Οnline φωτογραφικές συναντήσεις τον Ιανουάριο από την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο"

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση θα έχει ως θεματική έργο σύγχρονων φωτογράφων.

κολλάζ φωτογραφιας

Στην πρώτη φωτογραφική συνάντηση για τη φετινή χρονιά που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας zoom) στις  27 Ιανουαρίου (7:00μ.μ. – 9:00 μ.μ) από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Σωματείο "Φωτογραφικός Κύκλος", θα παρουσιαστεί το έργο των φωτογράφων Έντα Ντόνου, Γεράσιμου Τσέπα και Νίκης Γουζούαση. Στις συναντήσεις αυτές, υπό την επιμέλεια του φωτογράφου και εκπαιδευτικού στην φωτογραφική τέχνη, Πλάτωνα Ριβέλλη, παρουσιάζεται το έργο σύγχρονων φωτογράφων και μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου". Στην συνέχεια, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, που περιλαμβάνει, με αφορμή την ανάλυση του εκάστοτε φωτογραφικού έργου, σχετικές ερωτήσεις και διάλογο για τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν.

Οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" σε συνεργασία με την Έλληνοαμερικανική Ένωση, πλέον έχoυν καθιερωθεί ως ένας μικρός θεσμός αφού πραγματοποιούνται σταθερά από τον Νοέμβριο του 2018. Η αρχή ωστόσο έχει γίνει πολύ νωρίτερα. Από το 1990 μέχρι το 2005 από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, κάθε Πέμπτη βράδυ στον χώρο του "Φωτογραφικού Κύκλου" επί της οδού Τσακάλωφ, παρουσιαζόταν το έργο των φωτογράφων σε προβολές. Οι ιδιαίτερες φωτογραφικές βραδιές, περιελάμβαναν συζητήσεις με επιστήμονες και με το κοινό, συγκροτήματα κλασικής μουσικής δωματίου ή τζαζ που έπαιζαν αδιάκοπα μουσική ή πραγματοποιούνταν κινηματογραφικές προβολές και από τον Ιανουάριο του 2006 ορισμένες από τις συναντήσεις του "Κύκλου" καθιερώθηκαν ως σημείο συνάντησης για τις Πέμπτες σε αμφιθέατρα μουσείων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων (ενδ. Μουσείο Μπενάκη) με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων της τέχνης (Jean-Marie Drot, Βασίλης Αλεξάκης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Ζουράρις, Ιλεάνα Τούντα, Γιώργος Γραμματικάκης, Παντελής Βούλγαρης, Εύα Στεφανή κ.ά.). 

Ισχύει ελεύθερη παρακολούθηση με προεγγραφή στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πληροφορίες: 2103680052), culture@hau.gr, www.hau.gr
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
01/02/2023

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.