The Ellinikon Experience Park: Ανοίγουν για το κοινό 70 στρεμ. από την πόλη-πάρκο στο Ελληνικό

The Ellinikon Experience ParkΔεν πάει πολύς καιρός απ’ όταν η Lamda Development παρουσίασε διαδικτυακά σε κοινό και δημοσιογράφους την επένδυση που έχει ξεκινήσει στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, κάνοντας τους θεατές να τρίβουν τα μάτια τους με το μεγαλόπνοο πλάνο της ανάπλασης –δεν θα ήταν παράλογο να θεωρήσουμε την πόλη-πάρκο που οικοδομείται αντίστοιχο άλλων μεγάλων παράκτιων παρεμβάσεων εξωτερικού, τύπου Hafencity στο Αμβούργο, με ό,τι βέβαια συνεπάγεται αυτό σε επίπεδα real estate–, και το πρώτο έργο παραδίδεται στο κοινό νωρίτερα απ’ τον πρότερο προγραμματισμό. Στις 20 Δεκεμβρίου ανοίγει μια έκταση άνω των 70 στρεμμάτων που ακούει στο όνομα "The Ellinikon Experience Park".

Πρόκειται για περίπου το ένα τρίτο του Μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό και συγκεκριμένα αφορά στην τοποθεσία όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως νεότερα μνημεία από το ΥΠΠΟΑ. Τη νέα πράσινη όαση της Αθήνας με 500 δέντρα και 55.000 μεσογειακά φυτά καλεί η εταιρία να εξερευνήσουν οι πολίτες ελεύθερα μέσα στις γιορτές, παίρνοντας μια γεύση από την αισθητική ταυτότητα και τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζονται στην ανάπλαση, όπως η συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης. Την ανακοίνωση συνόδευσε ένα βίντεο διαφημιστικού χαρακτήρα που υπόσχεται ότι "το The Ellinikon Experience Park είναι κάτι περισσότερο από ένα πάρκο – είναι η αρχή για ένα πιο ποιοτικό και όμορφο τρόπο ζωής".

 

Έναρξη με χριστουγεννιάτικη πρωτοτυπία

Το πάρκο θα παραδίδεται τμηματικά στο κοινό, "μέχρι να γίνει το μεγαλύτερο στην Ευρώπη", έτσι που κάθε επίσκεψη θα είναι μια μικρή ανακάλυψη για το κοινό. Κατά την επαφή γνωριμίας των πολιτών με το κομμάτι του The Ellinikon Experience Park, θα συναντήσουν ένα σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που είναι ρυθμισμένο σε "υδάτινες χορογραφίες", έναν χώρο υπαίθριας άθλησης με όργανα γυμναστικής, μια παιδική χαρά με ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές, που είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της πολιτικής αεροπορίας ("Παιδικό δάσος") και τον κήπο Zen για "διασύνδεση με τη φύση και χαλάρωση".

Επίσης, μιας και τα εγκαίνια συγχρονίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων, το The Ellinikon Experience Park ανοίγει στολισμένο, αξιοποιώντας το λαμπερό εφέ των ημερών με τρόπο πρωτότυπο: το δέντρο που θα τοποθετηθεί είναι ύψους 17 μέτρων και αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, ενώ δύο εντυπωσιακά light installations –το "Stalactite" από τους Christopher Bauder και Boris Divider, το οποίο συγχρονίζεται με μουσική, αλλά και το "Helios" από την ομάδα της Algorithm, που ενώνει φως, κίνηση και ρυθμό– θα φιγουράρουν στις φωτογραφικές λήψεις των επισκεπτών. Γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα υπάρχει υπαίθρια αγορά φαγητού (food court) με γεύσεις από τους Άκη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, Lukumades, Falafeladiko κ.ά.

Πώς μπορώ να επισκεφθώ το The Ellinikon Experience Park

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο πάρκο. Κατά τη διάρκεια των εορτών (20/12-9/1), το ωράριο λειτουργίας είναι για όλες τις ημέρες 5-10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο "Μικρός Ήρως" γίνεται 70 και το γιορτάζει

Μια επετειακή έκθεση στήνεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη, αφιερωμένη στο περιοδικό του Βύρωνα Απτόσογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/02/2023

"Πώς γινόμαστε συμπολίτες;": Μια ημερίδα για την ιθαγένεια και την πολιτειότητα στο ΕΜΣΤ

Το μουσείο εξερευνά θεματικές που συζητήθηκαν σε πρόσφατες εκθέσεις του, όπως την περσινή κεντρική ""Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος", αλλά και το "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας".

Ο Ανδρέας Καμουτσής φωτογραφίζει σκηνές μοναχικότητας

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανώνονται εργαστήρια art therapy στον χώρο του TAF.

miss dialectic: Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" στοχάζεται το "ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα"

Μιλήσαμε με την Ελεάννα Παπαθανασιάδη, μέλος της miss dialectic, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα του διακαλλιτεχνικού πρότζεκτ (και έκδοσης) "Μεταμορφώσεις", μια ομαδική έρευνα για τις σύγχρονες μορφές αφήγησης και τη σχέση τους με την τέχνη.

"Symbolic Creations": Οι κάρτες ταρώ και τα μάνταλα γίνονται αφορμή για τέχνη

Η Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου και η Adrienne Delbecq εξερευνούν τον μαγικό κόσμο των συμβόλων.

Η αφαιρετική ζωγραφική του Γιώργου Δουατζή

Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου.

Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.