The Ellinikon Experience Park: Ανοίγουν για το κοινό 70 στρεμ. από την πόλη-πάρκο στο Ελληνικό

The Ellinikon Experience ParkΔεν πάει πολύς καιρός απ’ όταν η Lamda Development παρουσίασε διαδικτυακά σε κοινό και δημοσιογράφους την επένδυση που έχει ξεκινήσει στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, κάνοντας τους θεατές να τρίβουν τα μάτια τους με το μεγαλόπνοο πλάνο της ανάπλασης –δεν θα ήταν παράλογο να θεωρήσουμε την πόλη-πάρκο που οικοδομείται αντίστοιχο άλλων μεγάλων παράκτιων παρεμβάσεων εξωτερικού, τύπου Hafencity στο Αμβούργο, με ό,τι βέβαια συνεπάγεται αυτό σε επίπεδα real estate–, και το πρώτο έργο παραδίδεται στο κοινό νωρίτερα απ’ τον πρότερο προγραμματισμό. Στις 20 Δεκεμβρίου ανοίγει μια έκταση άνω των 70 στρεμμάτων που ακούει στο όνομα "The Ellinikon Experience Park".

Πρόκειται για περίπου το ένα τρίτο του Μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό και συγκεκριμένα αφορά στην τοποθεσία όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως νεότερα μνημεία από το ΥΠΠΟΑ. Τη νέα πράσινη όαση της Αθήνας με 500 δέντρα και 55.000 μεσογειακά φυτά καλεί η εταιρία να εξερευνήσουν οι πολίτες ελεύθερα μέσα στις γιορτές, παίρνοντας μια γεύση από την αισθητική ταυτότητα και τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζονται στην ανάπλαση, όπως η συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης. Την ανακοίνωση συνόδευσε ένα βίντεο διαφημιστικού χαρακτήρα που υπόσχεται ότι "το The Ellinikon Experience Park είναι κάτι περισσότερο από ένα πάρκο – είναι η αρχή για ένα πιο ποιοτικό και όμορφο τρόπο ζωής".

 

Έναρξη με χριστουγεννιάτικη πρωτοτυπία

Το πάρκο θα παραδίδεται τμηματικά στο κοινό, "μέχρι να γίνει το μεγαλύτερο στην Ευρώπη", έτσι που κάθε επίσκεψη θα είναι μια μικρή ανακάλυψη για το κοινό. Κατά την επαφή γνωριμίας των πολιτών με το κομμάτι του The Ellinikon Experience Park, θα συναντήσουν ένα σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που είναι ρυθμισμένο σε "υδάτινες χορογραφίες", έναν χώρο υπαίθριας άθλησης με όργανα γυμναστικής, μια παιδική χαρά με ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές, που είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της πολιτικής αεροπορίας ("Παιδικό δάσος") και τον κήπο Zen για "διασύνδεση με τη φύση και χαλάρωση".

Επίσης, μιας και τα εγκαίνια συγχρονίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων, το The Ellinikon Experience Park ανοίγει στολισμένο, αξιοποιώντας το λαμπερό εφέ των ημερών με τρόπο πρωτότυπο: το δέντρο που θα τοποθετηθεί είναι ύψους 17 μέτρων και αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, ενώ δύο εντυπωσιακά light installations –το "Stalactite" από τους Christopher Bauder και Boris Divider, το οποίο συγχρονίζεται με μουσική, αλλά και το "Helios" από την ομάδα της Algorithm, που ενώνει φως, κίνηση και ρυθμό– θα φιγουράρουν στις φωτογραφικές λήψεις των επισκεπτών. Γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα υπάρχει υπαίθρια αγορά φαγητού (food court) με γεύσεις από τους Άκη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, Lukumades, Falafeladiko κ.ά.

Πώς μπορώ να επισκεφθώ το The Ellinikon Experience Park

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο πάρκο. Κατά τη διάρκεια των εορτών (20/12-9/1), το ωράριο λειτουργίας είναι για όλες τις ημέρες 5-10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

14 πολιτιστικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στη γειτονιά της Κυψέλης

Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει τον "Πολιτισμό στις Γειτονιές" μέσα από έναν πολλά υποσχόμενο κύκλο εκδηλώσεων.

10/05/2022

"Ηχοτοπίο Άσκοπης Μετακίνησης σε 8 μέρη": Μια ελεγεία πάνω στις "άσκοπες" μετακινήσεις.

H ηχητική περιπατητική εμπειρία που προτείνει η Μελίσσα Κωτσάκη ισορροπεί ανάμεσα στο audio book, στην ραδιοφωνική εκπομπή, στο μιξτέιπ, στο podcast και στην performance.

Δωρεάν προβολή του πολυβραβευμένου "Αγαπητοί Σύντροφοι!" του Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Ο θερινός κινηματογράφος "Στέλλα" ανοίγει τη θερινή σεζόν με μια σημαντική προβολή εκτός προγράμματος.

Παράταση για την έκθεση "Ίππος: Το Άλογο στην Αρχαία Αθήνα"

Μετά τη μεγάλη ζήτηση και την αυξημένη προσέλευση επισκεπτών η έκθεση τέχνης και επιστήμης που διοργανώνει η Αμερικανική Σχολή Κλασικών παρατείνεται έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Ανοιχτό πλέον καθημερινά το Ellinikon Experience Park

To Ellinikon Experience Park ανοίγει πλέον καθημερινά τις πόρτες του από το πρωί με μια νέα διασκεδαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα να περιμένει τα παιδιά.

Δωρεάν προβολές των ταινιών που διεκδικούν βραβείο LUX

Δύο από τις υποψήφιες ταινίες για το αγαλματίδιο του Ευρωκοινοβουλίου και των Ευρωπαίων πολιτών προβάλλονται για δύο μέρες στην Αθήνα.

Πρωτομαγιά στην πόλη βολτάροντας στη φύση

Όσοι μείνετε στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες ημέρες κάνοντας μια βόλτα στα πάρκα και δάση της πόλης, ορισμένα από τα οποία έχουν ετοιμάσει γιορτινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.