Παγοδρόμιο στην Κοτζιά, μουσική στο Ολύμπια και φαναράκια στον ουρανό: Δείτε το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα

Πάνω από 120 δράσεις για όλη την οικογένεια μοιράζουν χαμόγελα μετά την σιγή της περσινής χρονιάς.

Παγοδρόμιο στην Κοτζιά, μουσική στο Ολύμπια και φαναράκια στον ουρανό: Δείτε το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα
Παγοδρόμιο στην Κοτζιά, μουσική στο Ολύμπια και φαναράκια στον ουρανό: Δείτε το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα - εικόνα 1

«Τα φετινά Χριστούγεννα, η Αθήνα κάνει την κάθε μέρα μια μεγάλη γιορτή – μια γιορτή που διοργανώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη, που σχεδιάστηκε με τη σκέψη να γεμίσει με χαμόγελα μικρούς και μεγάλους», αναφέρει ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά την ανακοίνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για φέτος από πλευράς Δήμου Αθηναίων. Μετά τη σιγή της περσινής χρονιάς ελέω κορονοϊού, οι ζωντανές δράσεις επιστρέφουν δειλά πλην λαμπερά, όπως φάνηκε ήδη από τα χιλιάδες λαμπάκια που έχουν ανάψει στην Πλατεία Συντάγματος, με πρωταγωνιστή ένα δέντρο 19 μέτρων. «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει προκαλέσει το παρατεταμένο κλίμα της πανδημίας, ο απαντάμε με μουσική, θέατρο και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλους».

Με διάθεση να διασπείρει το εορταστικό μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες του τις γειτονιές, ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί 52 σημεία στο χάρτη. Απλώνει κινηματογραφικό πανί για open-air προβολές, ζεσταίνει την αίθουσα του Ολύμπια για παραστάσεις και συναυλίες, επιστρέφει σε αγαπημένα ραντεβού προηγούμενων χρόνων, όπως τη Νύχτα των Ευχών με τα χιλιάδες φαναράκια στον αέρα, και καλεί μικρούς και μεγάλους πατινέρ να δοκιμάσουν την ισορροπίας τους στον πάγο. Πάνω από 120 δράσεις βρίσκονται στο πρόγραμμα, το οποίο συνυπογράφουν ΟΠΑΝΔΑ και Τεχνόπολη. Προς το παρόν, έκπληξη παραμένει η δράση κατά την αλλαγή του έτους. Ακολουθούν οι βασικοί του άξονες.

Παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά: Ύστερα από χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων στρώνει πάγο στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα μπροστά απ’ το δημαρχιακό μέγαρο. Από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου, ένα μεγάλο παγοδρόμιο έκτασης 400 τ.μ. περιμένει μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο (απαιτείται προεγγραφή εδώ). Επίσης, στο ίδιο σημείο, το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων θα ανταμώσουν μικροί και μεγάλοι για να απελευθερώσουν συγχρονισμένα χιλιάδες φαναράκια στον ουρανό.

Παγοδρόμιο στην Κοτζιά, μουσική στο Ολύμπια και φαναράκια στον ουρανό: Δείτε το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα - εικόνα 2

Μουσική σε όλη την πόλη: Ηχεία έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, από την Πλατεία Συντάγματος και την Ερμού έως το Μοναστηράκι, μεταδίδοντας το εορταστικό πρόγραμμα των παραγωγών του σταθμού Αθήνα 9,84. Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων προγραμματίζει τουρνέ στην πόλη, ξαφνιάζοντας τους περαστικούς ευχάριστα, ενώ η καρδιά του μουσικού προγράμματος χτυπάει στο ανακαινισμένο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: από 18/12 παρουσιάζεται η κωμική όπερα-κύκνειο άσμα του Σπύρου Σαμάρα με τίτλο «Η Κρητικοπούλα», στις 29/12 η Φωτεινή Βελεσιώτου συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων σε μια μουσική περιπλάνηση με έντονο συναίσθημα, ενώ στις 30/12 έρχονται τα «Swinging Christmas» με τους Σταύρο Ρωμανό και Τζένη Καπάδαη. Τέλος, ένα πρωτοχρονιάτικο gala όπερας σημειώνεται στις 13/1 – μια συναυλία αφιερωμένη στον έρωτα, με διάσημες άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες, υπό την διεύθυνση του Nikolas Nägele.

Χριστουγεννιάτικα «χωριά» στις γειτονιές: Από την Αχαρνών και την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι και το Γουδή, οι γειτονιές της Αθήνας αποκτούν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες φωλιές. Αγιοβασίληδες, ξωτικά, ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργοί υποδέχονται περαστικούς και κατοίκους με κεράσματα, μικρές κατασκευές και διάφορες δράσεις. Από 17 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου.

Δράσεις για όλη την οικογένεια: Από τις 11 Δεκεμβρίου, στα Μουσεία, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, τις Βιβλιοθήκες, αλλά και στην Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων διοργανώνονται δράσεις για όλη την οικογένεια με εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, ξεναγήσεις, μουσειο-παιδαγωγικά προγράμματα, παραστάσεις παιδικού θεάτρου και κουκλοθέατρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προβλεφθεί και διαδικτυακές μεταδόσεις για όσους θέλουν να μείνουν σπίτι.

Παγοδρόμιο στην Κοτζιά, μουσική στο Ολύμπια και φαναράκια στον ουρανό: Δείτε το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα - εικόνα 3

Open-air προβολές: Επτά υπαίθρια σινεμά στήνονται εκτός εποχής από τον Δήμο Αθηναίων, για all inclusive προβολές. Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες επιλέγονται από το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Τα σημεία προβολών βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, στο Θέατρο Κολωνού, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στο γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων, στο Θέατρο Γκράβας και στο Ζάππειο.

Θεατρικές παραστάσεις: Από τις 20/12, ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με σημαντικές θεατρικές σκηνές της πόλης, προσφέροντας δημοφιλείς παραστάσεις για ενήλικες και οικογένειες, με δωρεάν είσοδο. Πρόκειται για το Εθνικό Θέατρο, καθώς και για τα Θέατρα Αθηνά, Αθηνών, Μουσούρη, Μορφές Έκφρασης, Ακροπόλ, Πόρτα, Τόπος Αλλού, Μικρό Χορν, Βέμπο, Νέος Ακάδημος, Βασιλάκου, Δημήτρης Χορν, Πόλη και Ideal Πολυχώρος Πολιτισμού. Επίσης, θα παρουσιαστούν στιγμιότυπα της παιδικής παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Το αγόρι στο Θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση σε τέσσερις γειτονιές της Αθήνας.

Εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.