολύ νωρίτερα. Από το 1990 μέχρι το 2005 από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, κάθε Πέμπτη βράδυ στον χώρο του "Φωτογραφικού Κύκλου" επί της οδού Τσακάλωφ, παρουσιαζόταν το έργο των φωτογράφων σε προβολές. Οι ιδιαίτερες φωτογραφικές βραδιές, περιελάμβαναν συζητήσεις με επιστήμονες και με το κοινό, συγκροτήματα κλασικής μουσικής δωματίου ή τζαζ που έπαιζαν αδιάκοπα μουσική ή πραγματοποιούνταν κινηματογραφικές προβολές και από τον Ιανουάριο του 2006 ορισμένες από τις συναντήσεις του "Κύκλου" καθιερώθηκαν ως σημείο συνάντησης για τις Πέμπτες σε αμφιθέατρα μουσείων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων (ενδ. Μουσείο Μπενάκη) με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων της τέχνης (Jean-Marie Drot, Βασίλης Αλεξάκης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Ζουράρις, Ιλεάνα Τούντα, Γιώργος Γραμματικάκης, Παντελής Βούλγαρης, Εύα Στεφανή κ.ά.). 

Ισχύει ελεύθερη παρακολούθηση με προεγγραφή στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πληροφορίες: 2103680052), culture@hau.gr, www.hau.gr
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι θα δούμε στο φετινό Athens Photo World;

Τέταρτη χρονιά διεξαγωγής για το αθηναϊκό φεστιβάλ φωτογραφίας, με εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα να κυριαρχούν στο φετινό του πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2022

Οι Κυκλάδες με το φακό της Μαριάννας Λούρμπα έχουν "Στοιχεία Αυτογνωσίας"

Στην έκθεση του Εικαστικού Κύκλου ΔΛ η Μαριάννα Λούρμπα μέσα από το φωτογραφικό φακό της αποτυπώνει φόρμες και χρώματα από τις περιηγήσεις της στις Κυκλάδες.

Ο Δημήτρης Τσουμπλέκας μας καλεί στον "Αμαζόνιο" της παιδικής του ηλικίας

Με τον Αμαζόνιο ξεκινά το καινούργιο εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ Extra Muros, το οποίο λαμβάνει χώρα εκτός των τειχών του Μουσείου.

Δύο νέες εκθέσεις φιλοξενούνται στη Γκαλερί Ευριπίδη

Η Δάφνη Κωστοπούλου εγκαινιάζει την έκθεση "Under the Microscope" και η Έλλη Εμπεδοκλή την σειρά έργων "Ευγνωμοσύνη". Μαζί δημιουργούν έναν ουσιαστικό εσωτερικό διάλογο και ωθεί τον θεατή να ανακαλύψει βαθιά κρυμμένα συναισθήματα.

Το Athens Photo World Teens έρχεται τον Ιούνιο

Το εφηβικό τμήμα του μεγαλύτερου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας τιμά "τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον" με μια ξεχωριστή έκθεση

Ο Φώτιος Μπάλας συνθέτει ένα εφήμερο περιβάλλον για τις παραδόσεις της Αρκαδίας

Μια καλλιτεχνική αναδρομή στην εξέλιξη της αρκαδικής γης και τα κινήματα τέχνης που συνδέθηκαν με τον ιστορικό τόπο.

Παράδοση και ψηφιακές τέχνες συνομιλούν στη νέα έκθεση του Αμερικανικού Κολεγίου Deree

Η έκθεση αποτελεί μέρος του Arts Festival που διοργανώνει η Σχολή και εγκαινιάζεται με την επιμέλεια της Δάφνης Δραγώνα.