Οδηγός Τεχνών

Οκτώ διαδρομές για άτομα με προβλήματα κίνησης και όρασης προτείνει ο Δήμος Αθηναίων

Η πιλοτική δράση πραγματοποιήθηκε από τον επίσημο τουριστικό οδηγό της πόλης, το This is Athens, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με άλλα μάτια».

Οκτώ διαδρομές για άτομα με προβλήματα κίνησης και όρασης προτείνει ο Δήμος Αθηναίων

Είναι κοινώς αποδεκτό, αν και είναι τόσο απαράλλαχτο πρόβλημα που τείνει να εκλαμβάνεται ως φυσιολογικό, ότι η Αθήνα είναι μια ακατάλληλη πόλη για άτομα με προβλήματα κίνησης: αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε διαβάσεις, οδηγοί όδευσης τυφλών σε πεζοδρόμια που δεν σχηματίζουν κάποιο δίκτυο, αλλά σταματούν απότομα στη μέση του πουθενά και μια διάχυτη φιλοσοφία ταχύτατης μετακίνησης, όπως προστάζουν οι σύγχρονοι ρυθμοί, συνθέτουν ένα δυσεπίλυτο παζλ για όποιον δεν μπορεί να συμβαδίσει με την πλειοψηφία.

Μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων έρχεται να ελαφρύνει το πρόβλημα: εξειδικευμένες διαδρομές πολιτιστικούς και τουριστικού ενδιαφέροντος χαρτογραφήθηκαν για άτομα με αναπηρία, προσφέροντας οκτώ επιλογές για βόλτα με ασφάλεια, από το ιστορικό κέντρο έως τη Ακρόπολη και τον Εθνικό Κήπο. Τέσσερις εξ αυτών απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις σε άτομα με αμαξίδιο. Κάθε μία από τις διαδρομές δένεται θεματικά, έχει αναλυτικότατες οδηγίες (με ηχητική δυνατότητα) και προσφέρεται δωρεάν μέσω διαδραστικού χάρτη.

Οκτώ διαδρομές για άτομα με προβλήματα κίνησης και όρασης προτείνει ο Δήμος Αθηναίων - εικόνα 1
Οκτώ διαδρομές για άτομα με προβλήματα κίνησης και όρασης προτείνει ο Δήμος Αθηναίων - εικόνα 2

Η πιλοτική δράση πραγματοποιήθηκε από τον επίσημο τουριστικό οδηγό της πόλης, το This is Athens, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με άλλα μάτια». Συστάθηκαν ομάδες έρευνας ατόμων με κινητική και οπτική αναπηρία, καθώς και άλλων εξειδικευμένων επαγγελματιών που μελέτησαν δια ζώσης τις διαδρομές. Έτσι, στο χάρτη εμφανίζονται όλα τα πιθανά εμπόδια, καθώς και ο τρόπος για να τα προσπελάσει ο χρήστης, ενώ στις συνοδευτικές πληροφορίες των διαδρομών θα βρείτε όλες τις δυνατότητες μετακίνησης με τα ΜΜΜ. Οι διαδρομές προσφέρονται σε ελληνικά και αγγλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.