Περιφέρεια Αττικής: Καθιερώνονται βραβεία-έπαθλα για τους καλύτερους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων

«Επιβραβεύουμε την ευγενή άμιλλα και την προσπάθεια για διάκριση των μαθητών, συμβάλλουμε στη διάδοση της μουσικής παιδείας, που αποτελεί πυλώνα του πολιτισμού μας», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Περιφέρεια Αττικής: Καθιερώνονται βραβεία-έπαθλα για τους καλύτερους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων

Η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής πρότασης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προχωρά στην καθιέρωση βραβείων και χρηματικών επάθλων της τάξης των 1.500 ευρώ, τα οποία θα απονέμονται κάθε χρόνο στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής.

Τα βραβεία θα φέρουν τον τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης» προς τιμήν του εμβληματικού Έλληνα συνθέτη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Με αφορμή την καθιέρωση των βραβείων ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής: «Στόχος μας είναι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να επιβραβεύσουμε την ευγενή άμιλλα και την προσπάθεια που καταβάλλουν για διάκριση οι μαθητές των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων της Αττικής μας τα οποία, ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε έμπρακτα τη λειτουργία τους».

» Παράλληλα βούλησή μας είναι να ενθαρρύνουμε την πρόσβαση μαθητών και μαθητριών στην μουσική και καλλιτεχνική παιδεία και να συμβάλλουμε στη διάδοση τους, καθώς αποτελούν κεντρικούς πυλώνες του πολιτισμού μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το συνεργάτη μου εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Χ. Αλεξανδράτο, ο οποίος διαθέτει μακρά και σημαντική εμπειρία στα ζητήματα παιδείας, για τις προσπάθειες που καταβάλλει στην Περιφέρεια μας για την επίλυση και ανάδειξη όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα. Θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την κεντρική εισήγηση επί του θέματος έκανε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως μεταξύ των στόχων της καθιέρωσης των βραβείων είναι να αναδειχθεί, με συμβολικό τρόπο, η σημασία της Μουσικής Καλλιτεχνικής και Παιδείας γενικότερα, στην πρόοδο του πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Τα βραβεία

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της καθιέρωσης των βραβείων, θα δώσει από ίδιους πόρους, σε κάθε Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αττικής τα οποία είναι 8 στο σύνολο τους, το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ για τη βράβευση 3 μαθητών-μαθητριών, που προήχθησαν η αποφοίτησαν με τον υψηλότερο βαθμό, σε κάθε μία εκ των τριών (3) τελευταίων τάξεων του κάθε σχολείου (δηλαδή από ένα βραβείο για κάθε τάξη), μαζί με μία αναμνηστική πλακέτα της Περιφέρειας Αττικής.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η απονομή θα γίνει σε έναν μαθητή για κάθε τάξη, μετά από διενέργεια κλήρωσης, που θα διενεργηθεί από τα ίδια τα σχολεία τους.

Το ποσό θα διαιρεθεί ως εξής:
400 ευρώ για τους μικρότερους μαθητές, 500 ευρώ για τους μεγαλύτερους και 600 ευρώ για τους μαθητές της τελευταίας τάξης, δηλαδή για τους αποφοίτους πλέον των σχολείων αυτών.

Τα σχολεία στα οποία θα απονέμονται κάθε χρόνο τα βραβεία είναι τα εξής: Μουσικό Σχολείο Αθήνας, Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Μουσικό Σχολείο Πειραιά, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Γέρακα, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Περιστερίου και Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.